Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 11e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 35, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.750+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
  1. Gratis aanbod: oogmeting + het maken en leveren van brillen
  2. GeefGratis minder goed bereikbaar in september 2011
  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. € 700.000+ via GeefSamen bereikt
  5. Wilt u structureel meer fondsenwerven? Doe dan mee aan The 100

  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

1. Gratis aanbod: oogmeting + het maken en leveren van brillen

Rubriek: gratis aanbod

Door: Johan Hoet

Ik ben optometrist-optieker en ben al een paar keer op missie in ontwikkelingslanden geweest voor oogmeting en levering van brillen voor mensen die slecht zien en geen bril kunnen betalen. Daar de persoon die deze missies organiseerde overleden is, zoek ik nu een organisatie die m'n diensten kan gebruiken (ik doe dit uiteraard gratis en zorg ook nog gratis voor de brillen).

Wat heeft Johan te bieden?
Ik doe oogmeting + het maken en leveren van brillen aan mensen met optische zienstoringen (geen medicatie, geen operatie) en die dit niet kunnen betalen. Het specifieke werk (oogmeting, brillen zoeken, brillen monteren, enz.) kan ik zelf organiseren, maar waar er juist behoefte is, reis en verblijf ik daar waar de hulp nodig is.

Contact
Wil je meer weten? Neem contact op met:

Johan Hoet
Jules Moretuslei 372, B-2610 Wilrijk
Tel in België: 03/827.62.82
E-mail: johanhoet@skynet.be
 
   
       
   
 

2. GeefGratis in september telefonisch niet bereikbaar door vakanties

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september 2011 telefonisch niet bereikbaar zijn. Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan kan het zijn dat onze website(s) en/of donatiemodule plat komen te liggen. Wij zijn normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal binnen 24 uur te beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en).

Gedurende de vakantieperiode is er niemand fysiek aanwezig om eventuele serverproblemen te verhelpen. Wij hopen echter dat het niet zover zal komen dat er een server tijdens de vakantie afsterft. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit gebeurt. We nemen dus een risico en zullen proberen dit risico zoveel mogelijk te beperken. We kunnen echter geen garanties geven dat bij eventuele calamiteiten een en ander snel weer in de lucht zal zijn. Mocht het onverhoopt misgaan dan zullen we natuurlijk onze best doen om zo goed als mogelijk de websites weer online te krijgen (wellicht met rooksignalen vanuit Zuid-Frankrijk, Griekenland, of Italie). Maar ach, waarom zou het misgaan is een veel gehoorde opmerking...... we zullen zien. We hebben dus in ieder geval maatregelen genomen om het risico zoveel als mogelijk te beperken. In de afgelopen 10 jaar is tijdens de vakantieperiode van stichting GeefGratis niets mis gegaan. We gaan er van uit dat dit deze vakantieperiode ook het geval zal zijn.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. € 700.000+ via GeefSamen bereikt

Rubriek: Crowdfunding

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Het crowdfunding platform GeefSamen heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. In totaal is er nu meer dan € 700.000 gedoneerd via acties van particulieren en bedrijven op GeefSamen.

De top 10 via de donatiemodule van GeefGratis met betrekking tot opgehaalde donatiegelden via GeefSamen ziet er als volgt uit:

01.Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis€ 160.109,00
02.CliniClowns€ 82.407,00
03.Metakids€ 68.625,00
04.STOPhersentumoren.nl (Stichting)€ 41.337,00
05.Nierstichting€ 25.906,10
06.ALS Nederland (Stichting)€ 21.240,00
07.Unicef Nederland€ 16.799,00
08.Hospitaalbroeders, Stichting Internationale Orde van€ 14.629,00
09.Diabetes Fonds€ 14.004,00
10.Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting€ 13.019,00


De top 10 via de donatiemodule van GeefGratis met betrekking tot opgehaalde donatiegelden ziet er trouwens als volgt uit:

01.CliniClowns€ 319.489,13
02.Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis€ 161.006,44
03.Dorcas Hulp Nederland€ 149.274,70
04.Woord en Daad€ 131.583,00
05.ALS Nederland (Stichting)€ 100.837,30
06.Metakids€ 82.009,78
07.Terre des Hommes€ 70.692,82
08.Tear€ 62.519,60
09.Avante Educação Brasil (Stichting)€ 58.450,00
10.Bring the Elephant Home€ 58.164,20
 
   
       
   
 

5. Wilt u structureel meer fondsenwerven? Doe dan mee aan The 100

Rubriek: workshops

Door: David Berg, Sichting GeefGratis

Wilt u structureel meer fondsenwerven? Doe dan mee aan The 100. Aanmelden is mogelijk tot 26 september.

