Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 22, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. GRATIS AANBOD: Kussens en dekbedden
  2. Eigen gratis actie / Friend-to-Friend fundraising platform
  3. UPDATE: GeefGratis ANBI status ingetrokken - 1e reactie op bezwaarschrift
  4. GRATIS AANBOD: medische materialen
  5. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  6. Voorbeelden donatiemodule GeefGratis op eigen goede doelen Facebook page gezocht

  7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  8. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. GRATIS AANBOD: Kussens en dekbedden

Rubriek: gratis aanbod

Door: Accor

Accor heeft door Nederland heen 11 Ibis hotels en 1 Etap hotel. Deze hotels krijgen allemaal nieuwe kussen en een aantal krijgen nieuwe dekbedden. De oude goederen zijn echter nog in bijzonder goede staat en het zou dan ook zonde zijn deze te laten vernietigen.

Daarom zouden wij graag deze goederen aan een goed doel schenken. Accor beschikt echter zelf niet over een logistiek systeem dus dienen deze goederen wel opgehaald te worden bij de hotels! Ik verneem dan ook graag in een eventuele reactie of uw organisatie hiertoe in staat is. Het vrijkomen van de goederen gebeurd gefaseerd in juli van dit jaar. Verdere informatie over adressen en data per wanneer alles opgehaald kan worden op locatie, zal worden gedeeld met de organisatie die Accor uitkiest voor de ontvangst van de goederen.

De aantallen betreffen:Indien u interesse heeft laat het a.u.b. weten aan ondergetekende via e-mail. Zodra reacties binnen zijn zal Accor intern beslissen aan welke organisatie alles gedoneerd zal worden en de gekozen organisatie laten weten hoe een en ander opgehaald kan worden.

Accor
Dana Verboom
Senior Buyer
Procurement Department
Reacties via: Dana.VERBOOM@accor.com
 
   
       
   
 

2. Eigen gratis actie / Friend-to-Friend fundraising platform

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Weet ##goededoelnaam## dat het een eigen gratis te gebruiken actie / Friend-to-Friend fundraising platform heeft via GeefGratis?

Hiermee kun je als goed doel dus de achterban met allerlei acties donatiegelden laten ophalen voor ##goededoelnaam##. Voor een paar mooie voorbeelden wat er mee opgehaald kan worden, zie: Een mooi voorbeeld wat een goed doel met 2 acties weet op te halen: http://www.geef.nl/doel/bosk/acties

Dit kan ##goededoelnaam## nu dus ook per direct inzetten en dit kan zelfs op een eigen actie domeinnaam draaien indien gewenst. Zie hier de uitleg hoe dit ingesteld kan worden.

Dit lijkt ons een ideale tool om de achterban via leuke en fun acties zich in te laten zetten voor ##goededoelnaam## zonder dat je nu tussen andere goede doelen staat. Al deze acties komen echter ook op www.geef.nl te staan zodat we gezamenlijk vanuit 2 kanten fondsenwervend bezig zijn voor jullie goede doel. Voor meer informatie over het platform zie: http://www.geefgratis.nl/internet-concepten/geefsamen-via-geefnl/

De Lage Landen voor het Wereld Natuur Fonds

Zie www.dll4wwf.com. Dit is de eerste koppeling van het GeefSamen via Geef.nl platform aan het bedrijfsleven. Dit kan ##goededoelnaam## dus ook aanbieden aan bedrijven. Zie deze link voor een uitleg van de verschillende opties voor het bedrijfsleven en evenementen. Zodra je een bedrijf hebt dat zich voor jullie wil inzetten dan kunnen wij dit voor jullie begeleiden met dit bedrijf. Alles is live en het is een kwestie van communiceren en toepassen. Zoals gewoonlijk is alles gratis in gebruik.
 
   
       
   
 

3. UPDATE: GeefGratis ANBI status ingetrokken - 1e reactie op bezwaarschrift

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrieven hebben we er al melding van gemaakt dat Stichting GeefGratis wellicht haar ANBI status als het aan de belastingdienst ligt kwijtraakt. Op 31 mei 2012 hebben we ons bezwaarschrift ingediend bij de belastingdienst en hier hebben we nu een reactie op gekregen.

Bezwaar
Voor het volledige overzicht hoe zo'n controle gaat etc. hebben we een GeefGratis ANBI dossier online gezet. In dit dossier staat nu ook het hele bezwaarschrift en de daadwerkelijk ingezonden brief richting de belastingdienst en de 1e reactie vanuit de belastingdienst. Hiermee houden we alle aangesloten goede doelen op de hoogte. Hier staat inmiddels ook de beschikking vanuit de belastingdienst en het bezwaarschrift dat inmiddels opgestuurd is naar de belastingdienst. Wellicht (vooruitlopend op de zaak) gaan we zelfs via de rechtbank ons gelijk proberen te halen mocht het bezwaar niet toegewezen worden.

Gevolgen?
Deze mededeling heeft gelukkig voor onze gratis te gebruiken internet diensten en aangesloten goede doelen geen enkele consequentie. Of een donatie van een donateur fiscaal aftrekbaar is hangt af van het goede doel waar aan gedoneerd wordt. Dus als een donateur via de diensten van GeefGratis aan een ANBI goed doel doneert dan is deze gift gewoon aftrekbaar. Daar verandert het verliezen van de GeefGratis ANBI status niets aan.
 
   
       
   
 

4. GRATIS AANBOD: medische materialen

Rubriek: gratis aanbod

Door: Vissolela van Belzen-Caxala, voorzitter van de stichting Muadiakime Foundation

Stichting Muadiakime Foundation heeft veel verpleegbeden en nachtkasten, maar opslagplaats is een probleem. Wellicht wil een non-profit de medische materialen overnemen voor een redelijke bedrag?

Onze stichting is niet in staat om de vracht te betalen tot in Angola. Het betreft de volgende materialen:

MaterialenStukjesPrijs Euro Per stukjeTotaal Prijs
Verpleegbedden Elect. + Matrassen36
30
602.160
Dossierkasten425100
Po stoelen11515
Onderzoeksbed15050
Rollator52.5012.50
nachtkasten(metalen) met tafelblad3620720
Tafels1010100
Schoonmaak car11515
passief en actief lift (incl. Maat)575375
Apotheek inloopkast systeem15050
Nachtkasten(hout) zonder tafel3012.50375
Stoelen357245
Beenwarmers52.5012.50
Totaal170

Contact
Die organisaties die interesse in de materialen hebben kunnen contact opnemen via:

Vissolela,Tel: 06-10691799
Thonie, Tel: 06-21640633
Email: muadiakimefoundation@hotmail.com

Vervoer:
Matrialen: afhaal, maar kan evt. vervoer verzorgen

Stichting Muadiakime Foundation
 
   
       
   
 

5. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

6. Voorbeelden donatiemodule GeefGratis op eigen goede doelen Facebook page gezocht

Rubriek: Social Media

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief hebben we uitgelegd hoe de donatiemodule van GeefGratis te koppelen aan je eigen Facebook goede doelen page. Hiermee kan er dus online via Facebook gedoneerd worden aan jullie goede doel

Hier de link met de uitleg. We horen graag van goede doelen die dit toegepast hebben zodat we een paar voorbeelden hebben hoe dit is toegepast. Stuur jullie facebook page link waarbij de donatiemodule toegevoegd is naar info@geefgratis.nl.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##