Beste %Subscriber:CustomField1%,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.


GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000 aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 9, 2010.

       

 1. Veel interesse in workshop haal meer uit Online Fundraising en GeefGratis


 2. Dankwoord Helen Dowling Instituut aan GeefGratis


 3. Even voorstellen: voorzitter Stichting GeefGratis


 4. Dossier Databank Filantropie


 5. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online


 6. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 • Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 • Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Veel interesse in workshop haal meer uit Online Fundraising en GeefGratis

Rubriek: workshops

door: Jordan van Bergen, directeur stichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief riepen we op of er interesse was in een workshop haal meer uit Online Fundraising en GeefGratis. Dat hebben we geweten. Bijna 75 goede doelen hebben inmiddels aangegeven hier interesse in te hebben. Meer informatie volgt binnenkort.

De workshop zal een avondsessie worden in de omgeving van Utrecht. Een themasessie kost normaal 75 euro (excl. btw). GeefGratis heeft besloten deze kosten te sponsoren zodat de aangesloten goede doelen GRATIS de workshop kunnen bijwonen. De workshop is incl. analyse en advies op maat en deelname aan de Online Fundraising Coaching LinkedIn groep voor online coaching.

De volgende punten zullen in de avondsessie aan bod komen:
 • Hoe passen wij succesvol Online Fundraising toe?
 • Hoe passen wij succesvol de GeefGratis tools toe?
 • Hoe ontvangen wij soft- en hardware donaties van o.a. Microsoft en Cisco?
 • Hoe passen wij GeefSamen het beste toe?
 • En nog veel meer...
Binnenkort volgt de datum waarop en de exacte locatie waar de workshop zal plaatsvinden en hoe je als goed doel in te schrijven voor het beperkt aantal plaatsen. We kunnen dus niet iedereen toelaten maar vergeet niet je in ieder geval in te schrijven zodra dit mogelijk is om de kans dat je buiten de boot valt te verkleinen.

2. Dankwoord Helen Dowling Instituut aan GeefGratis

Rubriek: soft- en hardware

door: Welmoed van Boven - Plantinga, Helen Dowling Instituut

"Wij willen je graag nog bedanken voor het wijzen op Techsoup. Met succes hebben we daar gebruik van gemaakt en zo tienduizenden euro’s bespaard!

Echt ongelooflijk wat een profijt we daar van hebben en ook onze 'it-mensen/leveranciers' zijn daar enthousiast over. Met veel plezier hebben we nu dankzij techsoup, naast serverlicenties en het nieuwste officepakket ook microsoft dynamics crm in gebruik genomen: http://www.cbssolutions.com/nieuws/hdi-cbs.html. Een erg handig, snel en flexibel relatiebeheerssyteem, waar het ons tot voor kort aan ontbrak. De licenties zijn gratis en onze leverancier heeft de implementatie voor heel weinig kosten verricht. Een aanwinst en aanrader dus".


Wilt u ook tot wel 96% besparen op uw IT uitgaven? Zie: www.techsoup.nl.

3. Even voorstellen: voorzitter Stichting GeefGratis

Rubriek: bestuur

door: Marko van Bergen, voorzitter stichting GeefGratis

In november 2009 ben ik aangetreden als voorzitter van Stichting GeefGratis. Tijd dus om mij voor te stellen.

Voorstellen kan ook makkelijk zijn als er een stuk over jezelf verschijnt in de Rabobank Wijzer van maart 2010. Voor achtergrondinformatie over mijzelf en wat ik zoal doe, klik onderstaande foto voor het volledige artikel in de Rabobank Wijzer van maart 2010:

4. Dossier Databank Filantropie

Rubriek: databanken

door: Jordan van Bergen, directeur stichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief gaven we aan opnieuw uitgenodigd te zijn voor overleg m.b.t. de Databank Filantropie. Het overleg hebben we bijgewoond en we hebben besloten een dossier Databank Filantropie online te zetten zodat iedereen na kan lezen wat de Databank Filantropie betekent en welke discussies er allemaal op de achtergrond spelen, hebben gespeeld en nog zullen spelen alvorens de Databank Filantropie er daadwerkelijk is.

GeefGratis juicht een Databank Filantropie toe die de efficiency voor goede doelen gaat verhogen. Goede doelen hoeven dadelijk nog maar 1x de standaard NAW gegevens etc. door te geven aan 1 centrale databank en meerdere organisaties zullen hier dan gebruik van kunnen maken. GeefGratis juicht dit toe maar bekijkt ook of de onafhankelijkheid van de Databank Filantropie gewaarborgd is en dat de Databank Filantropie niet zelf de data gaat exploiteren. Daarnaast blijft de vraag of GeefGratis als 1 van de afnemers moet gaan betalen om bij de data van de database te komen. We zullen zien hoe het verder gaat. GeefGratis wil zich in ieder geval committen als alles er goed uit ziet zodat er nu eindelijk ook op het gebied van database efficienter samengewerkt wordt waardoor goede doelen daadwerkelijk minder gegevens op tal van portals moet bijhouden.

Voor het dossier Databank Filantropie, klik hier.

5. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online

Rubriek: Helpdesk

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

2010 wordt het jaar waarin GeefGratis de 2.000+ aangesloten goede doelen meer en meer de helpende hand zal bieden bij het goed toepassen van de gratis te gebruiken diensten van Stichting GeefGratis via de helpdesk.

De eerste stap is gezet. De helpdesk is uitgebreid en zo ingedeeld dat %Subscriber:CustomField1% snel een antwoord op een vraag krijgt. Zo komen nu al de volgende onderdelen aan bod: Vooral de onderdelen donatiemodule en [Hoe internet toe te passen binnen onze organisatie?] zijn natuurlijk belangrijke onderdelen om door te nemen. Zo staat er nu bij [Hoe internet toe te passen binnen onze organisatie?] een korte uitleg en cursus hoe gratis digitale nieuwsbrieven te versturen en wordt er uitgelegd hoe je rechtstreeks via Twitter om online donaties kunt vragen aan je volgers. Natuurlijk wordt er ook uitgelegd wat twitter is.

Voor de helpdesk, zie: www.geefgratis.nl/helpdesk

6. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord met de algemene voorwaarden die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: %Subscriber:EmailAddress%
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: %Subscriber:CustomField4%