Beste ##goededoelnaam##,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen. 11e jaargang. Editie: week 2, 2011.
       

Inhoudsopgave

 1. Uitbetaling donaties januari rond 20 februari 2011
 2. Project gezocht!
 3. GeefGratis NIET bereikbaar door vakanties
 4. Cendris biedt gratis diverse kantoormeubelen aan i.v.m. sluiten vestiging
 5. Stichting Burung Manyar biedt gratis restvoorraad medicijnen aan
 6. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Uitbetaling donaties januari rond 20 februari 2011

Rubriek: Mededelingen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Door de diverse vakanties tussen januari en februari 2011 geldt dat de uitbetaling van de donaties in januari rond 20 februari 2011 zullen plaatsvinden.

Normaal gesproken geldt het volgende bij de uitbetaling zoals bij vraag 1 van de
veel gestelde vragen over de online donatiemodule is uitgelegd:

1.Wanneer betaalt stichting GeefGratis de donaties uit?
GeefGratis maakt 2 weken na het begin van de volgende maand volgend op de lopende maand de ontvangen donaties over gesommeerd per goed doel. Echter geldt dat Stichting GeefGratis ook graag ziet dat het geld zo snel als mogelijk bij het goede doel terecht komt. Het komt er in de praktijk op neer dat we aan het begin van de volgende maand (rond de 3e) volgend op de lopende maand de donatiegelden overmaken.

Voor de uitbetalingen van donaties in januari geldt dus eenmalig dat deze pas tegen het einde van februari 2011 worden uitbetaald.

2. Project gezocht!

Rubriek: ingezonden mededelingen

door: fonds wenst anoniem te blijven

Ons klein familiefonds heeft sinds 1990 vele (ontwikkelings-)projecten financieel ondersteund op vrijwel alle continenten van de wereld en in verschillende sectoren, o.a. gezondheidszorg, onderwijs, plattelandsontwikkeling, natuur- en milieueducatie, emancipatie. Wij willen onze bijdrage leveren aan een eerlijkere verdeling tussen rijk en arm, noord en zuid, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Bij voorkeur gaan wij voor meerdere jaren een relatie aan met ondersteunde projecten..

Voor de komende 3 tot 5 jaar zijn wij op zoek naar een project om financieel te ondersteunen. In 2015 hopen we te gedenken dat wij 25 jaar bestaan, het zou mooi zijn om dat heugelijk feit te kunnen vieren met de afronding van een groter project. Wij roepen u daarom op uw projectvoorstel aan ons te zenden.

Voorwaarden voor het project:
 • het initiatief ligt bij een lokale organisatie in het projectland
 • fondswerving, controle en begeleiding van het project gebeurt door een Nederlandse NGO
 • deze NGO moet in staat zijn een project van deze omvang te managen
 • projectduur 3 tot 5 jaar (in de periode 2011-2015)
 • onze bijdrage €15.000 tot €30.000 per jaar
 • bijdrage is maximaal 40% van het totale budget
 • na afronding van het project dient de instandhouding gewaarborgd zijn
Uw aanvraag, bestaande uit maximaal 4 pagina’s tekst (2 pagina’s projectbeschrijving, 1 pagina over de organisaties (met name relevante ervaringen), 1 pagina financieel, géén foto’s), kunt u tot uiterlijk 31 maart 2011 sturen naar projectaanvraag2015@gmail.com. Andere mail dan projectaanvragen wordt niet behandeld. In het tweede kwartaal van 2011 zal een aantal projecten gevraagd worden hun voorstel nader toe te lichten in een presentatie.

3. GeefGratis NIET bereikbaar door vakanties

Rubriek: Mededelingen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties tussen 20 januari en 20 februari 2011 niet bereikbaar zijn. Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan kan het zijn dat onze website(s) en/of donatiemodule plat komen te liggen.

Gedurende de vakantieperiode is er niemand fysiek aanwezig om eventuele serverproblemen te verhelpen. Wij hopen echter dat het niet zover zal komen dat er een server tijdens de vakantie afsterft. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit gebeurt. We nemen dus een risico en zullen proberen dit risico zoveel mogelijk te beperken. We kunnen echter geen garanties geven dat bij eventuele calamiteiten een en ander snel weer in de lucht zal zijn. Mocht het onverhoopt misgaan dan zullen we natuurlijk onze best doen om zo goed als mogelijk de websites weer online te krijgen (wellicht met rooksignalen vanuit Zuid-Frankrijk, Griekenland, Mexico, San Francisco of Italie). Maar ach, waarom zou het misgaan is een veel gehoorde opmerking...... we zullen zien. We hebben dus in ieder geval maatregelen genomen om het risico zoveel als mogelijk te beperken. In de afgelopen 10 jaar is tijdens de vakantieperiode van stichting GeefGratis niets mis gegaan. We gaan er van uit dat dit deze vakantieperiode ook het geval zal zijn.

4. Cendris biedt gratis diverse kantoormeubelen aan i.v.m. sluiten vestiging

Rubriek: gratis aangeboden

door: Gerard Schade, Cendris

Als medewerker Inkoop&Facilities ben ik doende met de sluiting van de vestiging “Cendris”Willemsoord te Den Helder. Bij het sluiten van deze vestiging blijven er een aantal meubelen over. .

Deze meubelen bestaan o.a. uit;
 • Bureau’s 20 st
 • Archiefkasten 15 st
 • Kasten voor hangmappen 10 st
 • Decoratie materiaal
Aangezien er dit jaar nog een vestiging gesloten gaat worden komt er naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer materiaal vrij. We zoeken dan ook naar een aantal doelen waar we mee willen samenwerken. Het beste is coontact op te nemen per mail, (zie hieronder). Ophalen is in overleg. Met vriendelijke groet,
Gerard Schade
Inkoop&Facilities
Tel: 088-2255295
06-12144916
Aanwezig; Ma-Di-Wo
Email: Gerard.Schade@cendris.com
Cendris CC
van Swietenlaan 23
9728 NX Groningen
Postbus 731
9700 AS Groningen


5. Stichting Burung Manyar biedt gratis restvoorraad medicijnen aan

Rubriek: gratis aangeboden

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting Burung Manyar helpt nierpatiënten in Indonesië met medicijnen. Daarover is op de website alles te weten te komen. Er is een restvoorraadje medicijnen, die niet voor de eigen patiënten nodig zijn..

Een goede doelenorganisatie die elders in de wereld patiënten helpt en er een goede (gratis!) bestemming voor heeft, mag erover beschikken. De lijst is hier te vinden. Stuur een lijstje met wat gebruikt kan worden met een beschrijving van de organisatie en het doel per e-mail aan de secretaris van Stichting Burung Manyar, Jef Schaap. Wie het eerst komt...

6. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

Helpdesk

Rubriek: veel gestelde vragen aan GeefGratis

Voor de GeefGratis helpdesk met antwoorden op veel gestelde vragen en uitleg van de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


© 2010 Stichting GeefGratis.