Beste %Subscriber:CustomField1%,
kunt u onderstaande nieuwsbrief om wat voor reden dan ook niet lezen, klik hier.


GeefGratis nieuwsbrief
Nieuwsbrief aan meer dan 2.000 aangesloten goede doelen. 10e jaargang. Editie: week 5, 2010.

       

 1. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online


 2. GeefSamen actievoerders aan het woord: Amanda Pellerin


 3. Vrouwen doneren vaker en meer online


 4. Donatie GeefGratis aan goede doelen die zich in januari voor Haïti ingezet hebben en een aanvraag tot donatie ingediend hebben


 5. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld

 6. Meer dan 100 volgers GeefGratis Tweets


 • Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 • Colofon, Helpdesk en nieuwsbrief abonnementsinformatie

1. Uitgebreide helpdesk Stichting GeefGratis online

Rubriek: Helpdesk

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

2010 wordt het jaar waarin GeefGratis de 2.000+ aangesloten goede doelen meer en meer de helpende hand zal bieden bij het goed toepassen van de gratis te gebruiken diensten van Stichting GeefGratis via de helpdesk.

De eerste stap is gezet. De helpdesk is uitgebreid en zo ingedeeld dat %Subscriber:CustomField1% snel een antwoord op een vraag krijgt. Zo komen nu al de volgende onderdelen aan bod: Vooral de onderdelen donatiemodule en [Hoe internet toe te passen binnen onze organisatie?] zijn natuurlijk belangrijke onderdelen om door te nemen. Zo staat er nu bij [Hoe internet toe te passen binnen onze organisatie?] een korte uitleg en cursus hoe gratis digitale nieuwsbrieven te versturen en wordt er uitgelegd hoe je rechtstreeks via Twitter om online donaties kunt vragen aan je volgers. Natuurlijk wordt er ook uitgelegd wat twitter is.

Voor de helpdesk, zie: www.geefgratis.nl/helpdesk

2. GeefSamen actievoerders aan het woord

Rubriek: GeefSamen

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Het totaalbedrag aan donaties via www.geefsamen.nl loopt lekker op. Indrukwekkende cijfers zeggen echter niets over de mensen achter de acties voor het goede doel. Daarom laten we ook actievoerders aan het woord om zo het verhaal achter hun actie te horen. Het is natuurlijk schitterend om iets voor een goed doel te betekenen en je in te kunnen zetten door middel van een eigen opgezette actie via www.geefsamen.nl.

Amanda Pellerin
------------------------------


 1. Wat is je naam, leeftijd etc.
  Mijn naam is Amanda Pellerin, 21 jaar en woon in Zandvoort. 2. Wat is je persoonlijke geefpagina op GeefSamen?
  www.geefsamen.nl/amanda

 3. Hoe wist je van het bestaan van GeefSamen?
  Via een vriend van ons. Zijn broer heeft de actie Nieuwjaars duik voor het MSS www.geefsamen.nl/edwin

 4. Waarom heb je juist voor het Revalidatiefonds gekozen?
  Omdat dat fonds heel dichtbij mezelf ligt. Ik ben namelijk ook lichamelijk gehandicapt. Het is belangrijk dat mensen zelfs met een beperking zo normaal mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij die lang niet altijd aangepast is.

 5. Wat ga je precies doen of heb je gedaan als actie voor het Revalidatiefonds?
  Op 28 maart 2010 ga ik een uur fietsen op mijn hometrainer in Zandvoort voor het revalidatiefonds. Als de locatie definitief is laat ik het weten via www.geefsamen.nl/amanda u bent van harte welkom om te komen kijken. Ik kan wel wat aanmoediging gebruiken.

 6. Wat heb je allemaal precies gedaan om je actie onder de aandacht te brengen?
  Ik heb een aantal tv programma's op de hoogte gesteld van mijn actie. De plaatselijke radio en krant wil er ook aandacht aan besteden. Verder laat ik zoveel mogelijk mensen mijn t-shirt zien om mensen kennis te laten maken met het fonds.

 7. Ben je gedurende je actie goed geholpen door de vrijwilligers achter GeefSamen?
  Ja, ze zijn altijd heel vriendelijk en denken mee.

 8. Raad je andere mensen aan GeefSamen te gebruiken ?
  Ik vind het zeker een aanrader! Ik raad mensen aan om GeefSamen te gebruiken zodat je donateurs op deze manier door kunt verwijzen naar een site dan weten ze gelijk waar het bedrag naar toe gaat.

