Beste %Subscriber:CustomField1%,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.


GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000+ aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 16, 2010.

       

  1. Nog 8 plaatsen over voor de 2e door GeefGratis gesponsorde workshop
    op 20 mei 2010 a.s.


  2. SAP doneert software aan non-profits via TechSoup


  3. GeefGratis niet bereikbaar tijdens de vakantieperiode


  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

  5. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online


  • Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  • Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Nog 8 plaatsen voor 2e door GeefGratis gesponsorde workshop op 20 mei 2010 a.s.

Rubriek: workshops

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Er zijn nog een 8 plaatsen beschikbaar voor de 2e workshop van David Berg over fondsenwerving 2.0 op 20 mei 2010 aanstaande. Hieronder instructies hoe bij de workshop aanwezig te zijn.

Inschrijven voor de workshop op donderdag 20 mei 2010 doe je door online af te rekenen via de donatiemodule van GeefGratis. Er kan betaald worden via iDEAL, Creditcard of PayPal. Andere betalingsmogelijkheden zijn er niet. Dit om de aanwezige goede doelen ook zover te krijgen zelf online te betalen (doneren) zodat we tijdens de workshop kunnen laten zien hoe dit bij GeefGratis is binnen gekomen. Ga dus ook niet op een andere manier betalen of het geld rechtstreeks overmaken omdat we dan niet het projectmatig betalen (doneren) kunnen laten zien tijdens de 2e workshop.

WORKSHOP FONDSENWERVING 2.0
Datum: donderdag 20 mei 2010
Tijdstip: van 18.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: stationsplein 2 te Woerden (Pand WWAV Marketing & Communications)
Voor een routebeschrijving, klik hier
Presentatie/leiding workshop: David Berg
Kosten: 25 euro (rest gesponsord door GeefGratis)

Betalen via iDEAL, KLIK HIER
Betalen via CreditCard, KLIK HIER
Betalen via PayPal, KLIK HIER

Hieronder een foto die genomen is tijdens de 1e workshop:Dit is overigens geen workshop van Stichting GeefGratis maar een direct door David Berg gegeven workshop. Stichting GeefGratis heeft de 1e workshop volledig gesponsord en hoopt door sponsoring van de andere 2 nog komende workshops, waaronder die van 20 mei, zoveel als mogelijk kennis over fondsenwerven 2.0 te delen en %Subscriber:CustomField1% zover te krijgen daadwerkelijk te beginnen met succesvol online fondsenwerven toe te passen.

Nadat de betaling via 1 van de bovenstaande donatiemodule links ontvangen is ontvang je een definitieve bevestiging.

P.S. In totaal kunnen 40 goede doelen de workshop bijwonen. Mocht de workshop vol zitten en uw betaling komt als 41ste goede doel binnen dan zullen we hiervan op de hoogte brengen en het geld terugstorten.

2. SAP doneert software aan non-profits via TechSoup

Rubriek: donatieprogramma's

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

SAP is als donatiepartner toegetreden tot TechSoup Nederland. TechSoup Nederland verleent non-profitorganisaties toegang tot software en hardware. Non-profitorganisaties met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen) komen in aanmerking voor het donatieprogramma.

Microsoft, Cisco en Symantec waren al donatiepartners binnen TechSoup Nederland. Nu ook SAP als partner is toegetreden tot het donatieprogramma zijn SAP producten beschikbaar gekomen voor non-profits.

Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke of algemeen nut beogende instelling die als zodanig door de Belastingdienst is aangewezen. Buiten de regel dat een organisatie minimaal een ANBI moet zijn gelden er per donatiepartner ook nog aanvullende criteria. Deze criteria zijn terug te vinden op www.techsoup.nl. Non-profitorganisaties die aan de door TechSoup gestelde criteria voldoen, hebben de keuze uit honderden producten.

Over SAP
SAP is bijzonder verheugd dat ze door het aanbieden van business intelligence-producten aan stichtingen en verenigingen die daarvoor in aanmerking komen, grote en kleine organisaties kunnen helpen om hun besluitvormingsprocessen te verbeteren en hun efficiƫntie te verhogen. Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten:
  • Stichtingen en verenigingen hebben recht op maximum vier softwareproducten van SAP;
  • als een aanvraag voor een donatie is goedgekeurd, krijgt de organisatie een e-mailbericht op haar e-mailadres (en dus niet op het e-mailadres van de persoon die een product heeft aangevraagd).
Meer informatie over het donatieprogramma van SAP via TechSoup.

Over TechSoup
TechSoup komt oorspronkelijk vanuit de Verenigde Staten. Daar hebben al meer dan 50.000 non-profitorganisaties gebruik gemaakt van het programma. TechSoup Nederland is eind vorig jaar gelanceerd en er zijn inmiddels meer dan 200 non-profitorganisaties die zich geregistreerd hebben en die gezamenlijk meer dan 3.500 donaties ontvangen hebben. In totaal is er door TechSoup Nederland € 1,1 miljoen bespaard voor de non-profit sector.TechSoup Nederland wordt aangeboden door SOCIALware VZW in samenwerking met Stichting GeefGratis en TechSoup Global. Non-profitorganisaties kunnen in aanmerking komen voor het programma door zich te registreren op www.techsoup.nl.

3. GeefGratis niet bereikbaar tijdens de vakantieperiode

Rubriek: Mededelingen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties tussen 20 mei en 1 juni 2010 niet bereikbaar zijn. Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan kan het zijn dat onze website(s) en/of donatiemodule plat komen te liggen.

Gedurende de vakantieperiode is er niemand fysiek aanwezig om eventuele serverproblemen te verhelpen. Wij hopen echter dat het niet zover zal komen dat er een server tijdens de vakantie afsterft. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit gebeurt. We nemen dus een risico en zullen proberen dit risico zoveel mogelijk te beperken. We kunnen echter geen garanties geven dat bij eventuele calamiteiten een en ander snel weer in de lucht zal zijn. Mocht het onverhoopt misgaan dan zullen we natuurlijk onze best doen om zo goed als mogelijk de websites weer online te krijgen (wellicht met rooksignalen vanuit Zuid-Frankrijk of Italie). Maar ach, waarom zou het misgaan is een veel gehoorde opmerking...... we zullen zien. We hebben dus in ieder geval maatregelen genomen om het risico zoveel als mogelijk te beperken. In de afgelopen 9 jaar is tijdens de vakantieperiode van stichting GeefGratis niets mis gegaan. We gaan er van uit dat dit deze vakantieperiode ook het geval zal zijn.

4. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord met de algemene voorwaarden die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: %Subscriber:EmailAddress%
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: %Subscriber:CustomField4%