Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 10e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 27, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
 1. Stichting Derdengelden GeefGratis actief. Nog meer zekerheid!
 2. Enquete: Do Cloud-Based Services Affect Your Organization?
 3. Ieder goed doel een eigen crowdfunding actie platform voor 2012 via geef.nl
 4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 5. GeefSamen ook voor minder bekende goede doelen lucratief?
 6. Mooi voorbeeld van een fondsenwervende e-mail signature
 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

1. Stichting Derdengelden GeefGratis actief. Nog meer zekerheid!

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Op de achtergrond zijn we druk bezig met de verdere professionalisering van Stichting GeefGratis. Zo is inmiddels de Stichting Derdengelden GeefGratis actief geworden. Nog meer zekerheid voor u als aangesloten goede doel bij GeefGratis!

Stichting Derdengelden GeefGratis?
De betaalaanbieders binnen de donatiemodule van Stichting GeefGratis zullen voortaan de ontvangen donaties rechtstreeks overmaken op Stichting Derdengelden GeefGratis en niet langer aan Stichting GeefGratis.

Waarom een Stichting Derdengelden?
Derdengelden zijn geldsommen van derden (alle aangesloten goede doelen) die door Stichting GeefGratis worden beheerd alvorens ze gesommeerd 1x per maand per goed doel uitbetaald worden. Vanaf augustus zullen alle donaties via een afzonderlijke stichting lopen waarin de derdengelden worden ondergebracht. We gebruiken dus een bijzondere bankrekening, ook kwaliteitsrekening genaamd. De bedoeling hiervan is tweeledig:
 • De derdengelden mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden.
 • Bij een eventueel faillissement van Stichting GeefGratis vallen de derdengelden buiten het faillissement.
Alle aangesloten goede doelen hebben nu nog meer zekerheid dat de donatiegelden die hun toekomen veilig staan en niet bij een eventueel faillisement of iets soortgelijks verloren gaan. We hebben hier de nodige tijd aan gespendeerd de afgelopen maanden om dit allemaal goed en probleemloos op de rit te krijgen en dit is een volgende stap in de verdere professionalisering van Stichting GeefGratis. Sinds 18 juli zien donateurs bij het doneren via iDEAL al Stichting Derdengelden GeefGratis staan binnen hun bankomgeving en dit zal ze nog meer zekerheid bieden dat hun donatiegelden in veilige handen is. En dat klopt dus ook. Wij zullen echter alle donaties over juli 2011 nog via Stichting GeefGratis uitbetalen om alles netjes per maand af te sluiten. Alle donaties over augustus 2011 zullen begin september dus voor het eerst via Stichting Derdengelden GeefGratis aan de aangesloten goede doelen uitgekeerd gaan worden. Altijd spannend zo'n verandering dus laten we hopen dat begin september alles geruisloos overgaat qua uitbetaling.

Opgenomen in register DNB
Stichting GeefGratis is tevens opgenomen in het register van DNB als vrijgestelde betaalinstelling. Wij staan echter niet onder (door)lopend toezicht van DNB.

Voor het overige verandert er (nog) niets. Alle overeenkomsten tussen GeefGratis en de aangesloten goede doelen blijven zoals ze waren echter verloopt de uitbetaling vanaf september dus via de Stichting Derdengelden GeefGratis. Wellicht dat de verdere professionalisering in de toekomst consequenties voor de aangeboden betaalvormen hebben omdat we onder verscherpt toezicht komen te staan. Zodra dat mocht gebeuren zullen we dit via de nieuwsbrief bekend maken. Nu heeft u als aangesloten goede doel in ieder geval nog meer zekerheid.
 
   
       
   
 

2. Enquete: Do Cloud-Based Services Affect Your Organization?

Rubriek: enquetes

Door: TechSoup Global

Onder de titel "Do Cloud-Based Services Affect Your Organization?" doet TechSoup Global onderzoek onder NGO's wereldwijd. Vrij vertaald gaat de enquete in op de vraag: Beinvloeden Cloud-Based Services uw organisatie?

