Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 20, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. Vaste donateurs werven met uw eigen unieke QR-code | doorlopende machtigingen via SMS

  2. GRATIS AANBOD: Looplampen 8 watt TL-verlichting
  3. OP ZOEK NAAR GULLE GEVERS!
  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  5. ANBI beschikking GeefGratis ingetrokken - We gaan bezwaar maken

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Vaste donateurs werven met uw eigen unieke QR-code

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Uw eigen unieke QR-code maakt eenvoudig mobiel doneren mogelijk.
QR-codes worden steeds meer gebruikt om met de mobiele telefoon op een eenvoudige manier informatie op te vragen. QR-codes zien we steeds meer op productverpakkingen, in kranten en tijdschrijften. QR-codes om donateurs eenvoudig via de mobiele telefoon of tablet te laten doneren zien we nog niet veel. Dat gaat nu veranderen door SMS Machtiging te koppelen aan een eigen unieke QR-code.

Hoe werkt het?
Ieder goed doel kan haar eigen unieke QR-code inzetten in al haar communicatiemiddelen zoals briefpapier, folders, posters en flyers.

Probeer het zelf. Scan de QR-code hieronder en ervaar hoe eenvoudig mobiel doneren aan uw goede doel is via SMS Machtiging.Wat is uw QR-code?
Voor uw eigen QR-code behorende bij uw goede doel en SMS Machtiging, klik de onderstaande link:
http://goqr.me/https://www.smsmachtiging.nl/geef/##aansluitnummer##/?projectcode=nb20120518
Voor een QR-code van uw goede doel die de donatiemodule met alle betaalvormen (incl. iDEAL) laat zien, http://goqr.me/https://www.allegoededoelen.nl/donatiemodule.php?gd=##aansluitnummer##&projectcode=nb20120518

Door het scannen van de QR-code op de mobiele telefoon kan een donateur direct via de mobiele donatiepagina doneren aan uw goede doel.

Nieuwe kansen voor aanvullende donatiemogelijkheden: collectiebus + briefkaart met QR-code
Het gebruik van de de collectebus is effectief als bewoners thuis zijn, maar levert niets op wanneer bewoners onderweg zijn. Het achterlaten van een briefkaart met QR-code biedt nieuwe kansen om zowel informatie over uw goede doel te delen als een lage drempel voor donateurs om eenvoudig via de mobiele telefoon of tablet te doneren.Over Stichting GeefGrartis en SMS Machtiging
Stichting GeefGratis maakt het samen met SMS Machtiging mogelijk (ook voor minder bekende kleine) goede doelen doorlopende machtigingen te ontvangen. Beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd door deze aangesloten goede doelen met de vraag of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kunnen verwerken. Dit is sinds 4 mei 2012 mogelijk en ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor en via smartphones, tablets en desktops.
 
   
       
   
 

2. GRATIS AANBOD: Looplampen 8 watt TL-verlichting

Rubriek: GRATIS AANBOD

Door: Merijn Prinsen

Momenteel hebben wij ongeveer 200 looplampen zo goed als nieuw in het magazijn liggen waar niets mee gebeurt. Het gaat om TL looplampen van 8 watt zie onderstaande afbeelding.Die goede doelen die interesse in de 200 looplampen hebben kunnen contact opnemen met Merijn Prinsen via 06-50225829. De looplampen zullen op locatie te Utrecht op afspraak afgehaald kunnen worden.
 
   
       
   
 

3. OP ZOEK NAAR GULLE GEVERS!

Rubriek: televisie

Door: Blue Circle

Voor het nieuwe televisieprogramma 'Je Kunt Het Niet Meenemen' gaat Prem Radhakishun met families rond te tafel die worstelen met het nalatenschap.

Misschien is het nog lang niet zover, maar niets vastleggen zorgt vaak voor onnodige ruzies en conflicten. Om dat voor te zijn gaat Prem samen met een notaris de opties bespreken en vervolgens een testament opstellen waarbij alle betrokkenen zich prettig voelen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is tijdens onverwachte situaties.

Verschillende thema's komen aan bod in deze 5-delige serie voor Nederland 1, waaronder bedrijfsovername, voogdij, oneerlijke verdeling en geld nalaten aan een goed doel. Geld nalaten aan een goed doel is een mooi streven maar wellicht denken uw naasten hier anders over en vormt het een dilemma. We zijn erg benieuwd naar het verhaal achter de donatie.

We zijn op zoek naar goede doelen die hun medewerking willen verlenen en ons kunnen helpen aan donateurs die we mogen benaderen en hun verhaal willen doen op televisie.

Dus kent u gulle gevers die erover nadenken om het goede doel op te laten nemen in het testament?

Geef je dan op via aanmelding@bluecircle.tv of bel naar 035-6785066!

Ons programma biedt een gepaste oplossing waarbij iedereen zich prettig voelt.
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

5. UPDATE: GeefGratis ANBI status ingetrokken - We gaan bezwaar aantekenen!

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief maakte we er al melding van dat Stichting GeefGratis wellicht haar ANBI status kwijtraakt. Nu is het inmiddels zover en geldt dat onze ANBI status ingetrokken is. De beschikking is binnen gekomen.

Gaat GeefGratis bezwaar maken?
Ja. Voor het volledige overzicht hoe zo'n controle gaat etc. hebben we alvast een GeefGratis ANBI dossier online gezet. Hiermee houden we alle aangesloten goede doelen op de hoogte. Hier staat inmiddels ook de beschikking vanuit de belastingdienst. We gaan bezwaar aantekenen en wellicht (vooruitlopend op de zaak) zelf via de rechtbank ons gelijk proberen te halen mocht het bezwaar niet toegewezen worden.

Gevolgen?
Deze mededeling heeft gelukkig voor onze gratis te gebruiken internet diensten en aangesloten goede doelen geen enkele consequentie. Of een donatie van een donateur fiscaal aftrekbaar is hangt af van het goede doel waar aan gedoneerd wordt. Dus als een donateur via de diensten van GeefGratis aan een ANBI goed doel doneert dan is deze gift gewoon aftrekbaar. Daar verandert het verliezen van de GeefGratis ANBI status niets aan.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##