Beste %Subscriber:CustomField1%,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.


GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000 aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 9, 2010.

       

 1. GRATIS boek over online fondsenwerven 2.0 via internet
 2. GRATIS aanbod voor een "goed doel": 300.000 mondkapjes
 3. Wie helpt bij deze vraag?
 4. GeefSamen bereikt 200.000 euro!
 5. Organisaties die het ANBI logo oneigenlijk gebruiken aangeschreven
 6. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 7. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online


 • Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 • Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. GRATIS boek over online fondsenwerven 2.0 via internet

Rubriek: boeken

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Jordan van Bergen, directeur van Stichting GeefGratis, heeft besloten de komende maanden / jaren tijd vrij te maken om te komen tot een gratis online boek over fondsenwerven 2.0 via internet.

Een boek schrijven doe je niet zo maar en alle hulp is welkom. Het is de bedoeling dat tegen het einde van 2012 een boek gratis in te zien en te downloaden is waarmee iedere fondsenwerver zijn voordeel kan doen. In het boek wordt uitgelegd welke vormen van online fondsen werven er allemaal zijn en zal er een stappenplan gepresenteerd worden hoe online fondsen werven toe te passen. Met duidelijke voorbeeld zullen web 2.0 tools aangehaald worden waarmee iedereen de dagelijkse online werkzaamheden kan versnellen zodat er meer tijd over blijft voor het echte fondsen werven!De eerste stappen zijn al online in te zien met een voorbeeld hoe web 2.0 tools succesvol te benutten en in te zetten. Het boek geeft dus NU AL ! tips die je in de praktijk kunt toepassen als fondsenwerver. Wil je een bijdrage leveren over een bepaald kanaal in hoofdstuk 2 of een nieuwe kanaal plus uitleg aandragen stuur dit dan in via info@jordanvanbergen.nl

2. GRATIS aanbod voor een "goed doel": 300.000 mondkapjes

Rubriek: ingezonden mededeling

door: Raymond Boere

GRATIS aanbod voor een "goed doel": 300.000 mondkapjes

De mondkapjes zijn per 20 stuks in een doos verpakt. De kapjes hebben een houdbaarheidsdatum tot en met medio 2012. Het gaat om ongeveer 750 dozen met stofmaskers van het type wilson (113961-ml) en ongeveer 14.250 dozen met stofmaskers van het type INXS FFP2(132425).

Interesse? Mail naar: raymond.boere@prorail.nl

3. Wie helpt bij deze vraag ?

Rubriek: ingezonden mededeling

door: Susan Visscher

We zijn voor tobago bezig om kleding te verzamelen, alleen is dit de eerste keer dat we dit doen en hebben geen ervaring hier mee. Wij zijn opzoek naar meer info over de wegen die we moeten bewandelen om de verzamelde spullen daar te krijgen.

 • moeten er papieren geregeld worden voor de douane?
 • hoe krijg ik die papieren, waar moeten we dan aankloppen?
 • wat is de goedkoopste manier om alle spullen in tobago te krijgen?
Wie kan ons helpen zodat alle verzamelde spulletjes op de juiste plaats terecht komt?

Met vriendelijke groeten,

susan visscher
ikke_sunny@hotmail.com

4. GeefSamen bereikt 200.000 euro!

Rubriek: Social Media

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

GeefSamen heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. In het korte bestaan van de website is er inmiddels meer dan 200.000 euro opgehaald door particulieren en bedrijven die zich via acties inzetten voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis

Meer en meer goede doelen beginnen in te zien dat datgene wat GeefGratis 2 jaar geleden ontwikkeld heeft zijn vruchten begint af te werpen. GeefSamen is uitgegroeid tot een centraal geef netwerk op internet waarbij actievoerders voor 2.000+ goede doelen in actie kunnen komen. Met een gemiddeld donatiebedrag dat boven de 40 euro ligt blijkt dat donateurs aan de actie pagina's ook bereid zijn behoorlijke bedragen te doneren.

Binnenkort staan er weer tal van evenementen te wachten waaronder de Nijmeegse vierdaagse, marathons etc. etc. Maak dus de achterban bekend met het kunnen actievoeren voor %Subscriber:CustomField1% via www.geefsamen.nl.

Indien %Subscriber:CustomField1% gebruik maakt van de donatiemodule van GeefGratis dan geldt dat de volgende URL de individuele pagina van %Subscriber:CustomField1% is waarmee particulieren en bedrijven direct acties kunnen opstarten/aanmaken.

5. Organisaties die het ANBI logo oneigenlijk gebruiken aangeschreven

Rubriek: ANBI

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis heeft een aantal goede doelen en bedrijven aangeschreven die het ANBI logo oneigenlijk gebruiken.

Aan het gebruik van het ANBI logo zijn voorwaarden verbonden. Alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis die in het bezit zijn van een ANBI beschikking voldoen hieraan. Echter om te voorkomen dat organisaties of derden het logo gebruiken zonder dat zij in het bezit zijn van de ANBI status of het logo tonen op commerciele websites of uitingen is besloten al deze organisaties aan te schrijven op het oneigenlijk gebruik hiervan. De meeste organisaties reageren verrast maar geven aan direct te willen voldoen aan de voorwaarden die stichting GeefGratis heeft verbonden aan het gebruik van het ANBI logo. Voorbeelden van organisaties die aangeschreven zijn op het oneigenlijk gebruik zijn YouBeDo, Amazon Fund, Emo Foundation, etc.

Als derden zo maar het logo gaan gebruiken (DUS IEDEREEN) dan geldt dat ook andere goede doelen die niet aangesloten zijn bij stichting GeefGratis en wellicht ook goede doelen zonder ANBI beschikking het logo kunnen gebruiken. Of denk aan websites die het logo plaatsen bij goede doelen die geen ANBI zijn. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarom geldt dat derden die het logo willen gebruiken op bijvoorbeeld een portal website of een website zoals die van YouBeDo waarbij producten en/of diensten wordt aangeboden een licentieovereenkomst moeten aangaan. Dit om te voorkomen dat jan en alleman het logo gebruikt en de waarde van dit logo voor aangesloten goede doelen teniet wordt gedaan. Nu gebruikt 90% van de goede doelen hetzelfde ANBI logo waardoor er gelukkig uniformiteit en transparantie ontstaat. Het is dus ook in het belang van de aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis dat GeefGratis die organisaties die niet voldoen aan de voorwaarden bekend maakt met het oneigenlijk gebruik van het ANBI logo.

6. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord met de algemene voorwaarden die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: %Subscriber:EmailAddress%
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: %Subscriber:CustomField4%