Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 11e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 8, 2011.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Deze week in de nieuwsbrief aan 2.500+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis:
 1. Goede doelen over TechSoup Nederland
 2. Gezocht: goed doel
 3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Uitbetaling donaties januari - terug van vakantie
 5. Leuke weetjes
 6. Onderhoud op vrijdag 4 maart 2011
 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
           
   
   
 

1. Goede doelen over TechSoup Nederland

Rubriek: soft- en hardware donatieprogramma

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

In de komende paar nieuwsbrieven zullen we een aantal goede doelen aan het woord laten over het donatieprogramma van TechSoup Nederland. Via dit donatieprogramma krijgen non-profits soft- en hardware gedoneerd door onder andere Microsoft, Symantec, SAP en Cisco.

De spits wordt afgebeten door De Stichting Youth in Nepal (sYin):

De Stichting Youth in Nepal (sYin) is co-founder van een Kindertehuis in Pokhara Nepal waarin 30 oorlogsgetroffen kinderen worden opgevangen, d.w.z. kinderen die hun vader in de recente burgeroorlog zijn verloren. De moeder die overblijft heeft onvoldoende middelen om bij het wegvallen van het inkomen van de vader nog goed voor hun kinderen te zorgen. Het Kinderhuis wordt geheel gerund door een Nepalese organisatie en Nepalees personeel vaak bijgestaan door Nederlandse vrijwilligers. sYin ondersteunt het huis financieel en staat de lokale organisatie met raad en daad terzijde.

TechSoup Nederland
sYin heeft van TechSoup ondersteuning ontvangen in de vorm van o.a. Microsoft Office Software waardoor het mogelijk is en blijft om goed te kunnen blijven communiceren met de aangeboden programma's als Word en Outlook. Dankzij deze ondersteuning behoeft sYin zelf geen software aan te schaffen en komen de middelen van sYin zoveel mogelijk ten goede aan het Kinderhuis in Nepal.

De donatiepartners binnen het TechSoup donatieprogramma zijn op dit moment:

TechSoup Nederland “Dankzij deze ondersteuning behoeft sYin zelf geen software aan te schaffen en komen de middelen van sYin zoveel mogelijk ten goede aan het Kinderhuis in Nepal.”, aldus Dick de Boom, Stichting Youth in Nepal

Voor meer informatie, zie www.techsoup.nl
 
   
       
   
 

2. Gezocht: goed doel

Rubriek: gezocht

door: Y. Lupgens, Visafslag Colijnsplaat

Sinds een aantal jaren organiseert Visafslag Colijnsplaat begin april de veiling van de 1e Oosterscheldekreeft waarbij de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. De afgelopen jaren hebben Roparun en Jump de opbrengst in ontvangst mogen nemen.

Dit jaar wordt de veiling georganiseerd op 6 april aanstaande en graag komen wij in contact met een organisatie van een goed doel die samen met ons hier invulling aan wil geven.

Om zoveel mogelijk pers en spin-off te kunnen genereren zijn wij op zoek naar een Goed Doel dat actief gesteund wordt door een bekende Nederlander die bereid is op die 6e april onze veilmeester te zijn (tussen 2 en 4 uur). De veiling gaat per opbod (amerikaans systeem) en het is (mede) aan de veilmeester om zoveel mogelijk biedingen uit de zaal te krijgen. Om dit bedrag verder op te laten lopen brengt het Goede Doel een donatie – bijvoorbeeld een schenking die zij op of rond die datum krijgt - in bij de biedingen. Vanzelfsprekend is de gulle schenker (of diens nabestaande) van harte welkom om deel te nemen aan de veiling en is er mogelijkheid tot het tonen van promotiefilm of een korte toelichting door de ambassadeur over het goede doel of het werven van donateurs. Het Goede Doel heeft een ANBI-verklaring en bij voorkeur een CBF-keurmerk.

Bent u het Goede Doel waar wij naar op zoek zijn, neemt u dan contact op met Y. Lupgens, zij is te bereiken via lupgens@unitedfishauctions.com.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:
 
   
       
   
 

4. Uitbetaling donaties januari - terug van vakantie

Rubriek: Mededelingen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zijn door diverse vakanties de uitbetalingen van de donaties over januari 2011 rond 20 februari uitbetaald. Vanaf februari geldt weer dat we weer zoals normaal aan het begin van de maand volgende op de huidige maand uitbetalen.

Stichting GeefGratis heeft daarnaast wat risico genomen door op vakantie te gaan in de maanden januari en februari. Echter waren er noodmaatregelen getroffen om indien het noodzakelijk was geweest op te treden bij calamiteiten. Gelukkig voor alle aangesloten goede doelen en Stichting GeefGratis geldt dat er tijdens de vakantie geen grote problemen zich hebben voorgedaan. Stichting GeefGratis is nu al zo'n 10 jaar probleemloos online met haar internet diensten.
 
   
       
   
 

5. Leuke weetjes

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Zo nu en dan zullen we wat snelle leuke weetjes onder de aandacht brengen. Klik vooral op de weetjes door en reageer en doe mee!

 1. GeefSamen over een half miljoen euro!
 2. 4 maart verschijnt de eerste blog van Jordan van Bergen op http://www.101fundraising.org/
 3. TechSoup Nederland heeft nu ook een eigen Facebook pagina.
  WORD FAN! Als we 100 fans bereikt hebben zal GeefGratis aan 1 van deze 100 fans 100 euro doneren! Ga dus naar bovenstaande pagina van Facebook en word fan!
 4. Jordan gaat weer werken aan zijn gratis boek. Binnenkort nieuwe hoofdstukken.
 5. Tijdens de TechSoup Global Summit 2011 in San Francisco in contact gekomen met TechSoup partners uit 35+ landen
 
   
       
   
 

6. Onderhoud op vrijdag 4 maart 2011

Rubriek: Systeembeheer

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Vrijdag 4 maart zullen de websites van GeefGratis op de webserver voorzien worden van nieuwe broncode. Tijdens het online plaatsen van deze nieuwe broncode kan het voorkomen dat de websites tijdelijk niet werken. Wij hopen de downtime onder de 5 minuten per website te houden.

Voor de meeste websites komt er nieuwe broncode live en willen we vragen de komende tijd in de gaten te houden of alles blijft functioneren zoals het op dit moment werkt. Indien geconstateerd wordt dat iets niet werkt zoals het tot nu toe wel werkt horen wij dit graag via info@geefgratis.nl
 
   
       
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##