Beste ##goededoelnaam##,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 39, 2010.
       

Inhoudsopgave

  1. Nieuwe record opgehaald donatiegeld in 1 maand
  2. Een goed CRM-systeem onontbeerlijk
  3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Gratis boek tijdens vakdag fondsenwerving goed ontvangen
  5. Nieuw initiatief op internet: Animal Foundation Platform
  6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  7. Helpdesk, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Nieuwe record opgehaald donatiegeld in 1 maand

Rubriek: Donatiemodule/GeefSamen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis is de nieuwe recordhouder voor wat betreft het ophalen van donatiegelden via de donatiemodule van Stichting GeefGratis. Dit goede doel heeft maar liefst
€ 69.776,00 via 2.603 donaties in 1 maand opgehaald.


Het merendeel van dit donatiegeld is via de Movember acties op www.geefsamen.nl opgehaald. Meer en meer toont GeefSamen aan de nieuwe fondsenwervende tool voor goede doelen te kunnen worden mits breed ingezet. De tot 10 van opbrengsten via GeefSamen voor aangesloten goede doelen ziet er nu als volgt uit:

01. Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (€ 95.801,00)
02. CliniClowns (€ 71.660,00)
03. Metakids (€ 33.266,00)
04. STOPhersentumoren.nl (Stichting) (€ 25.761,00)
05. ALS Nederland (Stichting) (€ 21.240,00)
06. Nierstichting (€ 17.037,00)
07. Unicef Nederland (€ 16.769,00)
08. Diabetes Fonds (€ 11.652,00)
09. KWF Kankerbestrijding (€ 10.038,00)
10.Hospitaalbroeders, Stichting Internationale Orde van (€ 7.698,00)

Ook in de eerste 4 dagen van december heeft het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis al meer dan € 10.000,00 opgehaald via GeefSamen. Wij vinden dat nu wel is aangetoond dat een goed vooraf opgezette campagne met GeefSamen als donatie platform voor een goed resultaat kan zorgen zonder 1 enkele investering in het donatie platform. Koppel jullie organisatie aan een evenement of verzin zelf een ludieke en creatieve actie (zoals bijvoorbeeld de movember actie) en gebruik GeefSamen als actie platform en wie weet is jullie organisatie binnenkort de nieuwe recordhouder voor wat betreft het ophalen van donatiegelden in 1 maand. De top 10 via de donatiemodule van GeefGratis ziet er trouwens als volgt uit:

01 CliniClowns € 268.134,13
02 Dorcas Hulp Nederland € 148.689,70
03 Woord en Daad € 97.950,00
04 Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis € 95.896,00
05 ALS Nederland (Stichting) € 76.361,30
06 Vluchteling (Stichting) € 55.825,30
07 Bring the Elephant Home € 52.419,20
08 VILLA PARDOES € 50.242,00
09 Heifer Nederland € 45.328,50
10 Terre des Hommes € 43.283,45

2. Een goed CRM-systeem onontbeerlijk

Rubriek: betaalde advertenties

Door: Blackbaud

Blackbaud wil goede doelen ondersteunen in het bereiken van hun doelen, het genereren van zoveel mogelijk fondsen om uw projecten te realiseren. Om dit te bereiken, is een goed CRM-systeem onontbeerlijk.

U wilt immers uw relaties optimaal beheren en met hen communiceren, zodat u nieuwe donateurs werft en uw huidige donateurs behoudt. Veel organisaties zien echter op tegen de investering in een CRM-systeem. Voor deze organisaties is er eTapestry: een online CRM systeem dat snel in gebruik genomen kan worden tegen lage kosten. Blackbaud is ervan overtuigd dat uw non-profitorganisatie met het gebruik van eTapestry de inkomsten uit fondsenwerving zal verhogen. Wij zijn hier zelfs zo zeker van, dat we u een unieke aanbieding doen:Als u in het eerste jaar dat u eTapestry gebruikt niet meer inkomsten uit fondsenwerving genereert dan in het jaar daarvoor, krijgt u de hosting* van eTapestry het tweede jaar gratis!

