Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 11e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 38, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.750+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
  1. Kosteloos twee workshops voor ideële organisaties via Laluz/Microsoft
  2. Help ons bij het vraagstuk koepels/federaties/branchevereniging/keurmerken
  3. GeefGratis webserver kortstondig plat geweest tijdens de vakantie
  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  5. Nieuwe aanpassingen aan de websites van GeefGratis

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

1. Kosteloos twee workshops voor ideële organisaties via Laluz/Microsoft

Rubriek: Workshops

Door: Stichting laluz

Op maandag 10 oktober 2011 organiseert Stichting laluz in samenwerking met Microsoft twee workshops voor ideële organisaties:
  • Hoe kan technologie bijdragen aan jouw goede doel?
  • Social Media
Met deze workshops willen we handvatten bieden aan jouw organisatie om succesvol te zijn mét technologie, door technologie vóór je te laten werken. Hoe kan technologie helpen bij het realiseren van ambities en doelstellingen? Welke mogelijkheden biedt 'Het Nieuwe Werken'? En wat is de beste strategie om Social Media te benaderen?

Deel de dagelijkse praktijk van je organisatie en laat je inspireren! De twee workshops zijn bedoeld voor kleine tot middelgrote ideële organisaties en worden vooral praktisch benaderd. Niet te veel theorie maar aan de slag! De workshops vinden (tegelijkertijd) plaats bij Microsoft op Schiphol. We starten om 14.00 uur met een kennismaking met laluz en Microsoft. Beiden workshops beginnen om 14.30 tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel om nog na te praten en ervaringen te delen.

Aangezien wij deze workshops kosteloos willen aanbieden en we zoveel mogelijk organisaties de kans willen geven tot deelname, is het per organisatie mogelijk om maximaal 2 personen in te schrijven. Is je interesse gewekt? Geef je dan vóór 26 september a.s. op voor de workshop 'Technologie' of 'Social Media' door een mail te sturen naar info@stichtinglaluz.nl. Wees er snel bij, er kan maar een beperkt aantal organisaties deelnemen! Dus OP=OP.

Met vriendelijke groet,
Stichting laluz
Heleen van den Broek
Coördinator

Aanvulling GeefGratis: Jordan van Bergen van GeefGratis zal waarschijnlijk zelf ook aanwezig zijn bij deze dag en wellicht is dit een keer een manier om elkaar in real life te ontmoeten.
 
   
       
   
 

2. Help ons bij het vraagstuk koepels / federaties / branchevereniging / keurmerken

Rubriek: Vragen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Normaal gesproken geeft GeefGratis tekst en uitleg via onze nieuwsbrief maar dit keer vragen we hulp aan aangesloten goede doelen. Help ons bij ons vraagstuk met betrekking tot koepels / federaties / brancheverenigingen / keurmerken.

Wij proberen een overzicht te krijgen welke koepelorganisaties, federaties, brancheverenigingen en keurmerken er allemaal zijn in Nederland. We hebben zelf al een hele (was)lijst op papier gekregen die we hieronder in het kort vermelden maar we horen graag van de aangesloten goede doelen welke er nog meer zijn of waarbij men aangesloten is. Dit om een totaalbeeld te krijgen. Een kort overzicht wat we al kennen/hebben:

Koepelorganisaties met plusminus aantal leden / GDO’s:

NOC-NSF: ± 27.000 sportverenigingen
Het Oranje Fonds: ± 6600 instellingen
CIGD: ± 5240 instellingen
GeefGratis: ± 3000 non-profits
Dibevo: ± 1600 instellingen
KNFM: ± 1408 instellingen in 2006
Zorgboeren.nl: ± 677 zorgboerderijen
MOgroep W&MD: ± 612 instellingen
Seniorweb: ± 384 instellingen
CBF: ± 350 instellingen
VOB: ± 171 instellingen
Partin: ± 156 instellingen
Jeugdzorg Nederland: ± 115 instellingen
Partos: ± 101 instellingen
Federatie Opvang: ± 75 instellingen
ICCO: ± 55 instellingen
KGB: ± 36 instellingen
Stichting RFB: ± 24 instellingen
KGD: ± 20 instellingen

SBF, bestaande uit:
FIN: ± 62 leden
CIO-K: ± 30 kerken
IF: ± ?
FIN: ± 62
VFI: ± 120

NCDO: ± ?
Oxfam Novib: ± ?
Cordaid: ± ?
Calibris: ± ?
Stichting voedselbanken: ± ?
VNM: ± ?
FDN: ± 61
IPSO: ± 44
PGO Support: ± 250
VNPF: ± 80
Zorgbelang Brabant: ± 140
Wooninitiatieven: ± 60
LPGGZ: ± 19
NAPK: ± 107

Insturen extra organisaties en eventuele verbeteringen
Kent u nog koepels/federaties etc. omdat uw organisatie er zelf bij aangesloten is of simpelweg op een andere manier en die wij nog gemist hebben dan horen wij graag welke organisaties het betreft en hoeveel leden ze hebben. Dit kan rechtstreeks op ons e-mailadres bekend gemaakt worden: info@geefgratis.nl.

