Kan ik daadwerkelijk betalen met mijn Maestro kaart?

Is het gebruik van de CVC-code verplicht met mijn Maestro-kaart?

Nee, het gebruik van de CVC-code met uw Maestro-kaart is optioneel.

Kan ik mijn bankrekeningnummer gebruiken om met Maestro te betalen?

Nee, u moet het kaartnummer gebruiken in plaats van het bankrekeningnummer.

Welk nummer moet ik gebruiken als ik met mijn Maestro-kaart wil betalen?

Op de kaart zelf vindt u naast het kaartnummer de naam van de kaarthouder en de vervaldatum. U kunt er ook onder andere het bankrekeningnummer vinden. De weergave van deze gegevens hangt af van de uitgevende bank en het land van herkomst.
Het nummer dat u moet gebruiken, is het kaartnummer. Dit nummer kan tussen 13 en 19 cijfers tellen en is als volgt gestructureerd: 1111 3333 5555 7777 0 (voorbeeld van een Belgische Maestro-kaart)

Card Maestro Europe Card Maestro Belgium
Algemene kaartindeling voor Europa
Nummer dat voor betalingen moet worden gebruikt:
0012 3456 7890 1234
Algemene kaartindeling voor België
Nummer dat voor betalingen moet worden gebruikt:
6703 3456 7890 1234 5 ALTIJD 17 cijfers.

Hebt u een Maestro-kaart die is uitgegeven in een land dat hierboven niet is vermeld?

In Italië, Griekenland, Duitsland, Slovenië en Slowakije zijn vele maar niet alle kaarten voor Ecommerce geactiveerd. Neem contact op met de bank die uw Maestro-kaart heeft uitgegeven voor meer informatie over de mogelijkheden om online met Maestro te betalen.



(*) Belangrijke opmerking: Om Maestro® online te kunnen gebruiken, moet uw bank u een veilig authenticatiemiddel verschaffen dat gebaseerd is op de 'SecureCode/3-D Secure®'-technologie (dezelfde technologie als voor alle MasterCard- en Visa-kaarten). Dit authenticatiemiddel kan een kaartlezer zijn, een wachtwoord, enz. Als u zich tijdens de verwerking van de Maestro-transactie niet kunt authenticeren, dan zal de transactie geweigerd worden. Voor meer informatie over authenticatiemogelijkheden of over de activering van uw kaart voor onlinebetalingen met Maestro wordt u verzocht contact op te nemen met uw bank.