Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis stimuleert filantropie en geeft gratis te gebruiken professionele internet diensten aan goede doelen in Nederland op basis van No Cure No Pay.

Voor goede doelen
Alle aangesloten goede doelen kunnen gratis gebruik maken van de aangeboden internet diensten.
Voor particulieren en bedrijven
Alle particulieren en bedrijven kunnen zich om niet inzetten t.b.v. goede doelen uit Nederland
Uw goede doel aanmelden

Alle stichtingen en verenigingen in Nederland kunnen zich aanmelden bij Stichting GeefGratis. Klik hier voor het aanmeldformulier

Content Management Systeem

Via het Content Management Systeem van Stichting GeefGratis kunnen alle goede doelen, particulieren en bedrijven zelfstandig hun gegevens beheren. Log in op www.geef.nl.

Krijg ondersteuning via de online Helpdesk

Ondersteuning nodig bij de gratis te gebruiken diensten? Ga naar de Helpdesk.

De aangesloten goede doelen bij GeefGratis

Voor een overzicht van alle 3.200+ aangesloten goede doelen, klik hier. Via de zoekingangen kan er gezocht worden op keurmerken, ANBI status en categorie.

Normen en waarden

 • 92% uitbetaling of meer +

  Iedere donatie via geef.nl wordt voor 92% of meer uitbetaald aan het gekozen goede doel zonder dat hiervoor een investering Read More
 • Geven moet FUN zijn! +

  Stichting GeefGratis vindt dat het geven aan goede doelen FUN moet zijn en probeert daarom zoveel als mogelijk concepten te Read More
 • Gratis in gebruik +

  Alle diensten van Stichting GeefGratis zijn gratis in gebruik tegen 0,0 abonnementskosten en dus op basis van het No Cure Read More
 • Voor alle non-profits +

  Stichting GeefGratis maakt geen onderscheid tussen grote en kleine(re) of bekende en minder bekende goede doelen. Alle non-profits die zichzelf Read More
 • 1

Frequently Asked Questions - Social Media

FAQs - Social Media
Deze veel gestelde vragen geven antwoorde op de vraag hoe de gratis te gebruiken internet diensten van GeefGratis via Social Media te gebruiken.
Zo moeilijk is het niet. Plaats zoiets als:

Doneren aan [Naam van uw goede doel]? https://www.allegoededoelen.nl/externalMod.php?gd=aansluitnummer

Daar waar het gd=aansluitnummer staat moet u dus het aansluitnummer van uw organisatie ingeven.

Deze tekst past binnen de maximaal in te geven 140 karakters van Twitter. Als donateurs of volgers van het twitter account dit gaan retweeten kun je weer een kettingreactie op gaan bouwen voor je organisatie of project. Wil je een kortere url zodat je meer tekst kwijt kunt dan kun je hiervoor de volgende dienst gebruiken: http://bit.ly/

Zo simpel is het dus ;-)

Wat is Twitter eigenlijk?
Wil je twitter in kunnen zetten als fondsenwervend medium dan moet je natuurlijk eerst weten wat Twitter is. Twitter is een online gratis te gebruiken dienst die vragen beantwoord als “Waar ben je? Wat doe je?”. Je kunt dus continue updates versturen naar de site van twitter. Dit kan met verschillende programmaatjes, bijvoorbeeld Twitterrific, via het web, via Instant Messaging en via SMS. Wat is het nut wordt vaak gevraagd?

Voor goede doelen geldt dat het "Wat doe je?" interessant is. Je laat volgers van je twitter account weten wat jullie organisatie doet maar je kunt de volgers ook oproepen online te doneren aan de organisatie en wat is er makkelijk dat hier direct de link naar de online donatiemodule van GeefGratis in staat? Dus met 1 bericht roep je direct al je volgers op online te doneren aan de organisatie.

Je kunt ook als goed doel je donateurs gaan volgen die een eigen twitter account hebben. Zo krijg je van je donateurs die je ‘volgt’ updates. Ook dit kan via Twitterrific, het internet, IM en via SMS. Zo weet je altijd waar iedereen mee bezig is en kan je makkelijk informatie aan de wereld tonen, maar ook berichten gericht aan personen versturen.

Waarom zou je als goed doel een Twitter account openen? Allereerst omdat het dus een leuk concept is en het ook nog eens fondsenwervend kan werken. Of je elke poep en scheet van je donateurs wil weten, is natuurlijk de vraag, maar in veel gevallen is het praktisch en een simpele manier om je donateurs op de hoogte te houden en te vragen om ondersteuning.

Hoe maak ik een twitter account?
Ga naar www.twitter.com en registreer de naam van je goede doel als twitter account. Zodra je geregistreerd bent kun je direct berichten en updates plaatsen.
Ga naar www.geefgratis.nl/facebook. Vul het aansluitnummer in van jullie organisatie en druk op versturen. Nu krijg je een link die uitlegt hoe de donatiemodule te koppelen aan een Facebook Page.

Je moet voor bovenstaande ingelogd zijn binnen Facebook met een persoonlijk profiel dat rechten heeft om de Facebook Page van jullie goede doel te beheren. Alleen de beheerder van jullie Facebook Page kan datgene dat op www.geefgratis.nl/facebook staat gebruiken en toepassen. Het koppelen werkt dus alleen op een Page en NIET op een persoonlijk profiel. Dit ter info.
Ga naar www.geefgratis.nl/facebook. Vul het aansluitnummer in van jullie organisatie en druk op versturen. Nu krijg je een link die uitlegt hoe het actieplatform waarop alle acties en actievoerders getoond worden te koppelen aan een Facebook Page.

Je moet voor bovenstaande ingelogd zijn binnen Facebook met een persoonlijk profiel dat rechten heeft om de Facebook Page van jullie goede doel te beheren. Alleen de beheerder van jullie Facebook Page kan datgene dat op www.geefgratis.nl/facebook staat gebruiken en toepassen. Het koppelen werkt dus alleen op een Page en NIET op een persoonlijk profiel. Dit ter info.
Op de pagina waar de donatie widget binnen de pagina's van jullie goede doel op geef.nl staat zie je onder de menu optie donatie widget een lange code staan die begint met object ..... etc. etc. tot /object>. Dit moet je allemaal selecteren (CTRL +A) en dan kopieren (CTRL +C) en daarna ga je naar bijvoorbeeld je html broncode van een pagina op je website. Plak met (CTRL + V) datgene wat je gekopieerd hebt en sla je html broncode op. KLAAR!