Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 13, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Nieuwe website Stichting GeefGratis live, zie: www.geefgratis.nl
 2. Gratis aanbod vanuit UNIQUE Callstaff: 3 dozen à 36 stenen drinkbekers/mokken van Unique
 3. Op naar het MILJOEN! Opbrengst GeefSamen via Geef.nl over 9 ton.
 4. Reactie van 'A break 4 kids' goede doel aan GeefGratis
 5. RSIN informatienummer binnenkort op de websites van Stichting GeefGratis

 6. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Nieuwe website Stichting GeefGratis live

Rubriek: websites

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Op de achtergrond zijn we druk bezig geweest met een nieuwe website die uitleg geeft over wat GeefGratis is en waar we voor staan. Dat is ons aardig gelukt vinden we zelf en daarnaast voldoet de website aan alle nieuwe standaarden op internet gebied.

We willen een paar zaken aangeven die op de website verbeterd zijn:
 • Responsive: de website is nu op iedere omgeving prima te raadplegen, dus zowel op een smartphone, tablet als desktop computer
 • De website geeft mooie overzichten m.b.t. de diensten van GeefGratis, zie bijvoorbeeld de uitleg over het GeefSamen via Geef.nl concept
 • Mooiere overzichtspagina's die duidelijker aangeven wat we precies gedaan hebben voor het bedrijfsleven, zie bijvoorbeeld onze referenties MVO & Sustainability pagina.
Voorbeeld pagina:Dit is nog maar het begin waardoor we ook met de website van Stichting GeefGratis een volgende verdere professionalisering hebben doorgevoerd.

Bekijk zelf de nieuwe en verbeterde lay-out via www.geefgratis.nl
 
   
       
   
 

2. GRATIS AANBOD: 3 dozen à 36 stenen drinkbekers/mokken van Unique

Rubriek: gratis aanbod

Door: Marjolein de Jonge, UNIQUE Callstaff

Wij hebben nog 3 dozen à 36 stenen drinkbekers/mokken van Unique staan waar wij niets meer mee doen.

Het zijn ruim 100 stenen koffie/drink mokken met het Unique Logo en aan andere kant de tekst: ssssssstttt ik ben aan het bellen. De dozen zijn af te halen bij onze locatie in Groningen (stad). Helaas kunnen wij niets opsturen. Adres geven wij aan de contactpersoon door van het goede doel dat geinteresserd is indien er positief contact is geweest per e-mail.

Indien er interesse is in deze mokken dan kan er een e-mail gestuurd worden naar: marjolein.dejonge@unique.nl.
 
   
       
   
 

3. Op naar het MILJOEN! Opbrengst GeefSamen via Geef.nl over 9 ton.

Rubriek: Crowdfunding

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Er is een nieuwe mijlpaal met het GeefSamen via Geef.nl concept bereikt. Het GeefSamen via Geef.nl platform is de 9+ honderd duizend euro gepaseerd! Op naar het miljoen zouden we zeggen.

Voor die goede doelen die GeefSamen via Geef.nl nog niet optimaal inzetten of gebruiken hebben we een mooie uitleg pagina online gemaakt die demonstreert wat het GeefSamen via Geef.nl crowdfunding platform precies is en hoe ook dit platform voor jullie goede doel haar werk kan gaan doen, zie: www.geefgratis.nl/internet-concepten/geefsamen-via-geefnl/

Verbeterde actievoerder pagina
We hebben een nieuwe manier van tonen online geplaatst hoeveel een actievoerder opgehaald heeft op #GeefSamen via Geef.nl, zie bv: http://www.geef.nl/actie/bijbels-voor-west-afrika-run-for-bibles/. Mooie cirkeldiagram met datgene wat er al opgehaald is en wat er nog opgehaald moet worden. Dit is nu op alle gratis actieplatformen voor alle aangesloten goede doelen online gekomen.
 
   
       
   
 

4. Reactie van 'A break 4 kids' goede doel aan GeefGratis

Rubriek: gratis aanbod

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In de vorige nieuwsbrief werd een notebook en computer gratis aangeboden door Martin Groesbeek aan 1 van de aangesloten goede doelen bij GeefGatis. Wij hebben de volgende leuke reactie mogen ontvangen:

Beste Jordan (en Martin),
Wij willen eens goed nieuws doorgeven.
Martin Groesbeek heeft via jullie stichting GeefGratis nieuwsbrief een laptop en een computer gedoneerd. Nu waren wij 'A break 4 kids' , de gelukkigen! We zijn er heel blij mee en beseffen ook dat dit kon na gebruik te hebben gemaakt van stichting GeefGratis. (Martin heeft jullie aangeschreven). Dus ontzettend bedankt dat dit zo is gegaan.... We hopen van harte dat jullie je ANBI verklaring terug krijgen!!

Martin, nogmaals bedankt hoor, en bedankt voor je gastvrijheid. Ook zelfs al abreak4kids ingespoeld!!! Dank je wel.

Hartelijke groetjes,
Marjan Weistra


"A Break 4 Kids"
Wytze en Marjan Weistra
 
   
       
   
 

5. RSIN informatienummer binnenkort op de websites van Stichting GeefGratis

Rubriek: identificatie

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

GeefGratis zal binnenkort de RSIN informatienummers van aangesloten goede doelen op de websites gaan tonen.

Op dit moment hebben we al een link naar de KvK inschrijving op onze websites staan voor die goede doelen die hun KvK nummer doorgegeven hebben. Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) vervangt sinds 6 december 2010 het fiscaal nummer van de Belastingdienst. Dit informatienummer zal in de toekomst meer transparantie opleveren over de organisatie net zoals het KvK nummer dit al jaren doet. Het RSIN informatienummer is een openbaar nummer dat ook door de KvK op de uittreksels wordt verstrekt. Wij vinden het belangrijk dat donateurs op basis van identificatienummers organisatie kunnen vinden. In het kader van de transparantie is dit alleen maar goed.

Wat is ons RSIN nummer?
Het RSIN bestaat uit dezelfde cijfers als het fiscaal nummer. U hebt een RSIN als de instelling na 6 december 2010 is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bent u dat niet? Gebruik dan het fiscaal nummer. Heeft de instelling nog geen RSIN? Vraag dit dan aan bij uw belastingkantoor.

GeefGratis de tijd ver vooruit
Zie onze nieuwsbrief uit 2007 waarin we aangeven het fiscale nummer niet meer online te tonen omdat hier verzet tegen kwam. De belastingdienst vond het niet verstandig dit te publiceren. We hebben ze toen al gewezen op transparantie voor de donateur en het kunnen identificeren en koppelen van database gegevens. Op basis van de druk die op ons uitgeoefend werd destijds hebben we besloten dit offline te halen. Nu naar 5 jaar is dit gewoon een openbaar identificatienummer geworden en komen alsnog de fiscale nummers gewoon openbaar en zoals het hoort als RSIN informatienummers online. Wij denken dat er nu stappen gemaakt worden om op de achtergrond data bestanden te koppelen mogelijk te maken. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
 
   
       
   
 

6. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##