 9. Mensen geven je vaak contant geld mee. Heb je enig idee waarom ze dat verkiezen boven het internet bankieren?
  Het is eigenlijk heel logisch. Mensen zijn van oorsprong gemakzuchtig en hebben het druk met van alles. Ze vertrouwen mij omdat ik zeg: "op www.geefsamen.nl/amanda kunt u het donatiebedrag terug vinden met uw naam er bij". Ik maak dan zelf via internet bankieren het bedrag over naar mijn geefpagina zodat het automatisch bij het goede doel terecht komt. Verder kennen de meeste mij en daarom geven ze mij zonder problemen het geld mee. Zo hoeven zij verder geen handelingen meer te verrichten. Om de ondernemers tegemoet te komen heb ik gezegd: "Indien u mij sponsort komt er een logo van uw bedrijfsnaam op mijn fiets als reclame zodat iedereen ziet dat u mij sponsort". Een win win situatie omdat het voor mij zo steeds aantrekkelijker wordt om te fietsen met al die verschillende logo's.

 10. En wat vindt het Revalidatiefonds van de actie van Amanda?
  Wij zijn heel blij met het initiatief van Amanda! Als iemand de afgelopen weken heeft bewezen dat een lichamelijke beperking niet in de weg hoeft te staan bij het bereiken van je doelen, dan is het Amanda wel. Dat past precies bij de doelstelling van het Revalidatiefonds: het Revalidatiefonds helpt mensen met een lichamelijke handicap zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij. Amanda heeft heel veel partijen weten te overtuigen haar te steunen en er staat een prachtig bedrag op de teller. Een geweldige prestatie waarvoor we haar heel dankbaar zijn. We wensen haar veel succes de 28ste!

Als GeefGratis vinden wij het leuk om te zien dat Amanda in haar eentje in korte tijd meer dan 1.000 euro weet op te halen voor haar favoriete goede doel. Dit is een voorbeeld waarbij het goede doel de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis zelf nog niet actief heeft ingezet en dus nog geen donaties had ontvangen via de donatiemodule van GeefGratis maar door het actievoeren van een particulier op GeefSamen komt er als nog via de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis behoorlijke donatiegelden bij het goede doel in kwestie terecht.

De gratis te gebruiken diensten van GeefGratis werken nu dus ook direct vanuit particulieren en bedrijven. Als je als goed doel de combinatie weet te gebruiken kun je net als de grootverdieners in de top 1000 behoorlijke bijdragen ontvangen. Het Revalidatiefonds komt in ieder geval vanuit niets binnen in de top 250 door de actie van Amanda. Wij feliciteren Amanda met het resultaat en hebben besloten ook een klein bedrag te doneren aan haar actie. Zie voor alle donateurs:
http://www.geefsamen.nl/amanda/949/donaties/sortBy=datum

3. Vrouwen doneren vaker en meer online

Rubriek: geef indexcijfers

door: Jordan van Bergen, voorzitter Stichting GeefGratis

Vrouwen blijken ondanks de kredietcrisis gemiddeld meer te zijn gaan geven aan goede doelen in Nederland in vergelijking met andere jaren. Daarnaast geven vrouwer vaker online in vergelijking met voorgaande jaren. Dit komt uit het geef indexcijfer onderzoek naar voren van Stichting GeefGratis. Het onderzoek is gebaseerd op meer dan 20.000 online donaties tussen 2006 en 2010 aan meer dan 2.000 goede doelen in Nederland.

Vrouwen worden steeds vrijgeviger
Sinds 2006 is er inzage in het geefgedrag tussen Mannen en Vrouwen. Ondanks dat mannen gemiddeld meer geven dan vrouwen worden vrouwen steeds vrijgeviger als we de jaartallen vergelijken op basis van de gemiddelde donatiebedragen aan goede doelen in Nederland (zie de grafieken in de bijlage).

Mannen vrijgeviger dan vrouwen
Mannen blijken echter via internet gemiddeld meer geld te geven aan goede doelen in vergelijking met vrouwen. Uit het geef indexcijfer onderzoek van Stichting GeefGratis blijkt dat mannen in 2009 gemiddeld afgerond € 85,- via internet gaven en vrouwen € 61,-. Mannen gave dus online gemiddeld 1,4x meer geld per donatie aan goede doelen.