Wilt u ook uw inkomsten uit fondsenwerving laten groeien en meer tijd overhouden voor de realisatie van uw doelen? Neem dan nu contact op met Jaap Feijen via 036-750 7400 om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Of bekijk de demo van eTapestry.

* kijk voor de exacte voorwaarden op eTapestry.nl (of neem contact op).

3. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

4. Gratis boek tijdens vakdag fondsenwerving goed ontvangen

Rubriek: boeken

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Het boek van de hand van Jordan van Bergen dat tijdens de vakdag fondsenwerving in Rotterdam gratis is weggegeven is goed ontvangen.

We hebben veel leuke reacties ontvangen op het gratis (online) boek. GeefGratis heeft het verspreiden van een gedrukt boek mogelijk gemaakt tijdens de vakdag en veel fondsenwervers hebben nu een handig naslagwerk. Voor diegene die het boek niet hebben kunnen bemachtigen geldt dat de online versie altijd gratis in te zien en te lezen is: http://www.jordanvanbergen.nl/fondsenwerving-20/online-boek.

5. Nieuw initiatief op internet: Animal Foundation Platform

Rubriek: internet initiatieven

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Er is weer een nieuw internet initiatief voor goede doelen. Een aantal aangesloten goede doelen heeft gevraagd wat wij er van vinden als GeefGratis

De volgende e-mail kwam bij ons en andere aangesloten goede doelen binnen:

"Ik stuur je deze e-mail omdat ik een nieuw initiatief ben gestart en ik hoop dat ik je deze mail mag sturen. Animal Foundation Platform. Dit is een platform waar alle 126 stichtingen in Nederland die zich inzetten voor zwerfdieren bij elkaar worden gebracht. Om informatie te delen, te verbinden, samen projecten te doen in plaats van alleen en het is ook een platform waardoor alle donaties (spullen en geld) evenredig onder alle stichtingen worden verdeeld. Er zijn 5 vrijwilligers van verschillende stichtingen opgestaan die mij hiermee helpen. De site is www.animalfoundationplatform.nl en binnen twee weken helemaal klaar. Nu wordt er nog heel hard aan gewerkt. De donaties die binnen krijgen, komen 100% ten goede aan de stichtingen. Er gaat geen euro ergens anders naartoe. Iedere stichting kan projectplannen bij het platform inleveren met daarin beschreven waarvoor ze het geld willen gebruiken en dan wordt het verdeeld. Wat we daarvoor vragen is verslaglegging en foto;s van het project waaraan door het platform is gedoneerd. Om donaties binnen te halen zijn acties opgezet waarvan een smsdienst er eentje is. Als je STEUN ZWERFDIER sms’t naar 4414 dan kost je dat 1,50 en doneer je aan Animal Foundation Platform. Ik hoop echt heel erg dat je er één sms-je aan wilt wagen (of misschien wel twee als je weet dat er 600 miljoen zwerfdieren zijn wereldwijd). En misschien wil je er over twitteren of het doorsturen binnen jouw eigen netwerk? Wordt gewaardeerd! Ik wens je een goed weekend toe en stuur je in de bijlage ons plan van aanpak mee voor het geval je er net iets meer over wilt weten!"

Op basis hiervan hebben wij het volgende aan de initiatiefneemster gevraagd met daaronder direct de antwoorden:

Vraag 1. Moeten goede doelen die zich aansluiten bij het platform abonnementskosten betalen?
Antwoord: Nee

Vraag 2. Er wordt gepretendeerd dat er 100% van de donaties die binnen komen ten goede komen van de aangesloten goede doelen. Hoe wordt dit gewaarborgd?
Antwoord: Er komt een teller op de site met de donatiestand en de rekening wordt beheerd door een penningmeester die overzichten maakt. Alle gelddonaties worden verdeeld adhv projectplannen die de stichtingen in leveren en waar ze ook verslaglegging van doen. Donaties van materiaal is gegarandeerd omdat bij zo’ donatie alle stichtingen tegelijk een melding krijgen en kunnen inschrijven. Gelijke delen maar op is op.

