Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 10e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 11, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
 1. 1e GRATIS Webinar succesvol verlopen - ONLINE TERUGKIJKEN NU MOGELIJK
 2. (Online) Versnelling van uw Fondsenwerving
 3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Nieuwe mijlpalen: GeefSamen > 500.000,00 ingezameld en via Twitter > 500 volgers!
 5. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 6. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
           
   
   
 

1. Eerste GRATIS Webinar GeefGratis succesvol verlopen - ONLINE TERUGKIJKEN NU MOGELIJK!

Rubriek: webinars

door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Het eerste GRATIS webinar over de fondsenwervende tools van GeefGratis is succesvol verlopen. Ondanks dat er maar 10 goede doelen het webinar live gevolgd hebben (niet zo gek op goede vrijdag) geldt dat iedereen dit webinar nu terug kan kijken.

TERUGKIJKEN?

Klik op onderstaand plaatje om het webinar online terug te kijken (01:10:53):Het webinar ging over de fondsenwervende tools van Stichting GeefGratis en dan voornamelijk de online donatiemodule. In de praktijk is een demo van de donatiemodule gegeven en hoe de donatiemodule projectmatig of in een nieuwsbrief in te zetten zodat je als organisatie precies weet:
 1. Wie heeft er gedoneerd
 2. Hoeveel is er gedoneerd
 3. Voor welk project (optionee)
 4. Via welke weg? (website / nieuwsbrief / etc.)
 5. Via Social Media?
 6. Vragen van aanwezige deelnemers
 7. Etc.
Het webinar is gegeven door Jordan van Bergen van Stichting GeefGratis en duurt precies 1 uur en 10 minuten en is nu online terug te kijken, KLIK HIER.

P.S. Opmerking vanaf de kant van GeefGratis: dit was de eerste keer dat Stichting GeefGratis een webinar online heeft gegeven en zoals gewoonlijk gratis. Bij voldoende aandacht zullen we nog meer webinars online gaan geven. Wij horen graag van aangesloten goede doelen wat ze in een webinar uitgelegd zouden willen krijgen.
 
   
       
   
 

2. (Online) Versnelling van uw Fondsenwerving

Rubriek: praktijksessies

Door: David Berg, Montagne Services

Op verzoek van veel fondsenwervers hebben wij, Online Fundraising (een initiatief van Montagne Services B.V.), een andere variant van The Online Fundraising Challenge ontwikkeld voor particuliere initiatieven en kleinere goede doelen. Elke maand, en elke 2de donderdagavond van de maand de praktijksessie.

De Fondsenwerving versnelling versneller bestaat uit een online versnelling deel en één praktijksessie. Wij zullen elke maand de 'versneller' organiseren waar max. 40 tot 50 fondsenwervers aan kunnen deelnemen. Het online deel bestaat uit een vragenlijst, een fondsenwerving versneller analyse van bestaande activiteiten en vervolgens een concept voor een fondsenwervend actie op maat. Het online advies gebaseerd op de vragenlijst en analyse wordt voor 12 Mei toegestuurd.

Op donderdagavond 12 Mei (in de omgeving van Hilversum/Utrecht) zal tijdens de praktijksessie het resultaat van bestaande acties worden vergroot dankzij o.a. online acties en social networks, en het concept voor een fondsenwervende actie verder worden uitgewerkt en worden opgestart. Na afloop van de praktijksessie dient u zelf de actie(s) verder te kunnen organiseren. Deelname aan de Fondsenwerving Versneller bedraagt maar € 75 (excl. btw). Om u aan te melden gaat u naar www.formdesk.com/montagneservices/onlinefundraising

P.S. Opmerking vanuit Stichting GeefGratis: dit is een initiatief van David Berg, Online Fundraising (een initiatief van Montagne Services B.V.) waarbij alle fondsenwervende mogelijkheden onder de aandacht worden gebracht. Dus ook die buiten GeefGratis om. David Berg heeft echter aangegeven dat specifieke vragen m.b.t. de GeefGratis diensten ook gesteld kunnen worden en hij zal trachten ook deze vragen te beantwoorden.

 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Nieuwe mijlpalen:
GeefSamen > 500.000,00 ingezameld
Twitter > 500 volgers!

Rubriek: Online Social Network Fundraising / Social Media

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

GeefSamen wordt door meer en meer particulieren en bedrijven ten behoeve van aangesloten goede doelen bij stichting GeefGratis ingezet en er is een nieuwe mijlpaal bereikt. Via GeefSamen is nu al het mooie bedrag van meer dan 500 honderd duizend euro opgehaald. Dat is dus al meer dan een half miljoen euro! De teller staat binnen 1 maand na het bereiken van de mijlpaal alweer boven de 530.000 euro! Dat is meer dan 1.000 euro per dag.Zie hieronder de top 10 van goede doelen:

1. Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (€ 119.802,00)
2. CliniClowns (€ 72.986,00)
3. Metakids (€ 44.532,00)
4. STOPhersentumoren.nl (Stichting) (€ 34.062,00)
5. ALS Nederland (Stichting) (€ 21.240,00)
6. Nierstichting (€ 17.722,00)
7. Unicef Nederland (€ 16.769,00)
8. Diabetes Fonds (€ 11.952,00)
9. KWF Kankerbestrijding (€ 10.073,00)
10.Hospitaalbroeders, Stichting Internationale Orde van (€ 9.174,00)

Meer een meer goede doelen zien dat door slim inzetten op GeefSamen relatief makkelijk behoorlijke donatiegelden opgehaald kunnen worden. In het online seminar dat nu online bekeken kan worden (zie item 1) wordt ook kort ingegaan op GeefSamen.

Twitter
In korte tijd heeft GeefGratis een achterban met meer dan 500 volgers via Twitter weten op te bouwen. Volgt u GeefGratis nog niet? Doe dat dan nu omdat we ook via twitter eventuele storingen aan onze systemen bekend zullen maken en wetenswaardigheden over de goede doelen wereld. Volg ons via www.twitter.com/geefgratis

De statistieken tot nu toe:Volg ons via: www.twitter.com/geefgratis
 
   
       
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##