Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 10e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 27, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
 1. Bedankt!
 2. Tennisballen-en-racket-inzamelactie t.b.v. een goed doel
 3. GRATIS AANBOD: speelgoed
 4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 5. VIDEO: één afbeelding maakt alles duidelijk + VIDEO: Stichting Youth in Nepal
 6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 7. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

1. Bedankt!

Rubriek: jubileum

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Wij willen alle goede doelen die ons gefeliciteerd hebben met ons 10 jarig bestaan bedanken. Inmiddels zijn de winnaars van de 1.000 en 500 euro bekend.

Winnaars?
Via een simpele tweet hebben we de 2 winnaars op de hoogte gebracht: "De winnaar is: Stichting Sugarfriends: http://ow.ly/5zBc5 1.000 euro voor de #geefgratis10 felicitatie. Runner-up: Nat. MS Fonds (500 euro)." We zullen de 2 geldprijzen binnen 5 werkdagen over maken aan de 2 winnende goede doelen.

Jubileum website
Voor diegene die de jubileum website nog niet bekekenen hebben, zie: http://www.geefgratis.nl/10jaar. Hier zijn ook alle felicitatie tweets aan ons adres na te lezen en wat anderen van Stichting GeefGratis vinden.

Genoeg gefeest. Over tot de orde van de dag.
 
   
       
   
 

2. Tennisballen-en-racket-inzamelactie t.b.v. een goed doel

Rubriek: gratis aanbod

Door: de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV)

De gezelligste tennisvereniging in de Bollenstreek, de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV), is op zoek naar een goed doel om haar tennisballen-en-racket-inzamelactie aan te verbinden.

Wat ?
STV heeft ongeveer 800 leden en wil een racket- en balleninzamelmiddag onder deze leden organiseren. De ingezamelde rackets en ballen wil de vereniging vervolgens schenken aan een goed doel om op deze wijze kinderen in een arm land een beetje vreugde te schenken. Wij hopen ook één van onze sponsoren over te kunnen halen om een bijdrage te leveren en uiteraard zullen wij de actie bekend maken bij de lokale pers.

Wanneer? Waar?
In september of oktober 2011. De datum is in overleg nader te bepalen, maar de actiemiddag zal in ieder geval op een zaterdag plaatsvinden op ons tennispark, gevestigd aan de Parklaan 58 in Sassenheim. Dit omdat ons tennispark dan reeds bezocht wordt door competitiespelende leden en het vaak al gezellig druk is.

Wie?
Wij zoeken een organisatie die zich inzet om kinderen uit arme landen te motiveren en te stimuleren op het gebied van de (tennis-)sport. Bij voorkeur een organisatie die een zeer concreet doel aan de actie kan of wil koppelen. Wij hopen daarnaast dat een afvaardiging van de organisatie bij de actiemiddag aanwezig kan zijn.

Levert bovenstaande omschrijving een GAME, SET en MATCH op met uw organisatie? Stuur dan een mail met informatie over uw organisatie en goede doel aan algemenezaken@sassenheimsetv.nl. STV is natuurlijk blij met elke organisatie die zich aanmeldt, maar maakt uiteindelijk zelf de keuze aan welk doel (en welke organisatie) zij haar actie wil verbinden. Alvast hartelijk dank voor uw interesse!
 
   
       
   
 

3. GRATIS AANBOD: speelgoed

Rubriek: aanbod

Door: Suzanna van der Voort

Weet jij toevallig een stichting in de buurt van Maastricht, die tweedehands, maar nog zéér goed speelgoed kan gebruiken voor verzending naar kinderen in het buitenland. (puzzels, poppen, speelgoed enz.)

Ik werk namelijk als vrijwilliger bij de Stichting Kringloop in Maastricht en ik heb toestemming gekregen van de directeur om het speelgoed dat niet verkocht wordt, en vernietigd wordt, te geven aan een stichting of organisatie, die dit kan gebruiken. GRATIS!

het gaat om het volgende speelgoed:
- puzzels
- spelletjes
- zachte knuffels
- zachte knuffel-kussens

Bij een teveel aan speelgoed, mag ik een greep doen uit de auto's en poppen en overige speelgoed, dat té veel is.

De enige voorwaarde is: zelf ophalen en verzenden naar het beoogde doel. Het ophalen kan in overleg gebeuren en het liefst elke week.

Misschien weet je wel een stichting of wil jullie eigen organisatie in aanmerking komen.

Neem dan contact op met Suzanna van der Voort. Ik ben te bereiken via: svdvoort@alice.nl en ben het beste s'avonds te bereiken op: 043-3435352 en het liefst rond 19.00 uur.

P.S. Tipgever van dit aanbod was Michiel van der Boom van Stichting ChildRightNow International
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. VIDEO: één afbeelding maakt alles duidelijk

Rubriek: donatieprogramma soft- en hardware

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Bekijk de video "één afbeelding maakt alles duidelijk" via het TechSoup Nederland YouTube kanaal.
In de onderstaande video tonen de goede doelen die donaties via het TechSoup donatieprogramma ontvangen hebben wat ze betekenen voor mens en dier in deze wereld:

TechSoup Nederland
Bekijk ook onderstaande video "Stichting Youth in Nepal (sYin)".
TechSoup Nederland (www.techsoup.nl) juicht het werk van haar leden toe. In deze aflevering: Stichting Youth in Nepal (sYin)

TechSoup Nederland

Klik op 1 van de bovenstaande plaatje voor de desbetreffende video of ga naar het TechSoup Nederland YouTube kanaal via de volgende link.

Uw (video) testimonial?
Heeft u ook al dankbaar gebruik gemaakt van het TechSoup donatieprogramma? Stuur ons uw (video) testimonial en wij zetten uw goede doel in de spotlight op www.techsoup.nl en ons YouTube kanaal. Wat hebben wij per testimonial minimaal nodig?
 • Een qoute die kort aangeeft hoe de donatie heeft bijgedragen aan de organisatie
 • Uitgebreide omschrijving van de organisatie, waarom er een donatie aangevraagd is en wat er met en door de donatie mogelijk is geworden:
  1. Wat doet de organisatie?
  2. Waar zit de organisatie?
  3. Hoe groot is de organisatie
  4. Wat heeft de organisatie ontvangen?
  5. Wat is het resultaat?
 • Het logo van de organisatie
 • Minimaal 1 ondersteunende foto of nog liever een HD video
De aan te leveren testimonial plaatsen wij op onze website waardoor ##goededoelnaam## nog eens extra onder de aandacht gebracht zal worden. Beide organisaties (TechSoup / ##goededoelnaam##) hebben dus profijt bij het maken en plaatsen van de testimonial op de website en het YouTube kanaal van TechSoup the Netherlands. We horen graag of ##goededoelnaam## bovenstaande testimonial wil aanleveren. Uw testimonial kunt u insturen via het volgende e-mailadres: info@techsoup.nl. Heeft ##goededoelnaam## nog geen gebruik gemaakt van het TechSoup donatieprogramma dan geldt dat op www.techsoup.nl meer informatie te vinden is over het donatieprogramma.

De donatiepartners binnen het TechSoup donatieprogramma zijn op dit moment:

TechSoup Nederland

Voor meer informatie, zie www.techsoup.nl
 
   
   
 

Volg GeefGratis via Social Media:         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##