#GivingTuesdayNL

Giving Tuesday Nederland

Help anderen door het geven van praktische hulp, (online) donaties en spullen tijdens #GivingTuesdayNL op dinsdag 3 december 2019 en gebruik de hashtag #GivingTuesdayNL.

Een wereldwijde beweging

GivingTuesday is een wereldwijde dag om te geven en elkaar te helpen. Duizenden mensen over de hele wereld werken daarvoor deze dag samen en delen dat via social media. Om andere mensen te helpen, voor gezondheid en tegen armoede, voor natuur en milieu, kunst en onderwijs, voor kinderen en tegen eenzaamheid.

GivingTuesdayNL wordt in 2019 gevierd op 3 december, de eerste dinsdag na Thanksgiving (USA). Na de grote koopevenementen Black Friday en Cyber Monday betekent dit het begin van het geef-seizoen. In Nederland start het geef-seizoen met Sinterklaas, als de kinderen hun cadeaus in de schoen vinden. Daarna is het tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om zo veel mogelijk mensen bij hun werk te betrekken.

Start jouw #GivingTuesdayNL actie!

De beste manier om mee te doen is in je eigen omgeving. Start je eigen actie om goed te doen. Samen met vrienden, buren en collega’s. Houd een inzameling voor de voedselbank of voor een schooltje in Kameroen. Help vluchtelingen en asielzoekers. Houd een opruimactie in het stadspark. Of schilder gewoon het plafond van je bejaarde buurvrouw. Dat is helemaal aan jou/jullie.

Voor meer informatie, zie https://www.givingtuesday.nl