Stichting GeefGratis

Stichting GeefGratis stimuleert filantropie en geeft gratis te gebruiken professionele internet diensten aan goede doelen in Nederland op basis van No Cure No Pay.

Voor goede doelen
Alle aangesloten goede doelen kunnen gratis gebruik maken van de aangeboden internet diensten.
Voor particulieren en bedrijven
Alle particulieren en bedrijven kunnen zich om niet inzetten t.b.v. goede doelen uit Nederland
Uw goede doel aanmelden

Alle stichtingen en verenigingen in Nederland kunnen zich aanmelden bij Stichting GeefGratis. Klik hier voor het aanmeldformulier

Content Management Systeem

Via het Content Management Systeem van Stichting GeefGratis kunnen alle goede doelen, particulieren en bedrijven zelfstandig hun gegevens beheren. Log in op www.geef.nl.

Krijg ondersteuning via de online Helpdesk

Ondersteuning nodig bij de gratis te gebruiken diensten? Ga naar de Helpdesk.

De aangesloten goede doelen bij GeefGratis

Voor een overzicht van alle 3.200+ aangesloten goede doelen, klik hier. Via de zoekingangen kan er gezocht worden op keurmerken, ANBI status en categorie.

Normen en waarden

 • 92% uitbetaling of meer +

  Iedere donatie via geef.nl wordt voor 92% of meer uitbetaald aan het gekozen goede doel zonder dat hiervoor een investering Read More
 • Geven moet FUN zijn! +

  Stichting GeefGratis vindt dat het geven aan goede doelen FUN moet zijn en probeert daarom zoveel als mogelijk concepten te Read More
 • Gratis in gebruik +

  Alle diensten van Stichting GeefGratis zijn gratis in gebruik tegen 0,0 abonnementskosten en dus op basis van het No Cure Read More
 • Voor alle non-profits +

  Stichting GeefGratis maakt geen onderscheid tussen grote en kleine(re) of bekende en minder bekende goede doelen. Alle non-profits die zichzelf Read More
 • 1

Doorlopende machtiging (SEPA euro Incasso)
Vaste donateurs werven via betaalvorm SEPA euro incasso binnen donatiemodule GeefGratis

GeefGratis biedt aan alle goede doelen in Nederland op basis van No Cure No Pay een rechtsgeldige manier van verwerven van SEPA euro incasso's (doorlopende machtigingen) aan.

Vaste donateurs werven via eigen unieke QR-Code en doorlopende machtigingen binnen donatiemodule GeefGratis

Uw eigen unieke QR-code maakt eenvoudig mobiel doneren mogelijk

QR-codes worden steeds meer gebruikt om met de mobiele telefoon op een eenvoudige manier informatie op te vragen. QR-codes zien we steeds meer op productverpakkingen, in kranten en tijdschrijften. QR-codes om donateurs eenvoudig via de mobiele telefoon of tablet te laten doneren zien we nog niet veel. Dat gaat nu veranderen door de donatiemodule inclusief doorlopende machtiging te koppelen aan een eigen unieke QR-code.

Hoe werkt het?
Ieder goed doel kan haar eigen unieke QR-code inzetten in al haar communicatiemiddelen zoals briefpapier, folders, posters en flyers.

Probeer het zelf. Scan de voorbeeld QR-code hieronder en ervaar hoe eenvoudig mobiel doneren aan uw goede doel is via de donatiemodule. Onderstaand voorbeeld maakt het mogelijk vaste donateur te worden van stichting SPOTS:Door het scannen van de QR-code op de mobiele telefoon kan een donateur direct via de mobiele donatiepagina doneren aan uw goede doel.

Via donatiemodule Stichting GeefGratis
De doorlopende machtiging via Slimpay is 1 van de mogelijke betaalvormen binnen de donatiemodule van Stichting GeefGratis.

Over Stichting GeefGratis en Slimpay
Stichting GeefGratis maakt het samen met Slimpay mogelijk (ook voor minder bekende kleine) goede doelen doorlopende machtigingen te ontvangen. Beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd door deze aangesloten goede doelen met de vraag of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kunnen verwerken. Dit is sinds 4 mei 2012 mogelijk en ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor en via smartphones, tablets en desktops en sinds maart 2016 verloopt dit via Slimpay. .

Concept info
Online sinds 01/05/2012
Online donatiemodule
Doorlopende machtiging