We horen het graag en zullen een nieuw overzicht binnen 3 maanden presenteren. Alle koepels waarbij maatschappelijke organisaties (stichtingen/verenigingen) betrokken zijn brengen we graag in kaart. Stuur dus zoveel als mogelijk informatie door op info@geefgratis.nl met kort en krachtig naam van de organisatie, plusminus aantal leden en een eventueel website adres.
 
   
       
   
 

3. GeefGratis webserver kortstondig plat geweest tijdens de vakantie

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In de vorige nieuwsbrief zeiden wij het nog: Wij hopen echter dat het niet zover zal komen dat er een server tijdens de vakantie afsterft. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit gebeurt. We nemen dus een risico en zullen proberen dit risico zoveel mogelijk te beperken. We kunnen echter geen garanties geven dat bij eventuele calamiteiten een en ander snel weer in de lucht zal zijn. Mocht het onverhoopt misgaan dan zullen we natuurlijk onze best doen om zo goed als mogelijk de websites weer online te krijgen (wellicht met rooksignalen vanuit Zuid-Frankrijk, Griekenland, of Italie). Maar ach, waarom zou het misgaan is een veel gehoorde opmerking...... we zullen zien.....

En jawel hoor. Op 15 september was het zover. 's ochtends de eerste berichten dat de websites www.geefgratis.nl en www.geefsamen.nl niet meer te benaderen waren. Dit direct opgepakt vanaf het vakantieadres en binnen 45 minuten was een en ander weer in de lucht. De impact was gering omdat een en ander tussen 01.30 uur en 9.45 uur 's ochtends plat heeft gelegen. Wij laten overigens altijd via Twitter weten of er storingen zijn op of aan het platform van GeefGratis. Het is daarom verstandig GeefGratis te volgen via Twitter - @geefgratis om zo op de hoogte te zijn van eventuele server problemen of andere zaken. Over de problemen hebben we het volgende getweet: http://twitter.com/#!/geefgratis/status/114249551577235456 en onze internet provider NXS reageerde hier als volgt op: http://twitter.com/#!/NxsInternet/status/114259225315774464.

Storingsmeldingen
Volg ons dus via @geefgratis en blijf op de hoogte van eventuele storingen aan onze websites.
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. Nieuwe aanpassingen aan de websites van GeefGratis

Rubriek: websites

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Zoals eerder aangegeven zullen alle aangesloten goede doelen voor het einde van het jaar een eigen actieplatform krijgen op de nieuw te lanceren website www.geef.nl. Alle bestaande websites zullen gemigreerd gaan worden naar www.geef.nl zodat er uiteindelijk 1 goede doelen website vanuit GeefGratis overblijft. Hier komt een hoop bij kijken en kan van invloed zijn op de werkwijze die u nu gewend ben van GeefGratis.

In eerste instantie zullen we www.geef.nl lanceren als losstaande website waarbinnen ieder aangesloten goede doel een eigen actie platform krijgt. Voor meer info over het eigen actie platform, zie de eerder verstuurde nieuwsbrief. Daarna (eind 2011) zullen we 1 voor 1 de websites gaan onderbrengen in www.geef.nl en zal uiteindelijk ook het CMS systeem op de nieuwe omgeving komen te draaien. Het kan zijn dat informatie tijdelijk op 2 verschillende systemen te beheren zal zijn maar uiteindelijk zal dit vanuit nog maar 1 systeem beschikbaar komen. We gaan de overlast tot een minimum beperken en verwachten dat voor iedereen (GeefGratis, de aangesloten goede doelen, de donateurs en de actievoerders) alles overzichtelijker en duidelijker wordt zodat voor iedereen in 1 oogopslag duidelijk wordt wie er achter www.geef.nl zit en wat er allemaal op deze website te doen is. We hopen voor het einde van Q2 2012 een en ander volledig afgerond te hebben en blijven via de nieuwsbrief de aangesloten goede doelen op de hoogte houden.

 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##