Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 10e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 21, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
  1. Wil je gratis advies en op tv?
  2. Gratis* toegang tot overtollige producten bij de overheid!
  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. GeefSamen op Facebook -> Dit kan ook met de fan page van jullie goede doel!
  5. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  6. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
           
   
   
 

1. Wil je gratis advies en op tv?

Rubriek: TV

door: Hello Everybody Producties

Wil je gratis advies en op tv? Wij zoeken kleine tot middelgrote goede doelen organisaties die mee willen werken aan opnamen voor een nieuwe tv-serie waarin gedreven en ervaren coaches met verrassend advies en verfrissende ideeën je organisatie helpen knelpunten aan te pakken.

Meld je aan bij info@helloeverybody.nl met een korte omschrijving van je organisatie en je contactgegevens.
 
   
   
   
   
   
 

2. Gratis* toegang tot overtollige producten bij de overheid!

Rubriek: gratis aanbod

door: Gerbrand Bijkerk, overbijdeoverheid.nl

Overheidsinstellingen die op eenvoudige wijze verspilling van overbodige goederen willen tegengaan, kunnen tegenwoordig hun producten aanbieden op, de door Gerbrand Bijkerk geïnitieerde marktplaats, overbijdeoverheid.nl.

Charitatieve instellingen hebben ook toegang tot de site en kunnen gratis lid worden! Al meer dan 110 organisaties, waaronder 37 charitatieve instellingen, zijn inmiddels lid. Zij hebben toegang tot een steeds grotere variëteit aan producten zoals: computers, (straat-)meubilair, watercoolers enzovoort. Hiermee kunnen forse besparingen worden gerealiseerd en wordt er op praktische wijze invulling gegeven aan duurzaamheid.

De producten worden gratis of tegen boekhoudkundige waarde aangeboden. Bijkerk: 'De producten moeten worden gedeeld, er is namelijk al een keer voor betaald. Bovendien mag je als overheid natuurlijk geen winst maken. Particulieren zijn niet welkom op de site, dit om doorhandelen te voorkomen. Maar charitatieve instellingen mogen zich wel gratis inschrijven: "Ik kan me voorstellen dat een Universitair Ziekenhuis bijvoorbeeld operatieapparatuur over heeft. Een goede doelenorganisatie zou er dan voor kunnen zorgen dat dit terecht komt in een land waar ze het hard nodig hebben."

Bijna iedere (semi-)overheidsinstelling heeft wel overtollige producten liggen. Het probleem is dat het vaak niet beschikbaar wordt gesteld (geen tijd, geen capaciteit) aan andere overheden of charitatieve instellingen. Het gaat om een mind-shift die er moet plaatsvinden binnen overheden dat alles wat overtollig is, niet bedrijfseconomisch waardeloos is, maar dat het nog wel degelijk een gebruikerswaarde heeft voor anderen. Gerbrand Bijkerk hoopt dan ook dat het initiatief breed gedragen gaat worden binnen (semi)overheden, zodat het aanbod voor u nog groter zal worden! Charitatieve instellingen kunnen hier aan bijdragen door hun lokale overheidsinstellingen op het initiatief te wijzen.

Voor meer informatie, zie: overbijdeoverheid.nl.

* gratis toegankelijk voor ANBI en CBF erkende charitatieve instellingen.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Nieuwe lay-out website doneerbon.nl en onlinedoneren.nl

Rubriek: websites

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis gaat de komende tijd zich richten op het samenvoegen van alle websites tot 1 website. We beginnen met alle websites online te brengen in dezelfde lay-out. Daarna zullen alle websites geintegreerd gaan worden tot 1 grote goede doelen website en actie platform.

De eerste 2 websites die omgezet zijn naar de nieuwe lay-out zijn inmiddels live. Dit zijn www.doneerbon.nl en www.onlinedoneren.nl. Hieronder een preview: 
   
       
   
 

5. GeefSamen op Facebook -> Dit kan ook met de fan page van jullie goede doel

Rubriek: sociale netwerken

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Wij willen met een mooi voorbeeld laten zien wat er allemaal met Facebook pages mogelijk is. GeefSamen heeft nu ook haar eigen page (pagina) op Facebook sinds 14 mei 2011. Ga naar: http://ow.ly/4U7IN en zie wat er op een page allemaal mogelijk is. Zoals iedereen kan zien kun je in je Facebook page ook een hele website hangen.

WORD FAN van GeefSamen op Facebook, ga naar: http://ow.ly/4U7IN en klik op VIND IK LEUK!.

Klik op onderstaand plaatje voor onze GeefSamen Facebook page. Dit dient als voorbeeld:Wij horen graag of er interesse is van goede doelen om datgene wat we nu op Facebook laten zien in een webinar uit te leggen zodat dit voor alle goede doelen mogelijk wordt. We horen het graag.
 
   
       
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##