Vraag 3. Er is sprake van een SMS dienst. Hoe is het dan mogelijk dat er 100% bij het goede doel terecht komt? SMS operators houden tot wel 30% of meer in op de donatie. Gaat het platform iedere donatie van de donateur zelf aanvullen zodat er 100% van de donatie bij het goede doel terecht komt?
Antwoord: Nee, het is circa 70% na aftrek van de kosten van SMSoperator (had geen idee dat het zoveel was; dacht eerlijk gezegd minder). Ook voor deze smsdonaties komt een teller op de homepage

Vraag 4. Hoe wordt kenbaar gemaakt welk goed doel welke ontvangsten heeft gekregen (in het kader van transparantie)?
Antwoord: Op de site komt ieder gedoneerd bedrag te staan, hoeveel het is aan welk project en voor welke stichtingen waarna je kunt doorlinken naar de betreffende stichting of het profiel van de stichting op het platform

Vraag 5. Mogen alle goede doelen zich aansluiten of alleen goede doelen met een bepaald keurmerk of .... (in het kader van openheid)?
Antwoord: Alle stichtingen die zich inzetten voor zwerfdieren in NL gevestigd

Vraag 6. Hoe worden de resultaten bekend gemaakt op de website (jaarverslag etc.)?
Antwoord: het is een stichting in oprichting dus zijn verplicht JV te maken. Dat gaan we ook doen

Vraag 7. Is de organisatie achter de actie zelf een stichting met een ANBI status (in het kader van transparantie)?
Antwoord: Nee zover ik weet

Vraag 8. Hoe lang duurt het voor dat de ontvangsten worden uitgekeerd (in het kader van ontvangsten voor het goede doel)?
Antwoord: Als we donaties te verdelen hebben zo vaak en zo snel als mogelijk

Vraag 9. Via welke betalingsmethoden zal er gedoneerd kunnen worden naast SMS (in het kader van de mogelijkheden)?
Antwoord: Rechtstreeks op rekeningnummer 1577.78.177 Rabobank Alphen a/d Rijn en via Idealbetalingen via de site. In bv de webshop, voor stockfotografie van zwerfdieren

Vraag 10. Worden alle werkzaamheden achter het platform gedaan door vrijwilligers of krijgt er iemand betaald?
Antwoord: Alleen maar door vrijwilligers. Niemand krijgt betaald
We hebben op basis van de antwoorden nog gevraagd of wellicht GeefSamen als actietool gekoppeld kan worden aan dit platform. Hier hebben we (nog) geen reactie op ontvangen. Wij juichen altijd nieuwe initiatieven voor goede doelen op internet toe maar zijn ook zoals veel aangesloten goede doelen wel weten ook kritisch. Het is ons nog niet geheel duidelijk wat we van dit initiatief moeten denken. We kunnen hier een beeld over vormen als alles online is. Voor diegene die geinteresseerd is in dit platform geldt dat er meer informatie ingewonnen kan worden via: info@animalfoundationplatform.nl. Wij zouden de kat nog even uit de boom kijken en vooral navragen hoe een en ander verantwoord gaat worden. Maar ieder initiatief verdient een kans.

Nederland doet dus niet mee!
Het enige initiatief waarvan wij vonden dat het geen kans zou moeten krijgen was het initiatief "Nederland doet mee" uit het verleden. Zie onze nieuwsbrief uit 2007 hierover. Wij vinden het niet gek dat dit initiatief inmiddels offline is.

Helpdesk

Rubriek: veel gestelde vragen aan GeefGratis

Voor de GeefGratis helpdesk met antwoorden op veel gestelde vragen en uitleg van de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


© 2010 Stichting GeefGratis.