Cloud computing is niet meer weg te denken en we maken er al jaren gebruik van met zijn allen zonder dat we het weten. Is bijvoorbeeld bekend dat de diensten van Stichting GeefGratis als sinds 2001 cloud-based oplossingen zijn? Wellicht niet maar het is toch echt het geval. Niet dat wij cloud computing uitgevonden hebben maar dit betekent grofweg niets anders dan internet oplossingen voor uw backoffice of andere online diensten zonder dat uw organisatie zelf nog een systeembeheerder of fysieke hardware nodig heeft. Alles gebeurt in de cloud (via internet).

TechSoup Global doet onderzoek onder de non-profits wereldwijd hoe en of cloud-based oplossingen non-profits beinvloeden. Laat dus ook onze Nederlandse stem gelden in deze enquete maar vul hem a.u.b. in het Engels in.

Vul de enquete (a.u.b. in het Engels) in: http://app.fluidsurveys.com/s/techsoup-cloud/
 
   
       
   
 

3. Ieder goed doel een eigen crowdfunding actie platform voor 2012 via geef.nl

Rubriek: crowdfunding

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

We gaven het in de vorige nieuwsbrief al aan. Het is een megaklus maar we gaan voor het einde van 2012 alle aangesloten goede doelen bij GeefGratis automatisch op een eigen actie domeinnaam een gratis crowdfunding actie platform geven. Je hoeft dus als goed doel NIETS te doen of te investeren om binnenkort een eigen actieplatform in de huisstijl online te krijgen.

Alle 3.000+ aangesloten goede doelen krijgen voor het einde van het jaar hun eigen actie platform op hun eigen domeinnaam met een de eigen huisstijl kleuren en logo die bij het desbetreffende goede doel past. Dit zal beschikbaar komen op geef.nl. Dat wordt de centrale website van GeefGratis waarop alle huidige website in onder gebracht zullen worden. Dus alle goede doelen samen op www.geef.nl (Nu nog GeefSamen) en ieder goed doel afzonderlijk op goededoel.geef.nl en indien gewenst op een eigen domeinnaam indien een goed doel zelf een domeinnaam en toegang tot de DNS heeft.

Dit ter info.... Dit is waar GeefGratis op de achtergrond de komende weken hard mee bezig is om van de grond te krijgen om zo ons 10 jarig jubileum kracht bij te zetten door ALLE goede doelen in Nederland toegang tot crowdfunding te geven zonder 1 enkele investering.
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. GeefSamen ook voor minder bekende goede doelen lucratief?

Rubriek: crowdfunding

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

We krijgen vaak de vraag van minder bekende goede doelen of GeefSamen wel zo lucratief is om te gebruiken? We hebben weer een mooi voorbeeld.

€ 2.250,-- via 1 actie
Zie: http://www.geefsamen.nl/tanja en iedereen zal zien dat een minder bekend goed doel als Projectgroep Kenya (Stichting) via 1 actie meer dan € 2.250,-- weet op te halen. Zo zie je dat 1 actievoerder het verschil al kan maken. Kun je nagaan als je 10 actievoerders gekoppeld krijgt aan je goede doel. Doe ook met dit voorbeeld je voordeel als goede doel aangesloten bij GeefGratis. Benut de opties van GeefSamen.

Nu nog even een voorbeeld van een bekender goed doel waarbij we een actievoerder aan het woord laten:

 1. Wat is je naam, leeftijd etc.
  Mijn naam is Willem Ketting, mijn leeftijd is 47, ik ben getrouwd met Marianne en wij hebben drie kinderen Veerle 11jaar, Hielke 9 jaar en Silke is 6 jaar.Wij wonen in Markelo en van beroep ben ik Hypotheek adviseur bij Unive Oost en mijn hobbies zijn hardlopen, triatlon en diepzeeduiken. 2. Wat is je persoonlijke geefpagina op GeefSamen?
  www.geefsamen.nl/duikertje


 3. Hoe wist je van het bestaan van GeefSamen?
  Ik wist niet van het bestaan van Geefsamen maar ik wou wat gaan doen voor de Nierstichting en al googlend ben op de site van Geefsamen gekomen.


