Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 10e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 11, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
 1. Clipit online media monitoring
 2. Reactie op Project gezocht in nieuwsbrief 14 januari 2011
 3. Goede doelen over TechSoup Nederland
 4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 5. Ontmoet mensen en organisaties die werken aan een betere wereld
 6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 7. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
           
   
   
 

1. Clipit online media monitoring

Rubriek: cloud diensten

door: Clipit

Wilt u weten wat er op internet over uw merk geschreven wordt? Wilt u direct kunnen reageren op user generated content op weblogs, fora en social media? Of wilt u weten of uw online PR-actie is gelukt? Clipit geeft als marktleider in online en social media monitoring al 10 jaar antwoord op deze vragen. Weten hoe uw bedrijf er voor staat? Vraag direct de gratis online media scan aan!

Gratis online media scan
Wilt u direct weten hoe uw bedrijf er online voorstaat? Meldt u dan nu aan voor de Gratis Online Media Scan van Clipit! U zoekt op maximaal 5 zoekopdrachten, ontvangt dagelijks de persoonlijke nieuwsselectie, krijgt toegang tot een online portal en ontvangt uiteindelijk een rapport over uw online aanwezigheid. Direct beginnen? Ga naar http://www.clipit.nl/gratis-online-media-scan en vul bij opmerking nieuwsbrief GeefGratis in.

Voordelen Clipit
 • Alle berichtgeving uit meer dan 10.000 online bronnen
 • Een compleet overzicht in één e-mail
 • Realtime aanlevering van gevonden berichten in het online archief of 24 nieuwsselecties per dag!
 • Inzicht in positieve en negatieve berichtgeving
 • Archief en statistieken in eigen portalomgeving
 • Alleen relevante berichten door uitgebreide filtermogelijkheden en professioneel advies
 • Berichten worden full text (volledig) gescand inclusief reacties
 
   
       
   
 

2. Reactie op Project gezocht in nieuwsbrief 14 januari 2011

Rubriek: gezocht

door: fonds wenst anoniem te blijven

In onze vorige nieuwsbrief (14 januari 2011) stond een oproep van een organisatie die op zoek was naar een goed doel. De reacties bleken binnen te stromen. Na minder dan 48 uur waren er al 10 reacties ontvangen. Onlangs kregen we de volgende reactie van het familiefonds:

De aanvragen lopen nog steeds binnen, inmiddels 24 aanvragen die aan de criteria voldoen. En een aantal warrige verhalen waar niet echt een project uit te distilleren valt en/of waar geen organisatie achter staat. Ik weet dat er nog een aantal aanvragen in de pijplijn zit, al met al een prachtig resultaat, we komen hier zeker uit! Tot eind maart kunt u nog meedingen naar de ondersteuning van dit familiefonds. Mail naar projectaanvraag2015@gmail.com en zie onze vorige nieuwsbrief (14 januari 2011) wat er gevraagd wordt.
 
   
       
   
 

3. Goede doelen over TechSoup Nederland

Rubriek: soft- en hardware donatieprogramma

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

In de komende paar nieuwsbrieven zullen we een aantal goede doelen aan het woord laten over het donatieprogramma van TechSoup Nederland. Via dit donatieprogramma krijgen non-profits soft- en hardware gedoneerd door onder andere Microsoft, Symantec, SAP en Cisco.

TechSoup Nederland
De Stichting SeniorWeb Rijssen-Enter is een van de 375 leercentra van SeniorWeb Nederland. Zij wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van internet laten ervaren en is daarom in 1996 gestart met als doel de digitale kloof tussen de generaties te dichten en ervoor te zorgen dat senioren niet achterblijven bij technologische ontwikkelingen. Om hieraan ook een steentje bij te dragen geeft SeniorWeb Rijssen-Enter elke morgen en middag van de week het gehele jaar door computerlessen aan senioren. De slogan is hierbij: vóór senioren dóór senioren. De vele vrijwilligers, zowel docenten als bestuurders, zetten zich hiervoor enthousiast in.

SeniorWeb Rijssen-Enter heeft besloten dit seizoen met de cursus Windows 7 te beginnen. Om de cursisten tegen een bescheiden bedrag de cursussen te kunnen aanbieden hebben we graag gebruik gemaakt van het donatieprogramma van TechSoup Nederland.

De donatiepartners binnen het TechSoup donatieprogramma zijn op dit moment:

TechSoup Nederland "Het resultaat is dat voor de cursus Windows 7 momenteel de meeste aanmeldingen binnen zijn gekomen ", aldus Marinus Waanders, secretaris SeniorWeb Rijssen-Enter

Voor meer informatie, zie www.techsoup.nl
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

5. Ontmoet mensen en organisaties die werken aan een betere wereld

Rubriek: evenementen

door: Michel Groenenstijn, Be-More

Op vrijdag 8 april vindt UZ weer plaats in Seats2Meet Utrecht. De inschrijving is weer geopend en het enthousiasme en animo onverminderd groot.UZ (jijbent.uz) is het event dat mensen en organisaties bij elkaar brengt die zich willen inzetten voor een betere wereld.

UZ is uniek. UZ is eigenwijs. UZ is toegankelijk.
UZ inspireert. UZ nodigt je uit.

UZ is er voor iedereen. Voor organisaties die vrijwilligers zoeken, voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen en een organisatie zoeken. Maar ook om een workshop te geven of jezelf of je organisatie te pitchen wanneer je graag input wil hebben van mensen. Met andere woorden: bij UZ kom je iets brengen of halen. Zo kon je tijdens UZ deelnemen aan een 'durftevragen- sessie', advies krijgen hoe je als organisatie een persbericht schrijft, meedenken over een game voor een stichting in Colombia, deelnemen aan een brainstorm over een race op frituurolie of een social media workshop volgen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Er is maar 1 regel tijdens UZ: je mag niet om geld vragen. UZ gaat op vrijdag 8 april haar 4e editie beleven. In 2010 gestart als samenwerking tussen Be More, Frivista en de 1%CLUB beleefde UZ afgelopen jaar 3 succesvolle edities waar zo'n 500 bezoekers deelnamen aan de uiteenlopende sessies. Op vrijdag 8 april gaat UZ verder. Zorg dat je erbij bent. Zorg dat jouw organisatie erbij is. UZ, ontmoet jouw betere wereld. Meld je aan via www.jijbent.uz!
 
   
       
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##