Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 4, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. E-bon als nieuwe en extra betaalvorm in de donatiemodule actief

  2. Stem op #GeefSamen via Geef.nl en alle 3.000+ aangesloten goede doelen bij GeefGratis worden er beter van indien we winnen

  3. FluidSurveys: online enquête-tool binnen software donatieprogramma

  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

  5. Uitgebreid actie platform voor ##goededoelnaam##

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. E-bon als nieuwe en extra betaalvorm in de donatiemodule actief

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis heeft een nieuwe betaalvorm toegevoegd binnen de donatiemodule die het mogelijk maakt donaties via een E-bon te ontvangen.

cadeaubon online doneren

De E-bon is een digitale kadobon, die bij aangesloten webwinkels op internet besteedbaar is en dus nu ook bij alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.

Wat moeten we doen om E-bon te activeren?
Helemaal niets! Meer dan 3.000+ aangesloten goede doelen maken hier nu standaard gebruik van in de donatiemodule. Indien u de donatiemodule van Stichting GeefGratis gebruikt dan is E-bon vanaf nu actief in de donatiemodule. Die goede doelen die om welke reden dan ook liever geen E-bon als betalingsvorm in de donatiemodule willen hebben kunnen dit aan GeefGratis kenbaar maken en wij zullen dan E-bon deactiveren als betalingsvorm. Stichting GeefGratis denkt met E-bon weer een nieuwe donatievorm toegevoegd te hebben met potentie al moeten deze nieuwe cadeaubon nog wel vaste voet aan de grond krijgen binnen de donatiemodule. Binnenkort zullen we deze betaalvorm ook toevoegen aan de GeefSamen via Geef.nl actie platformen.

Voor meer informatie over de E-bon, zie: http://www.e-bon.nl.
 
   
       
   
 

2. Stem op #GeefSamen via Geef.nl en alle 3.000+ aangesloten goede doelen bij GeefGratis worden er beter van

Rubriek: verkiezing(en)

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Laten we samenwerken en STEM
Zie de volgende link om allemaal samen te werken en op een makkelijke en snelle manier te stemmen via: http://www.facebook.com/questions/10150558175564166

Waarom samenwerken?
Door op #GeefSamen via Geef.nl te stemmen vergroten we allemaal de kans dat de € 2.500 bij GeefGratis terecht komt. Wij zullen met deze € 2.500 het volgende toevoegen voor de aangesloten 3.000+ goede doelen op de #GeefSamen via Geef.nl actieplatformen:
  • Ieder goed doel kan haar twitter account koppelen zodat alle tweets op www.geef.nl verschijnen bij de pagina's van het goede doel
  • Ieder goed doel kan haar facebook page koppelen zodat alle bezoekers direct de facebook page kunnen liken en de laatste berichten kunnen opvragen
  • bovenstaande ook op jullie eigen actie platform, bijvoorbeeld http://cliniclowns.geef.nl.
Deze toevoegingen geven je als goede doel de mogelijkheid een grote fanbase op te bouwen bij je achterban via twitter/facebook en dus www.geef.nl en je eigen actie platform.

Dus laten we een keer met zijn allen zien dat we kunnen samenwerken in de goede doelen wereld en stem dus op #GeefSamen via Geef.nl via: http://www.facebook.com/questions/10150558175564166 Wij zullen er dan weer voor zorgen dat we nieuwe functionaliteit bouwen waar alle goede doelen direct profijt van zullen hebben via onze fondsenwervende websites. Mochten we onverhoopt niet winnen dan geldt dat bovenstaande t.z.t. aan het actie platform toegevoegd zal worden maar pas op het moment als de financiering hiervoor rond is. Dus via samenwerking geldt dat we wellicht sneller nieuwe functionaliteiten kunnen toevoegen en dat hiervan direct meerdere goede doelen profiteren. Dat is de basis gedachte van GeefGratis. Als we iets toevoegen aan onze platformen kunnen daar direct alle goede doelen van mee profiteren en toepassen.

 
   
       
   
 

3. FluidSurveys: online enquête-tool binnen software donatieprogramma

Rubriek: TechSoup donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

FluidSurveys biedt samen met TechSoup Nederland de online enquête-tool aan non-profitorganisaties en openbare bibliotheken aan. Organisaties kunnen FluidSurveys gebruiken om snel informele gegevens te verzamelen en te analyseren via online-enquêtes, formulieren of opiniepeilingen.


Organisaties die in aanmerking komen, kunnen een donatie aanvragen van een éénjarig abonnement op de online- Pro versie van FluidSurveys. Zij kunnen dit abonnement jaarlijks verlengen, mits zij nog steeds in aanmerking komen.

Raadpleeg de instructiepagina om de criteria te bekijken die gelden voor dit programma.

Huidige en voormalige betalende FluidSurveys abonnees komen niet in aanmerking voor dit donatieprogramma.

Voor meer informatie over het donatieprogramma van TechSoup, zie www.techsoup.nl en voor meer informatie over FluidSurveys, zie: www.fluidsurveys.com/.

P.S.
Stichting GeefGratis zal zelf ook gebruik gaan maken van het FluidSurveys donatieprogramma via TechSoup en zal binnenkort haar eerste onderzoek onder aangesloten goede doelen via FluidSurveys versturen. Wij denken dat veel goede doelen vaak een enquete willen houden maar niet weten hoe dit technisch op te starten. FluidSurveys is een online cloud dienst die dit makkelijk maakt voor onder andere non-profit organisaties.
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. Uitgebreid actie platform voor ##goededoelnaam##

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Eigen actie platform voor ##goededoelnaam##
Weet ##goededoelnaam## dat het een eigen gratis actie platform heeft gekregen vanuit GeefGratis en dit inmiddels voor ##goededoelnaam## live staat en toegepast kan worden? Hiermee kun je als goed doel dus de achterban met allerlei acties donatiegelden laten ophalen voor ##goededoelnaam##.

Voor een paar mooie voorbeelden wat er mee opgehaald kan worden, zie:
http://metakids.geef.nl
http://cliniclowns.geef.nl
http://stophersentumoren.geef.nl

Dit kan ##goededoelnaam## nu dus ook per direct inzetten en dit kan zelfs op een eigen actie domeinnaam draaien indien gewenst. Zie hier de uitleg hoe dit ingesteld kan worden: http://www.geefgratis.nl/helpdesk/actieplatform-geefnl/

Dit lijkt ons een ideale tool om de achterban via leuke en fun acties zich in te laten zetten voor ##goededoelnaam## zonder dat je tussen andere goede doelen staat. De kracht zit hem in de combinatie. Alle acties kunnen geinitieerd worden vanuit het eigen actieplatform, www.geef.nl, een evenementen website of een actie platform vanuit het bedrijfsleven waarbij het bedrijsleven haar activiteiten gekoppeld heeft aan een goed doel.

De Lage Landen voor het Wereld Natuur Fonds
Zie http://www.dll4wwf.com

Dit is de eerste koppeling van het GeefSamen via Geef.nl platform aan het bedrijfsleven. Dit kan ##goededoelnaam## dus ook aanbieden aan bedrijven waarbij GeefGratis dit kan faciliteren. Het is een kwestie van een bedrijf aan je goede doel koppelen op basis van het De Lage Landen voorbeeld en dit door GeefGratis voor je goede doel laten uitwerken en mee begeleiden.

 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##