Vrouwen geven online vaker dan mannen
Verder blijkt uit de geef indexcijfers van GeefGratis dat vrouwen in absolute aantallen nog steeds vaker doneren dan mannen maar dit uit zich dus niet in de totaalbedragen per jaar omdat vrouwen dus gemiddeld minder geven dan mannen. De geef indexcijfers zijn dus op twee manieren te interpreteren. Kijkt men naar de gemiddelde donatiebedragen dan zijn mannen vrijgeviger dan vrouwen. Kijkt men echter naar de absolute aantallen dan blijken vrouwen ineens veel vrijgeviger te zijn dan mannen. Ondanks de kredietcrisis in 2009 kunnen we spreken van een opvallend stijgend gemiddeld donatiebedrag bij vrouwen en een redelijk stabiel blijven gemiddeld donatiebedrag bij mannen.

Online geefgedrag
Stichting GeefGratis presenteert ieder kwartaal de geef indexcijfers. Het volgende rapport "geef indexcijfers mannen versus vrouwen" zal rond april 2010 verschijnen.

Geef indexcijfer grafieken:
Een excel sheet met de geef indexcijfer grafieken is hier te downloaden.

4. Donatie GeefGratis aan goede doelen die zich in januari voor Haïti ingezet hebben en een aanvraag tot donatie ingediend hebben

Rubriek: Helpdesk

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zou GeefGratis zonder commissie de donaties verwerken voor goede doelen die zich in januari voor Haïti ingezet hebben en hiertoe een aanvraag ingediend hebben.

De volgende 4 goede doelen hebben daadwerkelijk een aanvraag ingedien:
 1. WereldOuders
 2. Dokters van de Wereld
 3. Naar school in Haiti
 4. Scholenproject Rotterdam Cambodja
WereldOuders, Dokters van de Wereld en Naar school Haiti hebben de aanvraag direct en juist ingediend en dankbaar gebruik gemaakt en zo de donaties over januari voor de volle 100% uitbetaald gekregen. In totaal heeft GeefGratis op deze manier € 1.797,70 als steentje bijgedragen aan de ramp in Haiti. De standaard 10% inhouding binnen de donatiemodule komt nooit volledig bij Stichting GeefGratis terecht, dit schommelt tussen de 4 en 5% afhankelijk van de hoogte van de donaties. Dit is dus echt een donatie van uit Stichting GeefGratis omdat we dus interen op ons eigen vermogen. Scholenproject Rotterdam Cambodja heeft een aanvraag ingediend maar had op het moment van de aanvraag nog geen informatie over de noodhulp actie voor Haiti online staan. Dit is inmiddels wel het geval en ook Scholenproject Rotterdam Cambodja heeft nu de donaties over januari 2010 voor de volle 100% ontvangen.

5. Laatste nieuws


Kort overzicht laatste nieuws uit de goede doelen wereld:

6. Volg GeefGratis via Twitter, Linkedin en Facebook

Rubriek: internet

door: Jordan van Bergen, directeur Stichting GeefGratis

Sindskort is het mogelijk het laaste nieuws over de goede doelen wereld door GeefGratis gebracht te volgen op Twitter, Linkedin en Facebook.

Bovenaan de nieuwsbrief zie je nu de iconen waarop geklikt kan worden en waarmee je op de hoogte gehouden wordt via Twitter, Linkedin en Facebook. Nog geen volger van GeefGratis via Twitter of nog geen onderdeel van het netwerk? Geef je op als volger of vriend(in).

       

Colofon

Stichting GeefGratis


Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland (N.B.)

(E) info@geefgratis.nl

(I) www.geefgratis.nl
(I) www.allegoededoelen.nl
(I) www.goededoelenwereld.nl
(I) www.doneerbon.nl
(I) www.doneerwijzer.nl
(I) www.nationalehulpactie.nl

Stichting GeefGratis is bij KvK Oost-Brabant geregistreerd onder kvk-nr. 17137130.

Stichting Goededoel.nl


(I) www.goededoel.nl

Stichting Goededoel.nl is bij KvK Amsterdam geregistreerd onder kvk-nr. 34150641.

Helpdesk

Voor de GeefGratis helpdesk zie: www.geefgatis.nl/helpdesk

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord met de algemene voorwaarden die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: %Subscriber:EmailAddress%
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: %Subscriber:CustomField4%