Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 4, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. GeefGratis weet PayPal voor 2.600+ aangesloten goede doelen te behouden

 2. ADVERTORIAL: e-Ticketing en online registratie ook mogelijk voor uw stichting!

 3. Uitbreidingen op de goede doelen geef platformen

 4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 5. CRM systemen en andere betaalaanbieders

 6. Uitgebreid actie platform voor ##goededoelnaam##

 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. GeefGratis weet PayPal voor 2.600+ aangesloten goede doelen te behouden

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Na maanden van intensief overleg met PayPal is het GeefGratis gelukt om voor 2.600+ aangesloten goede doelen PayPal te behouden als betaalvorm in de donatiemodule.

Zie ons PayPal dossier waar nu een einde aan lijkt te komen. Er vindt nu goed overleg onderling plaats en er is een overeenstemming bereikt.

Inmiddels is PayPal akkoord met het verwerken van PayPal donaties t.b.v. aangesloten goede doelen bij GeefGratis via de donatiemodule. Hierbij geldt dat er alleen transacties voor 5 banken waarbij de goede doelen aangesloten zijn verwerkt kunnen worden. Bij 2.600+ goede doelen van de 3.000 aangesloten goede doelen is dit gelukkig het geval. Voor meer uitleg welke banken het betreft en of jullie goede doel nog via GeefGratis PayPal donaties kan ontvangen, zie vraag 24 bij de veel gestelde vragen over de online donatiemodule van Stichting GeefGratis, http://www.geefgratis.nl/internet-diensten/donatiemodule/veel-gestelde-vragen-donatiemodule/

GeefGratis moet nog een aangepast contract krijgen aangeboden vanuit PayPal maar we gaan er van uit dat we er nu uiteindelijk uit zijn gekomen met PayPal en dat we alle kritische kanttekeningen m.b.t. PayPal kunnen laten varen ondanks dat we niet alle goede doelen PayPal kunnen aanbieden op deze manier.
 
   
       
   
 

2. ADVERTORIAL: e-Ticketing en online registratie ook mogelijk voor uw stichting!

Rubriek: e-Ticketing

Door: Silvie Poelmann, Mcom

e-Ticketing is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven; steeds meer consumenten ervaren het gemak om producten en diensten via internet te bestellen. Een webshop voldoet daarom aan hun behoeften. Net als die van u: snelle betalingen, geen papieren afhandeling meer en een eenvoudig beheer van uw eigen webshop.

Van online registratie tot toegangsverlening

Mcom werkt samen met een aantal stichtingen in Nederland en biedt hen de online ticketservice WheretoCard Easy aan. Hiermee kunnen de stichtingen tickets voor themadagen, lezingen en activiteiten vooraf online verkopen aan leden, donateurs of zakelijke markt. Mcom verzorgt hierbij de inrichting van uw webshop waarmee de kaarten voor uw evenement online verkocht kunnen worden. Deze webshop wordt geïntegreerd in uw eigen website.

Speciaal voor de kleinere en middelgrote stichtingen: WheretoCard Easy!

De voordelen van WheretoCard Easy
 • Lage kosten
 • Online tickets verkopen betekent gemak en comfort en dus een hoger bereik van uw doelgroep
 • Snelle en eenvoudige online ticketverkoop ge├»ntegreerd in uw eigen website
 • Modulair bouwstenensysteem
 • Geen fysieke tickets meer nodig en dus geen administratieve handelingen
 • Groot bereik via WheretoCard promoties
 • Zelf gemakkelijk uw e-tickets, producten, acties en promoties beheren
 • Snelle, veilige betaaloplossingen voor uw leden en donateurs
 • Onze helpdesk is 24/7/365 bereikbaar voor klantspecifieke vragen en oplossingen.
Interesse?

Silvie Poelmann vertelt u graag meer. Telefoon: 033-460 45 00 of e-mail: silvie.poelmann@mcom-nl.com

www.mcom-nl.com | www.wheretocard.nl
 
   
       
   
 

3. Uitbreidingen op de goede doelen geef platformen

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Zoals bekend heeft nu ieder goed doel haar eigen geef actie platform via GeefGratis. Daar zijn vandaag weer nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd en online gekomen.

Achtergrond kleur/foto
Ieder goed doel kan nu (indien gewenst) de achtergrond kleur of plaatje van het actie platform aanpassen waardoor je het actieplatform nog beter bij de huisstijl kunt laten aansluiten. Hieronder het eerste voorbeeld voor Save the Children:Ga naar savethechildren.geef.nl voor een voorbeeld hoe het vormgegeven kan worden. Hoe dit te doen wordt uitgelegd op de helpdesk van GeefGratis m.b.t. het GeefSamen via Geef.nl platform.