Fondsenwerving is ondernemen, experimenteren, samenwerken en organiseren. Dankzij de opkomst van vele nieuwe fondsenwerving technieken zoals de sms, online veiling, games, itunes, social media, youtube, social network fundraising en nog veel meer, kunt u nu uw doelgroep op diverse manieren bereiken, interesseren en vragen. Tevens kunnen bestaande fondsenwervende technieken zoals o.a. direct mail, telemarketing, direct dialogue op vernieuwende wijze meer opbrengsten genereren.

Als fondsenwerver heb je een van de mooiste banen die er is, maar omdat je uit zoveel mogelijkheden kan kiezen, is het vaak wel lastig om de tijd echt vrij te maken om een juiste mix te bepalen en acties te ondernemen.

Elke fondsenwerver is gebaat bij advies, coaching en begeleiding in de praktijk, daarom gaan wij ons vanaf nu intensief bezighouden met het succes en resultaat van 'The 100'. Wij gaan veel tijd en kennis investeren in uw succes, maar dat is tenslotte ook wat wij graag doen.

'The 100' staat helemaal in het teken van het structureel meer fondsenwerven dankzij online en offline.

U kunt op twee manieren deel te nemen aan the 100. 1. U neemt deel aan de praktijkdag op 27 september en 1 maand online coaching. Daarna kunt u besluiten n.a.v. uw tevredenheid of u deelneemt aan de rest van The 100 en € 10,000 garantie. 2. U wilt structureel meer fondsenwerven en u kiest voor het gehele programma en begeleiding.

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 26 september. Daarna is er pas weer in februari gelegenheid om deel te nemen.

De aanpak van 'The 100' is als volgt: Een persoon van elk goed doel mag deelnemen aan drie praktijkdagen op 27 september, 24 januari en 24 april. ( Deelname met een tweede persoon kan tegen kostprijs € 45 (zaalhuur, catering)). Wij zullen tevens gezamenlijk deelnemen aan de vakdag fondsenwerving op 24 november.

Elke deelnemer ontvangt een vragenlijst (direct na uw inschrijving)en vervolgens een advies om het fondsenwervend resultaat te vergroten. Deze acties worden nader uitgewerkt en met elke deelnemer besproken. Elke deelnemer krijgt online coaching gedurende het hele traject. Elke deelnemer zet zich samen met ons in om structureel meer fondsen te werven, dus een actieve instelling is vereist. Elke deelnemer, vanwege de focus op de praktijk, zal minimaal dankzij deelname aan 'The 100' € 10,000 ophalen. Elke deelnemer wordt uitgenodigd voor de subgroup 'The 100' van onze linkedin group Online Fundraising voor het stellen van vragen, tips en advies. Elke deelnemer kan deelnemen aan de 1 op 1 sessies van een 1 1/2 uur (dinsdag) op kantoor van Online Fundraising.

Elke drie maanden worden de fondsenwervende resultaten van 'The 100' gemonitord, en op 19 juni ontvangen de 'The best 100' een Award in drie categorien: Cat I: eigen fondsenwerving > € 500,000. Cat. II: € 250,000- € 500,000 en Cat III: < € 250,000

Garantie: Indien geen € 10,000 opgehaald wordt met gezamenlijke inspanning, dan krijgt u uw bijdrage terug. Dankzij de kennisoverdracht en de resultaten uit de praktijk, bent u in staat na 'The100' zonder ons advies meer fondsen te werven.

Tijdens de praktijkdagen kunnen deelnemers de technieken direct in de praktijk brengen tijdens praktijksessies. . Onze partners/supporters/providers zoals Geefgratis/Geefsamen, Silverstreet (SMS) en Cherridata (DM, data analyses) zullen oa. hun kennis met u delen en u helpen deze in de praktijk toe te passen.

De deelnamebijdrage voor optie 1 van 'The 100' bedraagt € 195 + 400 (indien u daarna besluit verder deel te nemen) De deelnamebijdrage voor optie 2 van 'The 100' € 500. In geval van optie 2 kunt u kiezen uit drie opties om deze te voldoen. U kunt zich aanmelden via bijgaand link naar het aanmeldformulier: http://www.formdesk.com/montagneservices/the100

Met vriendelijke groet,

David Berg
Versnelling Fondsenwerving

 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##