Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 1, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
Nog de beste wensen voor 2012 en dat ook 2012 weer voor iedereen een nieuw recordjaar mag worden.
 1. Alle donaties december 2011 100% uitbetaald!

 2. SUPER DONATIE: nog een 75-tal 1 uur 6x Cisco Flip Video MinoHD Cameras als donatie voor €45

 3. GRATIS AANBOD: 10+ kleuren televisies

 4. GRATIS AANBOD: oude (vaste) telefoontoestellen

 5. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 6. GRATIS BOEK: online fondsenwerven 2.0

 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Alle donaties december 2011 100% uitbetaald!

Rubriek: internet diensten

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Als cadeau voor alle aangesloten goede doelen geldt dat we de donaties in december aan alle goede doelen aangesloten bij GeefGratis voor de volle 100% uitbetaald hebben. Op 27 december hebben wij hierover deze tweet verzonden:

@geefgratis Dec 27, 2011, 2:40pm via HootSuite
Ons cadeau voor alle aangesloten goede doelen: #GeefGratis keert alle ontvangen donaties in december 2011 voor de volle 100% uit!

Nieuw recordjaar
In totaal hebben we gezamenlijk 220.000 euro aan donaties ontvangen en verwerkt in december 2011. Een nieuwe record maand. Daarnaast was 2011 een nieuw recordjaar met 1,2 miljoen euro aan verwerkt donaties.

100% uitbetaling
Wij zullen voortaan als Stichting GeefGratis in ieder boekjaar monitoren wanneer we de kosten voor een lopend jaar van de stichting gedekt hebben en vanaf dat moment gaan we over tot 100% uitbetaling van de ontvangen donaties. Deze dekking van onze kosten hebben we midden november 2011 bereikt en daardoor hebben we kunnen besluiten december 2011 voor de volle 100% uit te betalen. Als we met zijn allen blijven doorgroeien zoals we de afgelopen jaren met zijn allen gedaan hebben dan geldt wellicht dat we volgend jaar al vanaf november 2011 de donaties voor de volle 100% kunnen uitbetalen. Zodra stichting GeefGratis de kosten gedekt heeft voor een lopend boekjaar is er voor ons geen reden meer om 10% in te houden op donaties.
 
   
       
   
 

2. SUPER DONATIE: nog een 75-tal 1 uur 6x Cisco Flip Video MinoHD Cameras als donatie voor €45

Rubriek: donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

TechSoup Nederland stelt de Flip Video van Cisco ter beschikking aan non-profits. Deze camera’s laten u snel en gemakkelijk video’s maken van uw projecten tot aan 1 uur per camera. Na onze vorige nieuwsbrief hebben goede doelen massaal gereageerd en zijn alle 2 uur Flip Video camera's op. Nu zijn er nog zo'n 75 bundels van 6 Flip Video camera's van 1 uur over. Stichting GeefGratis gebruikt deze camera zelf ook voor haar YouTube video's en kanalen.

Karakteristieken en voordelen van de Flip Video :
 • Kan tot 1 uur audio of video opname bevatten;
 • Scherp en stabiel High Definition beeld ;
 • Lichtgewicht, zakformaat ;
 • Unieke aansturingsknop ;
 • Uitflapbare USB uitgang, direct aansluitbaar op een PC voor download van bestanden en opladen van de batterij. Geen externe kabel of lader nodig ;
 • Eenvoudige interface voor download, organisatie, herwerken en verspreiding van de opgenomen video’s via bijvoorbeeld YouTube.
Deze lichte en gebruiksvriendelijke camera kan door eenieder worden gebruikt, zonder specifieke technische kennis. Om meer te weten over dit product, bezoek de productpagina op de TechSoup website of de theflip website.

Waarvoor kunt u Flip video inzetten ?
Met deze camera kunnen uzelf, uw medewerkers of uw vrijwilligers op eenvoudige wijze uw acties op het terrein en uw evenementen filmen of een dynamische voorstelling maken van uw organisatie en deze opnames over YouTube bekend maken naar uw donors, uw leden of het groot publiek.

Een paar non-profit voorbeeld
GeefGratis heeft deze camera bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van dit video verslag van de gratis workshop die Microsoft en Laluz een maand geleden op locatie bij Microsoft gaven. Klik op de video's hieronder om de kwaliteit van de camera te bekijken (kijk vooral naar de interviews van de personen op het einde):Of dit voorbeeld van een interview met De Ezelshoeve:Een prive voorbeeld
Jordan van Bergen is zelf aanwezig geweest bij een lokaal race circuit en heeft met deze camera dit verslag gemaakt:Administratieve bijdrage:
De Flip Video’s worden geleverd in bundels van exact 6 stuks met een administratieve bijdrage van 45 € excl BTW per bundel en daarvoor worden ze ook nog naar je non-profit organisatie opgestuurd. Dat is nog geen 8 euro per camera inclusief verzending!

OP=OP

Opgelet: Dit is een tijdelijk aanbod van TechSoup Nederland met beperkte voorraad.
De bestellingen worden door TechSoup Nederland opgenomen in chronologische volgorde tot uitputting van de voorraad. De criteria waar de organisatie aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het donatieprogramma van de Flip Video, klik hier

Dit is DE MANIER om gemakkelijk en snel uw goede doel via YouTube te presenteren!
Voor meer info, zie: www.techsoup.nl.
 
   
       
   
 

3. GRATIS AANBOD: oude (vaste) telefoontoestellen

Rubriek: gratis aanbod

Door: Sandra Vruggink, Gemeente Ubbergen

De gemeente Ubbergen gaat over op een nieuwe telefooncentrale en wil de oude (vaste) telefoontoestellen graag aan een goed doel schenken, die hier nog wat mee kan

Het betreft circa 80 vaste telefoontoestellen (merk Siemens), waarvan enkele met een display, meeste toestellen zonder display. De toestellen zullen zelf opgehaald moeten worden, overdag op werkdag vanaf eind januari. Ophalen in Beek-Ubbergen en in overleg met Sandra Vruggink. Contact via e-mailadres: s.vruggink@ubbergen.nl o.v.v. vaste telefoontoestellen.

Sandra Vruggink, Gemeente Ubbergen
 
   
       
   
 

4. GRATIS AANBOD: 10+ kleuren televisies

Rubriek: gratis aanbod

Door: E. Schaap, Clusius College

Vanwege de modernisering van onze media uitrusting in de school hebben wij een gratis aanbod

Het betreft 10 tot 12 kleuren televisies (géén plat beeldscherm), merk Philips. Allen tussen de 6 tot 7 jaar oud. Daarnaast 4 verrijdbare televisie karren (z.g.a.n.). De goederen dienen wel opgehaald te worden voor eind januari 2012 (flinke laadruimte wel gewenst). Contact kan via e-mail: e.schaap@clusius.nl.

E. Schaap, Clusius College
 
   
       
   
 

5. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

6. GRATIS BOEK: online fondsenwerven 2.0

Rubriek: gratis aanbod

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Jordan van Bergen is een tijdje terug begonnen aan een gratis online boek over fondsenwerven 2.0. Dit boek heeft inmiddels 185 pagina's met veel weetjes op het gebied van fondsenwerven via internet.

Het is tijd om dit boek een keer gratis weg te geven via de nieuwsbrief van GeefGratis. Het boek is online op te vragen en te downloaden als PDF op deze locatie: http://www.jordanvanbergen.nl/fondsenwerving-20/online-boek/. Doe er je voordeel mee als goed doel.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##