Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 15, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. Doorlopende machtigingen voor alle aangesloten goede doelen
  2. RSIN informatienummer inmiddels op de website allegoededoelen.nl
  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Nieuwe mijlpaal: meer dan 1.000+ volgers @geefgratis
  5. UPDATE: GeefGratis raakt wellicht ANBI status kwijt

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Doorlopende machtigingen voor alle aangesloten goede doelen

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis hebben nu de mogelijkheid doorlopende machtigingen te ontvangen.

Stichting GeefGratis maakt het samen met SMS Machtiging ook voor minder bekende goede doelen dus per direct mogelijk doorlopende machtigingen te ontvangen. Net beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kan activeren zodat ook deze goede doelen zonder dat ze nog een incassocontract hebben vaste donateurs kunnen krijgen. Dit is dus sinds vandaag actief. En dit is ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor smartphones, tablets en pc's.

Hoe werkt het?
Zodra een machtiging met een unieke validatiecode via een SMS is gevalideerd door een donateur, ontvangt deze direct een email ter bevestiging. GeefGratis verwerkt de machtiging en incasseert deze bij de donateur en maakt de donatie over op dezelfde manier als alle andere betalingsopties binnen de donatiemodule zoals iDEAL, CreditCard, PayPal etc. Voor veel gestelde vragen over de online donatiemodule, zie: http://www.geefgratis.nl/internet-diensten/donatiemodule/veel-gestelde-vragen-donatiemodule/

Moeten wij als goede doel iets doen om het te activeren?
Nee. GeefGratis heeft dit nu standaard ingeregeld voor haar aangesloten goede doelen in de donatiemodule.

Kunnen wij dit ook op onze eigen website promoten/gebruiken?
Ja, de donatiemodule van GeefGratis is niets anders dan een link die je aan een tekst kunt hangen of die je aan een mooie button kunt koppelen. Wil je als goed doel die dit bijvoorbeeld voorheen niet kon vaste donateurs ophalen maak dan een button "WORD DONATEUR" en verwijs deze naar de donatiemodule van GeefGratis of indien gewenst kun je deze button direct doorzetten naar de (doorlopende) machtigingen optie. Dit is de voorbeeld link voor jullie organisatie:

https://www.allegoededoelen.nl/donatiemodule.php?gd=##aansluitnummer##&taal=nl_NL&methode=1&stap=2

Bij vraag 7 van de veel gestelde vragen over de online donatiemodule van Stichting GeefGratis wordt uitgelegd hoe de donatiemodule aan de website te koppelen. Dit kan dan ook met een QR-code die je als goed doel in je drukwerk of op je website kunt gebruiken.

Op de toekomst voorbereid (smartphone/tablet/etc.)?
Stichting GeefGratis heeft het dus voor alle aangesloten goede doelen mogelijk gemaakt een doorlopende machtigingen van een donateur te ontvangen waarbij dit via een smartphone zoals een iPhone of Android afgerond kan worden. Men heeft dus geen desktop computer meer nodig om vaste donateur te worden. Dit kan natuurlijk nog wel.
 
   
       
   
 

2. RSIN informatienummer nu ook op www.geef.nl

Rubriek: identificatie

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief gaat GeefGratis de RSIN informatienummers van aangesloten goede doelen op haar websites tonen. Na allegoededoelen.nl wordt nu ook het RSIN informatienummer getoond op www.geef.nl.

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) vervangt sinds 6 december 2010 het fiscaal nummer van de Belastingdienst. Dit informatienummer zal in de toekomst meer transparantie opleveren over de organisatie net zoals het KvK nummer dit al jaren doet. Het RSIN informatienummer is een openbaar nummer dat ook door de KvK op de uittreksels wordt verstrekt. Wij vinden het belangrijk dat donateurs op basis van identificatienummers organisatie kunnen vinden. In het kader van de transparantie is dit alleen maar goed.

Wat is ons RSIN nummer?
Het RSIN bestaat uit dezelfde cijfers als het fiscaal nummer. U hebt een RSIN als de instelling na 6 december 2010 is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bent u dat niet? Gebruik dan het fiscaal nummer. Heeft de instelling nog geen RSIN? Vraag dit dan aan bij uw belastingkantoor.

GeefGratis de tijd ver vooruit
Zie onze nieuwsbrief uit 2007 waarin we aangeven het fiscale nummer niet meer online te tonen omdat hier verzet tegen kwam. De belastingdienst vond het niet verstandig dit te publiceren. We hebben ze toen al gewezen op transparantie voor de donateur en het kunnen identificeren en koppelen van database gegevens. Op basis van de druk die op ons uitgeoefend werd destijds hebben we besloten dit offline te halen. Nu naar 5 jaar is dit gewoon een openbaar identificatienummer geworden en komen alsnog de fiscale nummers gewoon openbaar en zoals het hoort als RSIN informatienummers online. Wij denken dat er nu stappen gemaakt worden om op de achtergrond data bestanden te koppelen mogelijk te maken. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Nieuwe mijlpaal: meer dan 1.000+ volgers @geefgratis

Rubriek: social media

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

We hebben een voor ons nieuwe eerste social media mijlpaal bereikt: 1.000+ volgers op het @geefgratis twitter account.

Voor die goede doelen die het nog niet weten geldt dat we eventuele storingen in de systemen van GeefGratis via ons twitter account beschikbaar zullen maken. Volg dus het @geefgratis twitter account zodat je als aangesloten goede doel op de hoogte wordt gebracht bij eventuele storingen. Daarnaast maken we natuurlijk interessante wetenswaardigheden over de goede doelen wereld op dit account bekend. Voor een mooi overzicht, zie: http://socialmedia.geefgratis.nl/tweetnest/ of alle tweets uit maart 2012: http://socialmedia.geefgratis.nl/tweetnest/2012/03
 
   
       
   
 

5. UPDATE: GeefGratis raakt wellicht ANBI status kwijt

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief maakte we er al melding van dat Stichting GeefGratis wellicht haar ANBI status kwijtraakt.

Gaat GeefGratis bezwaar maken?
Ja. Voor het volledige overzicht hoe zo'n controle gaat etc. hebben we alvast een GeefGratis ANBI dossier online gezet. Hiermee houden we alle aangesloten goede doelen op de hoogte. Hier staat inmiddels ook de brief die we van de belastingdienst ontvangen hebben en onze publieke officiele reactie hierop. We wachten nu op de volgende stap van de belastingdienst. Als deze is genomen gaan we bezwaar maken en wellicht (vooruitlopend op de zaak) zelf via de rechtbank ons gelijk proberen te halen mocht het bezwaar niet toegewezen worden.

Gevolgen?
Deze mededeling heeft gelukkig voor onze gratis te gebruiken internet diensten en aangesloten goede doelen geen enkele consequentie. Of een donatie van een donateur fiscaal aftrekbaar is hangt af van het goede doel waar aan gedoneerd wordt. Dus als een donateur via de diensten van GeefGratis aan een ANBI goed doel doneert dan is deze gift gewoon aftrekbaar. Daar verandert het verliezen van de GeefGratis ANBI status niets aan.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##