Beste ##goededoelnaam##,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 34, 2010.
       

Inhoudsopgave

 1. Geen percentage inhouding voor goede doelen die maandelijks veel ophalen!
 2. No Cure No Pay oplossingen binnenkort verboden voor goede doelen?
 3. Gratis aanbod: 2 linker beenprotheses
 4. Meer en meer goede doelen zetten GeefSamen in
 5. Weer in gesprek met PayPal
 6. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 7. Online boek inmiddels > 145+ pagina's

 8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 9. Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Geen percentage inhouding voor goede doelen die maandelijks veel ophalen

Rubriek: donatiemodule Stichting GeefGratis

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Goede doelen die de fondsenwervende tools van Stichting GeefGratis goed inzetten krijgen vanaf deze maand te maken met lagere inhoudingen die niet meer gebaseerd zijn op een percentage.

Zoals iedereen weet hoeven wij niet rijk te worden maar moet er via de inhouding op donaties wel net genoeg gelden binnen komen om de stichting draaiende te houden zodat 2.000+ goede doelen gebruik kunnen blijven maken van de gratis te gebruiken online fondsenwervende tools. De eerste 2 goede doelen die hier van zullen profiteren zijn CliniClowns en Metakids die deze maand al meer dan 10.000 euro aan donaties hebben ontvangen. Zodra de 10.000 euro grens in 1 maand is bereikt vervalt de 10% regeling en worden er andere transactiekosten (dus geen percentages) doorberekend. Tijdens onze workshops waren er een aantal goede doelen die het niet konden vinden dat de grotere bekende goede doelen die veel ophalen voordeel krijgen maar wij kunnen alleen maar aangeven dat het juist deze goede doelen zijn geweest die door de inhouding die ze doorberekend hebben gekregen er voor gezorgd hebben dat de fondsenwervende tools die we aanbieden uitgebreider zijn geworden. Denk hierbij aan GeefSamen. De inhouding > 10.000 euro per maand wordt als volgt:
 1. Tot 10.000 euro donaties in 1 maand standaard 10% inhouding
 2. Vanaf 10.000 euro donaties in 1 maand de volgende inhouding:
  • Eenmalig 500 euro
  • en per transactie een bedrag:
   - iDEAL: 1 euro
   - 0900 helpons: 0,13 euro
   - CreditCard: 3%
   - Wallie: 10% (duurste betaalvorm kwa inhouding)
   - PayPal (mits weer actief): 1 euro of percentage (nog niet helemaal duidelijk of ze nu een percentage of vast bedrag doorberekenen)
   - DirectEBanking: 1 euro
   - Eenmalige machtiging mits actief via GeefGratis: 1 euro
Bij 40.000 euro aan donaties in 1 maand met stel 1000 x 40 euro ideal transacties zijn de kosten dus 500 + 1000 = 1.500 euro om 40.000 op te halen. Dat is in een percentage: 3,7 % en dat is aanzienlijk lager dan de 10% nu. Die goede doelen die dus de fondsenwervende tools goed weten in te zetten zullen te maken krijgen met steeds lagere inhoudingen. Op deze manier worden wij er niet rijk van (zie ons jaarverslag) en geldt dat we kunnen blijven doorontwikkelen om zo nieuwe nog betere fondsenwervende tools te bouwen waar ieder goed doel in Nederland gebruik van kan maken zonder investering en dus op basis van No Cure No Pay.

