Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 11e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 47, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
  1. Gratis actie platform midden volgende week live voor alle goede doelen bij Stichting GeefGratis
    Nieuwe besparing van 1,5 miljoen euro voor de goede doelen wereld

  2. Meld je goede doelen organisatie aan en win een website!

  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Nu eenvoudig de GeefGratis donatiemodule in een Joomla website integreren
  5. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  6. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Gratis actie platform midden volgende week live voor alle goede doelen bij Stichting GeefGratis

Rubriek: crowdfunding - actieplatformen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Midden volgende week (vlak voor 1 december 20110) is het een feit. Alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis krijgen een eigen gratis actie platform. Hiermee bespaart GeefGratis de goede doelen wereld direct nog een keer 1,5 miljoen euro. Een eigen actie platform waarop alleen je eigen goede doel staat en waarop men alleen actie kan voeren voor jullie eigen goede doel en op je eigen domeinnaam kost je bij de commerciele concullega aanbieders minimaal 5.000 euro per actie platform. Bij 3.000 aangesloten goede doelen betekent dit direct een besparing van 1,5 miljoen euro voor de goede doelen wereld in Nederland.

Ieder aangesloten goede doel bij Stichting GeefGratis heeft dus midden volgende week haar eigen online actieplatform. Dit betekent voor ##goededoelnaam## dat alleen acties voor ##goededoelnaam## op dit platform staan en dat actievoerders alleen in actie kunnen komen voor ##goededoelnaam## in de kleurstelling en huisstijl van ##goededoelnaam## die bij de normale website past.*

Dit geef actie platform kan ook nog eens aan een eigen domeinnaam gekoppeld worden indien je liever je actie website wil laten werken via bijvoorbeeld http://mijnactievoor[goededoel].nl (als voorbeeld). Voor een paar demo's, zie:

http://nierstichting.geef.nl
http://mamacash.geef.nl
http://als-nederland.geef.nl
http://cliniclowns.geef.nl
http://nederlands-kanker-instituut-antoni-van-leeuw.geef.nl/etc. Wil je nu als goed doel al weten wat je verkorte geef url is ga dan tijdelijk naar www.geef.nl kies voor Vind een goed doel en zoek je eigen goede doel op. Op de pagina van jullie goede doel staat onder de tekst over ons deze optie: Bezoek Geef.nl als netwerk site. De link bij jullie eigen goede doel is de (op dit moment) door ons bepaalde verkorte geef url van jullie eigen actie platform. Dit zal binnenkort zelf aan te passen zijn naar een pakkende kort geef url die het beste past bij jullie naam. In de volgende nieuwsbrief (volgende week vrijdag) uitleg hoe dit zelf te beheren.

Alle 3.000+ platformen zijn al live. Tijdens de testfase moet je even het beginscherm wegklikken en dan kun je alles al zien werken. De laatste puntjes worden nog op de i gezet en voor 2012 staan al weer een paar mooie uitbreidingen te wachten zodat actievoerders hun actie kunnen koppelen aan evenementen en projecten van een aangesloten goede doel zodat je als goede doel ook kunt laten zien wat er per evenement of project van de organisatie is opgehaald.

Dit was voor GeefGratis een behoorlijke klus in de achterliggende periode om dit zo op de rit te krijgen en is een verdere stap in de professionalisering van onze stichting en het aanbieden van professionele internet oplossingen voor alle goede doelen in Nederland, klein of groot.

Wij zijn benieuwd naar de eerste reacties op basis van de demo testwebsites hierboven zoals het binnenkort (midden volgende week) allemaal live moet gaan.

Ons idee: ga nu niet allemaal het wiel uitvinden en benut de mogelijkheden die er zijn en werk samen met andere goede doelen tot verbetering van het platform waar je dan allemaal direct profijt van kunt hebben en waarbij nog steeds geldt dat dit als een eigen platform ingezet kan worden zonder dat je bij "andere" goede doelen staat.

Hoe onze nieuwe overall website er uit komt te zien is hier op te vragen: http://www.geef.nl (ook nog in test tot midden volgende week).Volgende week vrijdag meer info over hoe en wat met betrekking tot het instellen/gebruiken van het eigen GEEF actie platform.

 
   
       
   
 

2. Meld je goede doelen organisatie aan en win een website!

Rubriek: ingezonden mededeling

Door: Corine Denekamp - Marketing & HR, Redkiwi

Internetbureau Redkiwi organiseert voor het vijfde jaar op rij een Goede doelen actie. Dit jaar is de actie groter dan ooit, meer partners en meer winnaars. Met deze actie kunnen goede doelen organisaties een website winnen ter waarde van EUR 10.000.

Maar dit jaar is er méér, zes partners van Redkiwi hebben ook geweldige prijzen beschikbaar gesteld zoals: Aanmelden tot 1 december
Goede doelen organisaties kunnen zich tot 1 december 2011 aanmelden voor deze actie op www.redkiwi.nl/goededoel. Een jury beoordeelt vervolgens welke 12 goede doelen doorgaan naar de stemronde. Het Nederlandse publiek zal in de maand december de winnaar bepalen. Dus meld je goede doelen organisatie aan en win mooie prijzen! Kijk voor meer informatie over Redkiwi’s Goede doelen actie op de website www.redkiwi.nl/goededoel of help ons deze actie bekend te maken!
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Nu eenvoudig de GeefGratis donatiemodule in een Joomla website integreren

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Uit onverwachte hoek hebben we een aanbod gekregen een Joomla module te laten bouwen waarmee het voor aangesloten goede doelen bij GeefGratis gemakkelijk(er) wordt de GeefGratis donatiemodule in een Joomla website integreren. In zijn vrije tijd heeft Miro de module geschreven en aangeboden aan GeefGratis


Voor die goede doelen die een via het Joomla CMS gebaseerde website hebben is het nu heel eenvoudig de donatiemodule te koppelen aan de website.

Download hier de versie voor Joomla v1.6 / v1.7
Download hier de versie voor Joomla v1.5

Wij danken Miro voor het in zijn vrije tijd voor GeefGratis bouwen van deze Joomla modules en hopen dat veel goede doelen met een Joomla website dankbaar gebruik zullen maken van de tijd die Miro hier in gestoken heeft.

 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##