Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 16, April 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefSamen via Geef.nl | Stichting GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ goede doelen.
Inhoudsopgave

> Mobiele lay-out geefpagina's actievoerders op GeefSamen via Geef.nl live
> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Heartbleed OpenSSL bug gefikst
> Verbeteringen/aanpassing aan de GeefGratis diensten
> Gekozen tot 1 van de 100 "invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie"
> Laat vierdaagse lopers nu gratis in actie komen met jullie eigen actie platform!
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Mobiele lay-out geefpagina's actievoerders op GeefSamen via Geef.nl live

In 2014 zal GeefSamen via Geef.nl veranderen richting een responsive website lay-out zodat de website op alle apparaten (smartphone/tablet/desktop) er goed uit zal zien. De website werkte al gewoon op alle apparaten maar de lay-out zal verbeterd worden zodat deze beter past en beter omgaat met touch.

We hebben de eerste stappen gezet en op 1 april is de eerste pagina opgeleverd in de nieuwe geef.nl responsive lay-out. Dit betreft dus de actiepagina (geefpagina) van een actievoerder. Hier een paar voorbeelden hoe dit er uit ziet (vraag dus op met een desktop / tablet en smartphone): Hier het voorbeeld van een geefpagina met daarbij een overzicht van de leden die aan een teamactie gekoppeld zijn:



2. Heartbleed OpenSSL bug gefikst

Zoals u misschien heeft gelezen, is er in de media veel gaande over een globaal beveiligingslek, die een groot deel van de internetgebruikers aangaat. Het lek raakt ongeveer 2/3 van het Internet, waaronder grote partijen als Yahoo, Facebook en Google. Nu.nl heeft er onlangs aandacht aan besteed, zie hier en hier.



De meest gestelde vragen worden hieronder beantwoord:

Q: Is mijn data veilig?
A: GeefGratis heeft de patch geïnstalleerd op het moment dat deze beschikbaar kwam.

Q: Is dit een GeefGratis probleem?
A: Nee, het lek is al twee jaar oud en heeft invloed op 2/3 van het Internet. Het is een lek gerelateerd aan OpenSSL

Q: Wat gebeurt er als er al data is gestolen voordat de patch was geïnstalleerd?
A: De kans is minimaal, maar om er zeker van te zijn, adviseren we u om uw password te wijzigen.

Q: Wat doet het lek?
A: De grootste bedreiging is voor uw gebruikersnamen en wachtwoorden. Het is dus verstandig je wachtwoord te resetten/veranderen.

Q: Kan ik controleren dat Stichting GeefGratis haar werk goed gedaan heeft?
A: Ja, zie: hier en hier en hier.

3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/vDsVv 2 handen op 1 buik: Benoeming Gosse Bosma tot directeur SBF. 2 petten op? Onafhankelijk? Wat vind de NGO wereld?
Profile image

@geefgratis de NGO-wereld zwijgt, een oorverdovend stilzwijgen!
Profile image

@geefgratis @Filanthropium VFI is voor (zeer) klein deel goede doelen, SBF voor alle. Risico is: kleine deel voorrang te geven #dubbelepet
Profile image

ow.ly/vIjy0 Leiders televisie-kerk Hour of Power onder vuur. Medewerkers moeten uitvoerige geheimhoudingsverklaring ondertekenen
Profile image

All your #Heartbleed bugs belong to us: Patch uitgevoerd, Reissue + Revoke van alle certificaten geregeld. ow.ly/vGJv0
Profile image

Schandalig! ANBI-status @dewittenberg ingetrokken. "Te weinig gericht op algemeen belang," aldus Belastingdienst. pic.twitter.com/lPYtu5Efoc
Profile image

Kreeg dit deze week door: jij bent gekozen als 1 van de 100 „invloedrijkste personen in de Nederlandse #filantropie” ow.ly/vOHP3

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.707 Followers
1.765 Tweets
1.619 Following

4. Verbeteringen doorgevoerd op de GeefGratis diensten

In de afgelopen maand hebben we weer verbeteringen en aanpassingen in onze diensten doorgevoerd. Hieronder een kort overzicht naast de standaard verbeteringen in veiligheid/snelheid.
  • Geefpagina's responsive gemaakt d.m.v. bootstrap t.b.v. mobiele apparaten (smartphones/tablets/desktops);
  • Een mooier overzicht gemaakt van individuele acties die gekoppeld zijn aan een team actie, zie bijvoorbeeld: www.geef.nl/actie/hoger-up-4-down;
  • Het koppelen van een individuele actie aan een team actie kan alleen nog aan actuele teamacties en geen teamacties uit het verleden (einddatum team actie voor vandaag);
  • Contactformulier op www.geef.nl werkte tijdelijk met rekensom controle niet, opgelost;
  • Geanimeerde cirkel lay-out barometer status actie;
  • Heartbleed OpenSSL bug waarmee de hele wereld te maken kreeg gepatcht;

5. Gekozen tot 1 van de 100 "invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie"

Onze directeur Jordan van Bergen is gekozen tot 1 van de 100 "invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie" zo blijkt uit een e-mail die we vanuit Edwin Venema van Lenthe Publishers ontvingen.

Dit is wat Jordan ontving van Edwin Venema: "Ik kan je intussen melden dat jij door de redactie ook bent gekozen als 1 van de 100 "invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie" in onze zogenoemde "Hot Hundred". Je staat als zodanig dus ook in onze jaargids. Gefeliciteerd! Voor meer info: www.dedikkeblauwe.nl

Goed om te zien dat de tijd die onze directeur sinds 2001 in de goede doelen wereld stopt niet ongemerkt voorbij is gegaan. Als iemand de Dikke Blauwe inmiddels heeft en aan kan geven (wellicht via een tweet) op welke positie Jordan staat dan weten wij dit ook ;-) Nu maar hopen dat het niet een plaats > 90 is ;-).

6. Laat vierdaagse lopers nu gratis in actie komen met jullie eigen actie platform!

Zoals bekend geldt dat er evenementen toegevoegd zijn aan het actiefplatform GEEF.NL. Dit geldt niet alleen voor www.geef.nl maar ook voor uw eigen actie platform. Laat bijvoorbeeld vierdaagse lopers nu gratis in actie komen via en op jullie eigen actie platform!.

Stichting GeefGratis vindt dat particulieren en bedrijven die in actie willen komen niet eerst geconfronteerd moeten worden met een website waarop inschrijfgeld betaald moet worden om een actie online te krijgen op een website. Iedereen die in actie wil komen voor een goed doel moet dit wat ons betreft zonder tegenprestatie kunnen opstarten. Een paar voorbeeld evenementen waar acties aan gekoppeld zijn inmiddels: Dit zijn maar een paar voorbeelden. Zie hier het voorbeeld van FloorGhana hoe zo'n evenement op jullie eigen actieplatform naar boven komt. Ieder goed doel heeft dus een eigen actie platform waarom nu ook evenementen en bedrijven aan toegevoegd zijn.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t