Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 15, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. Uitnodiging workshop bij Microsoft 20 April
  2. Reactie op Gratis aanbod vanuit UNIQUE Callstaff
  3. Nieuwe vrijwilligster bij GeefGratis
  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  5. RSIN informatienummer inmiddels op de website allegoededoelen.nl

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Uitnodiging workshop bij Microsoft 20 April

Rubriek: workshops

Door: Stichting Laluz

Op vrijdag 20 april a.s. is het weer zover; dan organiseert Stichting Laluz, in samenwerking met Microsoft, een aantal workshops rondom de zeer actuele thema's 'Social Media' en 'Cloud Oplossingen'.

Tijdens deze middag, die gefaciliteerd wordt door - en in het inspirerende kantoor van - Microsoft, zullen experts van Microsoft u (meer) inzicht geven in de mogelijkheden die Social Media en Cloud Oplossingen te bieden hebben.

Voor wie is deze dag interessant? Als u in 2011 mee hebt gedaan aan de Social Media workshop en uw kennis wilt verdiepen en/ of als u Social Media strategisch wilt inzetten ten behoeve van naamsbekendheid, fondsenwerving etc. De workshop rondom Cloud oplossingen geeft een overzicht van de mogelijkheden van Cloud Computing en waarom dit voor uw organisatie een praktisch en efficient tool kan zijn. Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 welkom/ ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
13.30 woordje vooraf en kennismaking met Microsoft & Stichting Laluz
13.45 praktijk 'case' van de inzet van Social Media en Cloud Oplossingen bij 3FM Serious Request
14.15 Workshop Cloud Oplossingen
15.30 Break
15.45 Workshop Social Media
17.00 Introductie van 'Techsoup', en wat deze organisatie voor u kan betekenen
17.15 Borrel met hapjes

U bent voor deze dag van harte welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden, maar gezien de hoge verwachte opkomst raden wij u wel aan u tijdig in te schrijven. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@stichtinglaluz.nl. Naast de namen van de deelnemers, vragen wij u ook een korte omschrijving te geven van uw organisatie en een specifieke vraagstelling omtrent Social Media en/ of Cloud Computing.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet en wees er snel bij want vol = vol!

Hartelijke groeten,
Annelies den Boer
Stichting laluz - Matching Ideals!
Vondelstraat 35 | 1054 GJ Amsterdam | The Netherlands
Tel: +31 20 77100 69 Mail: info@stichtinglaluz.nl | Web: www.stichtinglaluz.nl
 
   
       
   
 

2. Reactie op Gratis aanbod vanuit UNIQUE Callstaff

Rubriek: gratis aanbod

Door: Marjolein de Jonge, UNIQUE Callstaff

Hallo Jordan, bedankt voor het plaatsten van onze advertentie! We hebben erg veel reacties gehad en hebben uiteindelijk gekozen voor het volgende mailtje:

Hallo Marjolein,

Wat een leuk aanbod !

Je hebt vast al veel reacties gehad, maar voor de zekerheid:
Stichting Sundjata heeft de bouw van een opvangcentrum /huishoudschool voor jonge huishoudelijk medewerksres gefinancierd. Dit is opgezet door de Senegalese vakbonden, om jonge meisjes ( vanaf 8 jaar) beter te kunnen beschermen tegen misbruik: ze gaan bij mensen in huis wonen, werken een maand lang (24 uur per dag beschikbaar zijn) met vaak maar 1 dag vrij in de maand. En verdienen, naast kost en inwoning, soms maar € 10 in de maand. De vakbond voert campagne voor een betere arbeidssituatie voor ze en helpt ze (ook juridisch) als ze niet uitbetaald worden, beschuldigd worden van diefstal en bemiddelt als ongewenst zwanger worden door één van de huisgenoten.

Het opvanghuis vangt 25 meisjes per half jaar op, voor hen hebben we nog geen kopjes, borden, bestek etc. Dus mocht je wat over hebben……

Hrt grt !

Anne-Marie Zaat
Woordvoerder stichting Sundjata.
www.sundjata.nl


Wij vonden dit allen een goed en leuk doel en met Anne-Marie is al afgesproken dat ze binnenkort de bekers komt ophalen. Nogmaals dank en mochten we weer wat producten gevonden hebben dan weten we jullie te vinden.

Met vriendelijke groet,

Marjolein de Jonge
Inhouse Consultant
UNIQUE Callstaff
 
   
       
   
 

3. Nieuwe vrijwilligster bij GeefGratis

Rubriek: medewerkers

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

GeefGratis heeft een nieuwe vrijwilligster er bij. Yolanda de Fijter gaat GeefGratis op de achtergrond ondersteunen met/via Social Media, beantwoorden vragen op het Geef.nl platform en ondersteuning van het Techsoup soft- en hardwarde donatieprogramma

Even voorstellen:"Met succes heb ik Social Media ingezet om aandacht te vragen voor 2 zeldzame aandoeningen Congenitale Hernia Diafragmatica en Cystic Fibrosis. Als ervaringsdeskundige deel ik mijn kennis en ervaring met lotgenoten en andere geïnteresseerden door middel van mijn website Tribute to Guus. Dit heb ik gedaan door in 2011 een benefietveiling te organiseren t.b.v. de Nederlandse CF Stichting, daarnaast ben ik een website gaan bouwen met mijn persoonlijk verhaal om mensen te informeren en uiteindelijk te delen via Social Media waar vele positieve reacties en connecties uit voort vloeide. Ik heb letterlijk de kracht van Social Media mogen ontvangen. Sinds kort ben ik vrijwilligster bij Stichting GeefGratis, ik zal me voor deze stichting achter de schermen administratief bezig houden en op Social Media".
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. RSIN informatienummer inmiddels op de website allegoededoelen.nl

Rubriek: identificatie

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief zal GeefGratis binnenkort de RSIN informatienummers van aangesloten goede doelen op onze websites gaan tonen. Allegoededoelen.nl is nu de eerste website waarop dit inmiddels online staat. De overige websites volgen nog.

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) vervangt sinds 6 december 2010 het fiscaal nummer van de Belastingdienst. Dit informatienummer zal in de toekomst meer transparantie opleveren over de organisatie net zoals het KvK nummer dit al jaren doet. Het RSIN informatienummer is een openbaar nummer dat ook door de KvK op de uittreksels wordt verstrekt. Wij vinden het belangrijk dat donateurs op basis van identificatienummers organisatie kunnen vinden. In het kader van de transparantie is dit alleen maar goed.

Wat is ons RSIN nummer?
Het RSIN bestaat uit dezelfde cijfers als het fiscaal nummer. U hebt een RSIN als de instelling na 6 december 2010 is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bent u dat niet? Gebruik dan het fiscaal nummer. Heeft de instelling nog geen RSIN? Vraag dit dan aan bij uw belastingkantoor.

GeefGratis de tijd ver vooruit
Zie onze nieuwsbrief uit 2007 waarin we aangeven het fiscale nummer niet meer online te tonen omdat hier verzet tegen kwam. De belastingdienst vond het niet verstandig dit te publiceren. We hebben ze toen al gewezen op transparantie voor de donateur en het kunnen identificeren en koppelen van database gegevens. Op basis van de druk die op ons uitgeoefend werd destijds hebben we besloten dit offline te halen. Nu naar 5 jaar is dit gewoon een openbaar identificatienummer geworden en komen alsnog de fiscale nummers gewoon openbaar en zoals het hoort als RSIN informatienummers online. Wij denken dat er nu stappen gemaakt worden om op de achtergrond data bestanden te koppelen mogelijk te maken. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##