 4. Waarom heb je juist voor de Nierstichting gekozen?
  Ik heb heb voor de nierstichting gekozen omdat ik sinds mijn 20ste levensjaar nierpatient ben en rond mijn 30ste levensjaar was ik zo erg ziek (ze dachten dat ik aan de nierdialyse zou komen en vervolgens op de wachtlijst voor een donornier zou komen te staan) gelukkig gaat het nu erg goed en zelfs zo goed dat ik een hele marathon kan gaan lopen.


 5. Wat ga je precies doen of heb je gedaan als actie voor de Nierstichting?
  Ik ga op 2 oktober 2011 de hele marathon van Bremen lopen.


 6. Wat heb je allemaal precies gedaan om je actie onder de aandacht te brengen?
  Ik heb al met heel veel ondersnemers gesprekken gevoerd, verder staat er elke week tot aan de hele marathon een column in de krant, ik ben al bij 2 radio zenders geweest, contact gezocht met de nierpatientvereniging en maak gebruik van sociale media en wat ik verder nog van plan ben om te gaan doen is proberen een intervieuw in de krant ( tubantia) te krijgen en mijn werkgever plaats mijn verhaal in de ledenbrief deze word verzonden in september naar al onze klanten verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.


 7. Ben je gedurende je actie goed geholpen door de vrijwilligers achter GeefSamen?
  De opbouw van de website van GeefSamen zit goed in elkaar maar verder zou ik niet weten wat de vrijwilligers van GeefSamen voor mij doen (ik denk veel maar ik weer niet wat)


 8. Raad je andere mensen aan GeefSamen te gebruiken ?
  Ik zou het andere mensen zeker aanraden want je hebt een goede site tot je beschikking en het geld word direct bij je goede doel afgestort.


 9. Heb je een reactie gekregen van de Nierstichting naar aanleiding van je actie?
  Tot nu toe is er nog geen reactie van de Nierstichting geweest maar ik hoop dat ze dit wel gaan doen en anders neem ik in september zelf contact met ze op.


 10. Reactie van Nierstichting
  Als Nierstichting zijn wij heel trots op actievoerders als Willem! Steeds meer mensen laten zich sponsoren voor hun sportieve prestaties. Hiermee leveren zij op een heel sportieve en persoonlijke manier een belangrijke bijdrage aan een betere toekomst voor nierpatiënten. Alle actievoerders verwijzen wij naar www.geefsamen.nl waar zij heel snel hun eigen actiepagina kunnen aanmaken. Op deze manier zamelen zij op een gemakkelijke manier online geld in voor hun actie ten bate van de Nierstichting. Wij zijn heel dankbaar voor alle deze actievoerders en nu in het bijzonder Willem. Prachtig om te zien dat hij nu al eur 5.563 opgehaald heeft! We wensen hem veel succes met zijn voorbereiding én met de marathon! we wondersteunen hem graag daar waar mogelijk en wenselijk. En we roepen iedereen op: Steun Willem bij deze actie: sponsor hem via http://www.geefsamen.nl/duikertje!
 
   
       
   
 

6. Mooi voorbeeld van een fondsenwervende e-mail signature

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Sindskort is Cancer Support ook bij Stichting GeefGratis aangesloten. Welkom nog via deze weg. Via e-mail contact vonden wij dat ze een mooi voorbeeld van het opnemen van de donatiemodule in de signature van hun e-mails hebben verwerkt:De iDEAL button gaat dus direct naar de donatiemodule.

Hoe doen we dit?
Hoe de juiste link naar de iDEAL betaaloptie voor jullie goede doel te leggen wordt uitgelegd bij vraag 7 van de veel gestelde vragen over de online donatiemodule van GeefGratis. U kunt per betaalvorm de link naar de donatiemodule per project maken via de donatie link wizard. Bovenstaande dus een mooi voorbeeld hoe de signature in uw e-mails voortaan ook fondsenwervend worden. Kleine moeite.
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##