Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 11e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 41, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.750+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
  1. FluidSurveys: nieuw online software donatieprogramma binnen TechSoup:
  2. Video impresse workshops voor ideële organisaties via Laluz/Microsoft
  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Nieuws rondom www.geef.nl
  5. Veel verschuivingen m.b.t. online betaalopties binnen online donatiemodule GeefGratis

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. FluidSurveys: nieuw online software donatieprogramma binnen TechSoup

Rubriek: TechSoup donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

FluidSurveys biedt samen met TechSoup Nederland de online enquête-tool aan non-profitorganisaties en openbare bibliotheken aan. Organisaties kunnen FluidSurveys gebruiken om snel informele gegevens te verzamelen en te analyseren via online-enquêtes, formulieren of opiniepeilingen.


Organisaties die in aanmerking komen, kunnen een donatie aanvragen van een éénjarig abonnement op de online- Pro versie van FluidSurveys. Zij kunnen dit abonnement jaarlijks verlengen, mits zij nog steeds in aanmerking komen.

Raadpleeg de instructiepagina om de criteria te bekijken die gelden voor dit programma.

Huidige en voormalige betalende FluidSurveys abonnees komen niet in aanmerking voor dit donatieprogramma.

Voor meer informatie over het donatieprogramma van TechSoup, zie www.techsoup.nl en voor meer informatie over FluidSurveys, zie: www.fluidsurveys.com/.

P.S.
Stichting GeefGratis zal zelf ook gebruik maken van het FluidSurveys donatieprogramma via TechSoup en zal binnenkort haar eerste onderzoek onder aangesloten goede doelen via FluidSurveys versturen onder haar aangesloten goede doelen. Wij denken dat veel goede doelen vaak wel een enquete willen houden maar vaak niet weten hoe dit technisch op te starten. FluidSurveys is een online cloud dienst die dit makkelijk mogelijk maakt voor onder andere non-profit organisaties.
 
   
       
   
 

2. Video impresse workshops voor ideële organisaties via Laluz/Microsoft

Rubriek: video impressies

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Op maandag 10 oktober 2011 organiseerde Stichting laluz in samenwerking met Microsoft twee workshops voor ideële organisaties:
  • Hoe kan technologie bijdragen aan jouw goede doel?
  • Social Media
Een video impressieVeel goede doelen hebben naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief zich ingeschreven voor 1 van deze 2 workshops. Jordan van Bergen van GeefGratis was zelf ook aanwezig bij deze dag en dit was een keer een mogelijkheid voor aangesloten goede doelen elkaar in real life te ontmoeten. Het was een leuk event en de bovenstaande video gemaakt met een Flip video camera van CISCO geeft een indruk hoe de dag verlopen is. Wellicht dat dit event een vervolg zal krijgen.

Gratis boek
Een aantal aanwezige goede doelen wezen de andere deelnemers er op dat er een gratis online boek (in pdf te downloaden) over fondsenwerving 2.0 is zie: www.jordanvanbergen.nl.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Nieuws rondom www.geef.nl

Rubriek: websites

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Zoals eerder aangegeven zullen alle aangesloten goede doelen voor het einde van het jaar een eigen actieplatform krijgen op de nieuw te lanceren website www.geef.nl. We zijn er druk mee bezig op de achtergrond en verwachten dat www.geef.nl voor het einde van het jaar live gaat en in eerste instatie www.geefsamen.nl zal gaan vervangen.

We krijgen al een hoop vragen op ons af m.b.t. het eigen online actie platform dat ieder goed doel op www.geef.nl zal krijgen via een eigen domeinnaam. Deze zijn we aan het verzamelen en zullen we in een volgende nieuwsbrief aan bod laten komen. Hiermee zal een hoop duidelijk worden wat wel/niet kan met het eigen online actie platform.

 
   
       
   
 

5. Veel verschuivingen m.b.t. online betaalopties online donatiemodule GeefGratis

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Afgelopen 2 weken is er veel gebeurd m.b.t. de online betaalopties in de online donatiemodule van GeefGratis. Zo hebben wij zelf gekeken naar de bijdrage van de verschillende betaalopties in online donaties en is op basis daarvan besloten Waggle en AcceptEmail te deactiveren als betaaloptie omdat deze gezamenlijk minder dan 0,5% van alle donaties voor hun rekening namen.

Wallie
Daarnaast zijn we op de hoogte gebracht dat Wallie is overgenomen door paysafecard. Wat dit precies gaat betekeken is nu nog niet duidelijk maar dat Wallie als betaalvorm gaat verdwijnen is zeker. In een e-mail van m.b.t. de overname stond: "The acceptance of payment with Wallie PINs by merchants will end January 31st, 2012". Wallie zal dus hooguit nog 4 maanden als betaaloptie in de donatiemodule van GeefGratis zitten omdat het daarna simpelweg niet meer bestaat.

PayPal
Iedereen kent inmiddels (verwachten wij) datgene wat er gebeurd is bij GeefGratis m.b.t. PayPal. Voor diegene die het nog niet weten, zie http://www.maatschappelijkonverantwoordondernemen.nl. Desondanks gaan we toch weer proberen PayPal actief te krijgen. Nu via Stichting Derdengelden GeefGratis omdat de combinatie Stichting GeefGratis (ingeschreven als betaalinstelling bij DNB) en het hebben van een gescheiden vermogen (via Stichting Derdengelden GeefGratis) meer zekerheden biedt voor aangesloten goede doelen en we hiermee aan de regels voldoen die in het betalingsverkeer gelden. Hierover in de volgende nieuwsbrief zeer belangrijke informatie omdat Stichting GeefGratis een volgende stap in de verder professionalisering van de organisatie heeft gezet. Wij gaan m.b.t. PayPal ze niet proactief benaderen om ze te laten weten wat we gaan doen omdat we het dan waarschijnlijk sowieso niet online krijgen. We gaan dus eerst zorgen dat het online komt en we zullen dan zien of PayPal weer overgaat tot deactivatie zoals ze eerder gedaan hebben. Echter hebben wij op dat moment zoveel informatie en procedures ingeregeld dat PayPal normaal gesproken niets anders kan besluiten dan het account weer te activeren en actief te houden. We zullen zien. Onze strijd om gratis te gebruiken professionele internet diensten voor alle goede doelen in Nederland aan te bieden gaat gewoon door zoals we inmiddels 10+ jaar doen.

 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##