Beveiliging
De inlogpagina is daarnaast via een https:// verbinding verder beveiligd.
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. CRM systemen en andere betaalaanbieders

Rubriek: CRM en betaaloplossingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

CRM integratie
Stichting GeefGratis biedt m.b.t. alle donaties via onze platformen en dus donatiemodule gratis alle NAW gegevens behorende bij een donatie via een XML webservice aan. GeefGratis biedt dus:
 1. XML webservice met toegang tot alle donateursgegevens en donatiegegevens
 2. XML webservice met toegang tot alle GeefSamen via Geef.nl actievoerders
 3. Excel download service zodat ook alle transacties via een excel sheet met alle NAW gegevens etc. Te downloaden zijn.
Deze XML webservice of download excel sheet is allemaal via een interface in ieder goed CRM pakket in te lezen. Ieder aangesloten goede doel krijgt standaard ALLE naw gegevens aangeleverd via excel sheet download en een XML webservice. Echter zijn het dus juist de CRM pakketten die hier iets voor moeten aanbieden aan de klant (jullie goede doel) zodat deze transacties in het CRM systeem te verwerken zijn. Het lijkt ons dat je van je CRM leverancier moet eisen dat ze een koppeling met de donatiemodule XML webservice aanbieden of dat ze in ieder geval de import van de transacties vanuit een excel sheet mogelijk maken. Wellicht is dit laatste al het geval. Wij bieden in ieder geval alles op basis van no cure no pay aan en gaan er van uit dat goede doelen meer en meer eisen gaan stellen aan hun CRM pakket en dus ook een integratie met de diensten van GeefGratis gaan verlangen voor zover dit er al niet in zit. Wij zien helaas veel te veel CRM leveranciers een oplossing per goed doel aanbieden zodat alle goede doelen via een module of aparte interface 1 voor 1 de integratie betalen in plaats van een generieke oplossing die alle goede doelen direct kunnen gebruiken. Weet dus dat wij alle gegevens m.b.t. donaties aanleveren als een bron bestand dat door ieder goed CRM pakket verwerkt zou moeten kunnen worden.

Andere betaalaanbieders vs. donatiemodule GeefGratis
Het toepassen van een betaalaanbieder binnen de website van je goede doel is niet hetzelfde als datgene wat GeefGratis levert. GeefGratis biedt naast (oneerbiedig gezegd) de "domme" betaalknop uitgebreide fondsenwervende internet diensten. GeefGratis biedt naast de standaard betaalopties op een website dus meer omdat je daadwerkelijk mensen actief kunt krijgen fondsenwervende actie op te starten en de donatiemodule is standaard zonder noodzakelijk implementatie die ook geld kost direct fondsenwervende te gebruiken voor speciale acties en campagnes waarbij je geoormerkte donaties kunt ontvangen zodat je precies weet wie, hoeveel en voor welk project heeft gedoneerd. Bij andere betaalaanbieders moet je eerst een implementatietraject door (koppelen betaalvorm aan de website en integratie in andere systemen) Dit alles is via de donatiemodule van GeefGratis standaard gratis mogelijk. De donatiemodule is een doodgewone en door iedereen aan te brengen link waarmee je alles kunt volgen.

Voor veel gestelde vragen over de online donatiemodule van GeefGratis, zie: http://www.geefgratis.nl/internet-diensten/donatiemodule/veel-gestelde-vragen-donatiemodule/

Dit alles om nog een keer de meerwaarde van GeefGratis duidelijk te maken t.o.v. andere aanbieders.
 
   
       
   
 

6. Uitgebreid actie platform voor ##goededoelnaam##

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Eigen actie platform voor ##goededoelnaam##
Weet ##goededoelnaam## dat het een eigen gratis actie platform heeft gekregen vanuit GeefGratis en dit inmiddels voor ##goededoelnaam## live staat en toegepast kan worden? Hiermee kun je als goed doel dus de achterban met allerlei acties donatiegelden laten ophalen voor ##goededoelnaam##.

Voor een paar mooie voorbeelden wat er mee opgehaald kan worden, zie:
http://metakids.geef.nl
http://cliniclowns.geef.nl
http://stophersentumoren.geef.nl

Dit kan ##goededoelnaam## nu dus ook per direct inzetten en dit kan zelfs op een eigen actie domeinnaam draaien indien gewenst. Zie hier de uitleg hoe dit ingesteld kan worden: http://www.geefgratis.nl/helpdesk/actieplatform-geefnl/

Dit lijkt ons een ideale tool om de achterban via leuke en fun acties zich in te laten zetten voor ##goededoelnaam## zonder dat je tussen andere goede doelen staat. De kracht zit hem in de combinatie. Alle acties kunnen geinitieerd worden vanuit het eigen actieplatform, www.geef.nl, een evenementen website of een actie platform vanuit het bedrijfsleven waarbij het bedrijsleven haar activiteiten gekoppeld heeft aan een goed doel.

De Lage Landen voor het Wereld Natuur Fonds
Zie http://www.dll4wwf.com

Dit is de eerste koppeling van het GeefSamen via Geef.nl platform aan het bedrijfsleven. Dit kan ##goededoelnaam## dus ook aanbieden aan bedrijven waarbij GeefGratis dit kan faciliteren. Het is een kwestie van een bedrijf aan je goede doel koppelen op basis van het De Lage Landen voorbeeld en dit door GeefGratis voor je goede doel laten uitwerken en mee begeleiden.

 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##