2. No Cure No Pay oplossingen binnenkort verboden voor goede doelen?

Rubriek: brancheverenigingen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Ramses Man, voorzitter van het NGF wil als het aan hem ligt No Cure No Pay oplossingen gaan verbieden in de goede doelen wereld in Nederland

Ramses geeft op zijn blog aan dat het duidelijk moet worden dat een commissie, een percentage van de opbrengst of een vindersloon niet langer toelaatbaar is. Over deze stelling is een uitgebreide discussie ontstaan op de linked in groep: Vakblad Fondsenwerving (500+). De link werkt alleen als je ingelogd bent bij Linkedin en je dus lid bent van de groep Vakblad Fondsenwerving (500+). Ik raad iedereen aan deze discussie te lezen en je mening hierover te geven. Ik heb in ieder geval in de discussie aangegeven wat ik er van vind. No Cure No Pay is een basis principe dat volgens mij nooit mag verdwijnen in onze maatschappijk en eigenlijk overal toegestaan moet worden. Dit zou dus juist ook in andere sectoren zijn intrede moeten doen is mijn mening (advocatuur) al begrijp ik heel goed dat daar andere zaken bij komen kijken. Dus klik hier en discussier mee en geef je mening.

3. Gratis aanbod: 2 linker beenprotheses

Rubriek: ingezonden mededeling

door: L. van der Kruijs

Mevrouw van der Kruijs biedt gratis 2 linker beenprotheses aan.

Het gaat om protheses met bovenbeen (koker) de protheses worden "bevestigd" d.m.v. een riem om het middel. Goede doelen die geintereseerd zijn kunnen contact met mevrouw van der Kruijs opnemen via haar e-mailadres: tikke1@live.nl. Het is de bedoeling dat het goede doel zelf de breenprothes gaat afhalen bij mevrouw van der Kruijs. Bij belangstelling van meer dan 1 goede doel zal mevrouw van der Kruijs bepalen naar welk goede doel de beenprothese gaat.

4. Meer en meer goede doelen zetten GeefSamen in

Rubriek: Online Social Network Fundraising

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

GeefSamen wordt door meer en meer actievoerders en goede doelen ingezet en de bedragen die opgehaald worden nemen nog steeds toe!

Zie hieronder de top 10 van goede doelen:

NaamTotaal
CliniClowns€ 69.391
Metakids€ 23.590
ALS Nederland (Stichting)€ 21.240
Unicef Nederland€ 16.769
Nierstichting€ 14.523
Diabetes Fonds€ 11.652
Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis€ 8.515
KWF Kankerbestrijding€ 7.305
International Child Support (ICS)€ 6.599
Energy4All€ 5.335

Meer een meer goede doelen zien dat door slim inzetten op GeefSamen relatief makkelijk behoorlijke donatiegelden opgehaald kunnen worden.

5. Weer in gesprek met PayPal

Rubriek: donatiemodule

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis is weer in gesprek met PayPal.

Ondanks de starheid van PayPal heeft het bestuur toch besloten nog een keer met PayPal te gaan praten om zo toch te kijken of we deze betaalvorm weer in de donatiemodule actief kunnen krijgen. In de volgende nieuwsbrief meer informatie of het dit keer wel gelukt is of dat we definitief stoppen met PayPal.

6. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

7. Nieuwe hoofdstukken GRATIS boek online fondsenwerven 2.0 via internet

Rubriek: boeken

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Jordan van Bergen heeft een paar nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan het gratis online boek over fondsenwerven 2.0 via internet. Het boek heeft inmiddels meer dan 145+ pagina's.In het boek wordt uitgelegd welke vormen van online fondsen werven er allemaal zijn en zal er een stappenplan gepresenteerd worden hoe online fondsen werven toe te passen. Met duidelijke voorbeelden zullen web 2.0 tools aangehaald worden waarmee iedereen de dagelijkse online werkzaamheden kan versnellen zodat er meer tijd over blijft voor het echte fondsen werven!

De eerste stappen zijn al online in te zien met een voorbeeld hoe web 2.0 tools succesvol te benutten en in te zetten. Het boek geeft dus NU AL ! tips die je in de praktijk kunt toepassen als fondsenwerver.

P.S. spelfouten of grammatica fouten gevonden in het boek? Meld het via info@jordanvanbergen.nl. Dit boek wordt tussen de bedrijven door geschreven en het kan dus voorkomen dat er nog spel- en grammatica fouten in zitten.

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


De Stichting GeefGratis nieuwsbrieven worden verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios.