Beste ##goededoelnaam##,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 37, 2010.
       

Inhoudsopgave

  1. Nieuwe mijlpaal GeefSamen: > 300.000,00 ingezameld!
  2. Aangeboden: medicijnen voor goed doel
  3. Nieuwe betaalvorm Waggle in de donatiemodule
  4. The story continues... PayPal
  5. Vraag over export medicijnen naar Indonesië
  6. Online boek inmiddels > 145+ pagina's

  7. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  9. Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Nieuwe mijlpaal GeefSamen:
> 300.000,00 ingezameld!

Rubriek: Online Social Network Fundraising

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

GeefSamen wordt door meer en meer particulieren en bedrijven ten behoeve van aangesloten goede doelen bij stichting GeefGratis ingezet en er is een nieuwe mijlpaal bereikt. Via GeefSamen is nu al het mooie bedrag van meer dan 300 duizend euro opgehaald. De teller staat binnen 14 dagen na het bereiken van de mijlpaal alweer boven de 317.000 euro! Dat is meer dan 1.000 euro per dag.Zie hieronder de top 10 van goede doelen:
1. CliniClowns (€ 70.343,00)
2. Metakids (€ 27.713,00)
3. ALS Nederland (Stichting) (€ 21.240,00)
4. Unicef Nederland (€ 16.769,00)
5. Nierstichting (€ 14.768,00)
6. Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (€ 12.212,00)
7. Diabetes Fonds (€ 11.652,00)
8. KWF Kankerbestrijding (€ 7.865,00)
9. International Child Support (ICS) (€ 7.021,00)
10.Hospitaalbroeders, Stichting Internationale Orde van (€ 5.510,00)

Meer een meer goede doelen zien dat door slim inzetten op GeefSamen relatief makkelijk behoorlijke donatiegelden opgehaald kunnen worden.

2. Aangeboden: medicijnen voor goed doel

Rubriek: ingezonden mededeling

Door: Jef Schaap, Yayasan BURUNG MANYAR

De Stichting Burung Manyar (www.burungmanyar.nl) verzamelt al jaren restvoorraden medicijnen in Nederland en stuurt die naar patiënten in Indonesië. Door omstandigheden kan de verzending die nu klaarligt niet plaatsvinden.

Welke stichting geeft medische hulp aan het buitenland en zou deze medicijnen kunnen gebruiken? Ze zitten in de originele verpakking en indien geopend, in de originele folie. De expire date loopt van september 2010 tot juni 2011. Ze zijn af te halen in Zaltbommel. Wie geïnteresseerd is kan eventueel eerst een inventarislijst toegestuurd krijgen. Neem contact op met jschaap@burungmanyar.nl.

3. Nieuwe betaalvorm Waggle in de donatiemodule

Rubriek: donatiemodule

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis heeft een nieuwe betaalvorm toegevoegd binnen de donatiemodule die het mogelijk maakt donaties via de cadeaubon Waggle te ontvangen.


Wat moeten we doen om Waggle te activeren?
Helemaal niets! Meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen maken hier nu standaard gebruik van in de donatiemodule. Indien u de donatiemodule van Stichting GeefGratis gebruikt dan is Waggle vanaf nu actief in de donatiemodule. Die goede doelen die om welke reden dan ook liever geen Waggle als betalingsvorm in de donatiemodule willen hebben kunnen dit aan GeefGratis kenbaar maken en wij zullen dan Waggle deactiveren als betalingsvorm. Stichting GeefGratis denkt met Waggle weer een nieuwe donatievorm toegevoegd te hebben met potentie al moeten deze nieuwe cadeaubon nog wel vaste voet aan de grond krijgen.

4. The story continues... PayPal

Rubriek: donatiemodule

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis is zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven weer in gesprek met PayPal.

Ondanks de starheid van PayPal heeft het bestuur van GeefGratis besloten nog een keer met PayPal te gaan praten om zo toch te kijken of we deze betaalvorm weer in de donatiemodule actief kunnen krijgen. PayPal heeft opnieuw een document gevraagd waarin we uitleggen wat we allemaal doen, hoe we het doen en welke organisaties er aangesloten zijn. Uitkomst van het gesprek was dat PayPal Stichting GeefGratis nog steeds als klant wil behouden maar dat men liever geen aggegrators heeft als klant en daarom moeten we blijven voldoen aan de eisen die PayPal stelt. Of het goed gaat komen is dus nog maar de vraag maar de kans is nu weer aanwezig dat PayPal binnenkort weer beschikbaar komt als betaaloptie in de donatiemodule van Sticthing GeefGratis.

5. Vraag over export medicijnen naar Indonesië

Rubriek: ingezonden mededeling

Door: Jef Schaap, Yayasan BURUNG MANYAR

De Stichting BURUNG MANYAR stuurde/bracht tot voor kort zonder al te veel bureaucratische hindernissen gratis restvoorraden medicijnen van Nederland naar minvermogende nierpatiënten in Indonesië. De overheidsmaatregelen zijn daar zo aangescherpt, dat er nu moeilijkheden zijn ontstaan.

Wie heeft ervaring op dit gebied? Hoe loopt de procedure om toestemming tot import van medicijnen te krijgen? In het geding zijn voor zover ik weet DEPKES (Departemen Kesehatan), POM (Badan Pengawas Obat dan Makanan) en BINFAR & ALKES (Direktorat Jenderal Bina Kefarmasian dan Alat Kesehatan). Is het zo dat een Indonesische instantie de aanvraag tot toestemming moet indienen of kan dat vanuit Nederland ook? Neem contact op met jschaap@burungmanyar.nl.

6. Nieuwe hoofdstukken GRATIS boek online fondsenwerven 2.0 via internet

Rubriek: boeken

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Jordan van Bergen heeft een paar nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan het gratis online boek over fondsenwerven 2.0 via internet. Het boek heeft inmiddels meer dan 145+ pagina's.In het boek wordt uitgelegd welke vormen van online fondsen werven er allemaal zijn en zal er een stappenplan gepresenteerd worden hoe online fondsen werven toe te passen. Met duidelijke voorbeelden zullen web 2.0 tools aangehaald worden waarmee iedereen de dagelijkse online werkzaamheden kan versnellen zodat er meer tijd over blijft voor het echte fondsen werven!

De eerste stappen zijn al online in te zien met een voorbeeld hoe web 2.0 tools succesvol te benutten en in te zetten. Het boek geeft dus NU AL ! tips die je in de praktijk kunt toepassen als fondsenwerver.

P.S. spelfouten of grammatica fouten gevonden in het boek? Meld het via info@jordanvanbergen.nl. Dit boek wordt tussen de bedrijven door geschreven en het kan dus voorkomen dat er nog spel- en grammatica fouten in zitten.

7. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


De Stichting GeefGratis nieuwsbrieven worden verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios.